Bitcion saadet zinciri mi?
-
Arkadaşımın tavsiyesi üzerine 10 gün önce araştırmaya başladığım konudur sanal paralar. Araştırmaya kendimi o kadar kaptırdım ki 10 gün sonra sınavım olmasına rağmen 7/24 bu konuya odaklandım. Şu anda da piyasada al sat yaparak para kazanıyorum. İnanılmaz bir teknoloji ilk önce onu söyleyeyim. Sadece düz düşünen sabit insanlar anlamaz bu olayı. Evet bu işten ciddi paralar kazanan oldu, olacakta. Geleceği gören veya hayal dünyası geniş olan arkadaşlar için birebir bir konudur. Bundan 15-20 yıl sonra belki 5 yıl sonra ya biz kağıt para kullanıyormuşuz ne günlerdi be diyeceğiz. Tavsiye isteyen arkadaşları bu konuda yönlendirebilirim yeni başladım ama piyasadan baya anlar oldum. Bitcoin borsasıyla ilgili grafik falan çizmeye başladım bile Balon diyenleri umursamıyorum bitcoin ileride 50 bin dolar 100 bin dolar olunca görürüm ben onları. Bu arada alt coinler var. Alt coinlerden doğru olana yatırım yaptığınızda 1000 katı 10000 katı kazanabilirsiniz hayal değil bu dediklerim gerçek.
-
@yamtar hocam bir nevi kaydı para yaratma süreci şeklinde düşünebilir miyiz? Ben alıyorum 100 TL'ye para değerleniyor, 130 TL oluyor. Satarsam 130 TL ye alan kişi de 170 TL oluyor. Gerçekten enteresan bir sistem.
-
@antimülakat yok üstad. döviz gibi düşünün. hiç bir devlete ait değil. 21 milyon adet var piyasada dolaşan 16 milyon adet. değerlenmesinin sebebi talep bilinirlik geçerlilik gibi sebepler.
-
@paca08, içinde söyledi: Bitcion saadet zinciri mi?
Arkadaşımın tavsiyesi üzerine 10 gün önce araştırmaya başladığım konudur sanal paralar. Araştırmaya kendimi o kadar kaptırdım ki 10 gün sonra sınavım olmasına rağmen 7/24 bu konuya odaklandım. Şu anda da piyasada al sat yaparak para kazanıyorum. İnanılmaz bir teknoloji ilk önce onu söyleyeyim. Sadece düz düşünen sabit insanlar anlamaz bu olayı. Evet bu işten ciddi paralar kazanan oldu, olacakta. Geleceği gören veya hayal dünyası geniş olan arkadaşlar için birebir bir konudur. Bundan 15-20 yıl sonra belki 5 yıl sonra ya biz kağıt para kullanıyormuşuz ne günlerdi be diyeceğiz. Tavsiye isteyen arkadaşları bu konuda yönlendirebilirim yeni başladım ama piyasadan baya anlar oldum. Bitcoin borsasıyla ilgili grafik falan çizmeye başladım bile Balon diyenleri umursamıyorum bitcoin ileride 50 bin dolar 100 bin dolar olunca görürüm ben onları. Bu arada alt coinler var. Alt coinlerden doğru olana yatırım yaptığınızda 1000 katı 10000 katı kazanabilirsiniz hayal değil bu dediklerim gerçek.
Şu grafiklerinizden paylaşsanızda aysınlansak hocam?
-
@paca08 ben kara cahil bu haftanin 7500 dolara kadar düşeceğini düşünüyorum sizin gibi on günlük bilgiliden görüş alıp aydınlık göreceğimizi umuyorum? Ne dersiniz bu hafta bu ay gelecek 4 5 ay ne olur bu gidiş?
-
@refik-soydam Muhatabım değilsin gerçekten yardım isteyenlere yardımcı olabilirim.
-
@refik-soydam, içinde söyledi: Bitcion saadet zinciri mi?
@paca08 ben kara cahil bu haftanin 7500 dolara kadar düşeceğini düşünüyorum sizin gibi on günlük bilgiliden görüş alıp aydınlık göreceğimizi umuyorum? Ne dersiniz bu hafta bu ay gelecek 4 5 ay ne olur bu gidiş?
Seni bize sayıyla verdiler herhalde neyse 7500 e düşebilir önemli olan gelecekte ne olacağıdır. Bu arada 7500 e düşmeside fırsattır. Düşüş trendini görüp bitcoini bozarsın sonra 7500 den alırsın. Böylece bitcoinin sana maliyeti 7500 dolar olmuş olur.
-
@paca08 grafik vs cizebiliom diyorsunuz alış fırsatı vs diyorsunız...cizin grrafik koyun dedim tık yok..nasıl yardımcı olacaksınız? https ://tr.tradingview.com/chart/BTCUSD/Fc3ZRPNN/ bir grafik ben koyayım şelale gibi çakılışı görebilsin takip eden siz de ekleyiniz nerelerde dipler destekler konuşalım. Zati bu meletin temel analizi yok teknik konuşalım barı? Yatırımcıların çoğunluğu tatilde iken sığ bir yapıda yaklaşık 30 milyon dolar ile 15 bin üstüne atılır tersi bir satışla10,900 kırılır..bu kırılışın getireceği panik ile 7500 mu olur 750 mi takip edelim..katkı sağlayınız tekniksel forum takip edenlere canlılık gelsin buyurunuz?
-
Grafiğine bakmadım bile o tarz grafiklerden bir yığın gördüm onun için kaale almıyorum. Bitcoin 750 dolar olma ihtimali var mı diye sorarsan var ama çok çok zor bir ihtimal. Kısa vadede böyle bir şeyin mümkünatı neredeyse yok. 5000 dolar desen anlarım. Seninkisi beklenti keşke 750 dolara düşsede alsak mantığındasın anlıyorum. Ben 750 dolara düşse üzülmem çünkü öyle büyük paralar bağlamadım. Aşağılardan toplarım ama realite diye bir şey var. Benim beklentim 1-2 ay içerisinde 22000-25000 dolar seviyelerini görüp sonra yine düşüşler yaşayacak ancak bu tür düşüşler genelde olur. Panik yapıp felaket senaryoları yapmaya gerek yok.
-
Bitcoin için tahminde bulunmak imkansiz,şu an patlar şu kadar olur diye,minnig olayina bakarak olay balon gibi durmuyor.ama insanlarin borsalarda yatirim yapmalari tamamen balon etkisi.bitcoin patlarsa minnig yapanlar bıraktiginda herkesin içinde elinde patlar.(bknz:bitcoin çalışma mantığı)
Gelelim çılgın riskli altcoin borsalarina milimlik yükselme neler yapabiliyor direk gorebiliyorsunuz.gerçi forex gibi buda girenlerin %70 i batıyor,balonun dik alası ,al sat yapacam diyorsaniz pump gruplarini takip etmek lazim.pump gruplarına girdiginizde balonu gorebiliyorsunuz -
İnsan bilmediği şeyden korkar, çekinir. Bizimkisi de o hesap. O yüzden Ponzi de derler, Saadet de. Araştıran yok ki adam akıllı!
Bitcoin geleceğin para birimi Blockchain de geleceğin teknolojisi, endüstri 5.0'ın temelidir. Dünya değişiyor ve buna ayak uydurmak gerekiyor.
-
Gerçekten öğrenmek isteyen geçmişi nedir geleceği ne olur diye merak edenler banking on bitcoin belgeselini izleyebilir.Ondan bundan fikir edinmeye çalışmak yerine geliştiricilerinden duymak daha doğru olacaktır
-
@paca08 grafik çizebilir halde bilgi sahibisiniz zikredişinize nazaran dedim, ayrıca 10 gün ibaresinde yüklüce bağlama beklemiyordum..
Bu işleyişinin(adına her n denilirse denilsin) şuan dünya geneli iöin promosyon aşamasında olduğu için yeni ürün gözde olmalı misali yaşanacak olumsuz algı ben de beklemiyorum. Tekniksel n olabilir konuşalım böyle yardımcı olalım dedim. Lakin siz farazi konuşalım kısmında tarafsınız. Ayrıca argümanları ortada lakin nedir nasıl işler kademelerde yığılma düşme vs içten işleyiş bir finansal araç gibi olmadığı için temel analiz de ile yaramaz.
Çağa ayak uydurma noktasında dünya belki de savaş ile bu düzene gececek, çünkü ulus devletlerin yıkılma dönemi başladı minimal devlet projesii işe yaramadık milliyetci duyguya haiz insan faktörünü kırmak için insandan daha fazla sayıda robot ve bunlar vatandaş olmalı ( robot nakit para kullanmayacak ya) sonra bu konu özelinde para ve ulus devlet millet arasındaki en önmli argümandur. Parayı devlet ile bağlı vatandaşı arasından koparırsa işte ulus devletin sonu demek olur. İlerde bu işte olanlar terörist vatan haini sıfatı alabilir cümlem buradan yoksa senin yatırdığın parayla terör finansmanı her yerden edilebiliyor..lain elinde bu üründen olan bunla ciddi işlem eden ilerde zor durumda olabilir düşüncem bu temelle kahin değilim forum burası sadece YORUM benimki ötesin berisinddn yazdim bu defa doğrudan yazayım. Doların dünya hakimiyetini yok etme girişimi olarak karşımızda bu teknolıji ve reklam gibi para dağıtıyor... bu sahipsiz kendiliğinden çıkmış izlenemez merkezsız kontrolsun mu sanılıyor hangi fikrin ürünü? Fiyatlanması konusunda da fikrim grafik vs hikaye dünya geneli kaç kişi bunu kullanıyor? Bu yeterli oran mı buna bakmalı yeterli sayıya ulaşınca promosyon bitti tokat zamanı denilebilir, he herhangi bir aşamada da tokatlansbilir insanlar çünkü çıkartılan ürün devletin BABA, ANA sıfatlı vatandaşına sunduğu değil, tüm derdi para para ve para kazanma argümani olan şirketlr...asli kazananın kim olacaği gerçeğini unutmadan promosyon dönemi bittiğinde devletlerin kollarında olmayı seçmeniz dileklerimle. He bu dolar savası yerini dünya bankası imf gibi tek merkezli sanal paraya da bırakabilir, sanal parası olan diğer şirketler silindiğinde seve seve oraya gider.....işte o zaman GERÇEKTEN KÖLELİĞİN NE OLDUĞUNU ULUS DEVLET PARASININ NE OLDUĞUNU HERKES ANLAR HESABI KAPANMASIN DİYE HER DEYİLENİ KABUL ETMELER...MEŞHUR SLOGAN DÜNYA KAÇTAN BÜYÜK YOLCULUĞU...UYGULAMALI GÖRÜNÜR
BİTCOİN VB yatırım argümanı değildir...tanıtım sürecinde adını n koyarsal kolalim nakitsiz toplum herşeyin kontrol edilebileceği dünya yolculuğunun ürünüdür...ciddi kazanç sağlayanlar da olacaktir, lakin iranda olduğu gibi 3500 hesap çat diye kapandiğinda kimi kime şikayet edeceksin? Ya da vb.... -
TRON (TRX)'a yatırdım parayı
Finans'tan anlıyorsanız ve Forex piyasasını biliyorsanız 1.000 doları 20.000 dolar yapabilirsiniz. Zor değil
-
@yamtar https ://koinbulteni.com/bitcoinde-onaylanmayan-islem-sayisi-287-bini-gecti-5783.html böyle kaliteli bir forumda bu onaylanmayan işlem sayısı artışını ve işlemlerde hız düşüklüğünü ve işlem marj yada maliyet artişini değerlndirebilir misiniz hocam
Bu düşüşlerin güvensizliğin kaynaği olabilir mi? -
@refik-soydam, içinde söyledi: Bitcion saadet zinciri mi?
https ://koinbulteni.com/bitcoinde-onaylanmayan-islem-sayisi-287-bini-gecti-5783.html
tabi kardeşim yeter ki yermeden yapıcı eleştirilerle gel sabaha kadar açıklarım. attıpın haber 3 gün öncesine ait. 3 gün önce bitcoin fiyatı çok sert biçimde düştü. bu tarz düşüşleri düzeltme de derler daha önceleri de yapmıştı.mesela ağustos sonunda 4000 doları gördüğünde 1 günde 2200 dolara düşüp kısa sürede 4000i tekrar görüp geçmişti. özetle bu tarz hareketleri dönem dönem yapıyor. borsadan da tahmin edebilirsin bu tarz düşüş ve yükselişlerin olduğu zamanlarda hacim yükselir. gecikmenin sebebi panik halde satmaya çalışanlar kadar tecrübeli olup düşük fiyattan almaya çalıştığı işlemlerden kaybaklanıyor.
o gün btc gönderme işlemi yoğunluktan saatler sürerken az önce arkadaşım bana gönderdi 45 dk sürdü. bunun da sebebi yurtdışında bir çok ülke cristmastan dolayı tatile girdi işlem sayısı azaldı.
aselsan tam 1 senede kendini 5 e katladı. geçen sene bu zamanlar 8-9 liralık bir fiyatı vardı ve geçen ay 47 lirayı gördü. o fiyatı gördükten sonra 29 liraya düştü şuan 32 lira seviyelerinde.
47den 29 a 2 günde düştü. bu düşüşe güvensizlik kaynağı olarak bakılmaz kar satışı olarak görülür.
ben ilk bitcoin aldığımda ertesi gün böyle düşüşe yakalandım. cüzi miktar bile olsa pişman oldum aradan geçen sürede keşke daha çok koysaydım da dedim düştüğü yerden alsaydım da dedim. haber sitelerinden çok twiterda insanların tepkisine bakmanı tavsiye ederim. yeni girenler paniklerden tecrübeliler almaya çalıştı. bir de crypto piyasası sadece bitcoinden ibaret değil. amerikada hisse almak için dolarınız olması lazım burada bitcoin etherium gibi paralar gerekli. bitcoin düşse de hatta piyasadan silinse bile yerine başka paralar gelecek. bitcoin sadece bilinirliğini arttırıyor -
@yamtar himm aselsan yada benzeri firmalar yatırım eden yani ticari faaliyette bulunan, karlarını da para yatırımı eden paydaşlara dağıtma ederler. 49 tl yada 100 tl bu hisseye inanan güvenen kişilerin yatırımı ile olur, güvenmeyen artık vazgeçen kişiler paralarını çeker fiyatı düşer, başka inan varsa gelir artar, yoksa orada kalır. bitcoin kısmında da işleyiş böyle mi? arkasında bir karlılık mantığı mı var? yada belli bir kullanım alanı için çıkartılır, bu kullanım alanında işlem etmeyen kişiler bu para birimini almak zorunda kalır böyle arz talep oluşur, bence ikinciye daha yakın gibi duruyor? hisse senedi ile kıyaslanır mı güvenliliği? emin olamadım,
-
İsrail Menkul Kıymetler Kurumu (ISA) başkanı Shmuel Hauser,gelecek hafta ISA yönetim kuruluna bir teklif sunulacağını belirtti.
Teklife göre, asli iş kolu kriptoparalar olan şirketlerin Tel Aviv Borsası (TASE)’ye kote olmasına izin verilmemesi, var olanların da endeksten çıkarılması sağlanacak. Nedeni ise Bitcoin ve diğer coin fiyatlarının aşırı dalgalanması ve belirsizlik nedeniyle yatırımcıların zarar görmemesi olarak gösteriliyor.
Tasarı ISA’da kabul edildiği takdirde önce açık oturumla tartışılacak ardından da TASE yönetmelikleri teklif doğrultusunda değiştirilecek. Hauser, bu tür kriptopara şirketlerinin faaliyet alanları için yeni bir düzenlemeye gereksinim olduğunu da dile getirdi.
Başbakan Netenyahu’nun blokzincir teknolojisinin artan Bitcoin fiyatları nedeniyle bankaları ileride mahvedebileceğini belirtmesinin ardından İsrail Merkez Bankası da bitcoin benzeri bir dijital para çıkarmaya hazırlanıyor.
Merkez Bankası tarafından şifrelenecek kriptoparada sistemin nasıl işleyeceği tam olarak açıklanmasa da, temelde akıllı telefonları baz alması öngörülüyor. Tek satırlık olarak verilecek kod 200 şekel, yani 57 dolar değerinde bir alternatif olacak.
İsrail’in bu kararında kayıt dışı ekonominin gayrı safi yurt içi hasıladaki payının yüzde 22’ye ulaşmasının da etkili olduğu belirtiliyor. Bu rakam hazinenin sadece vergi bazında yıllık 50 milyar şekel yani 14 milyar dolar kaybetmesi demek. Bu kayıp, İsrail’in yıllık eğitim bütçesine denk.
bloomberght -
@refik-soydam doğrudan hisse senedi ile bağdaştırmadım. kar satışına örnek olarak gösterdim. euro 4.5 olana kadar kaç merdiven basamağı dizdi. bitcoin ya dadiğer paraların güvenilirliği piyasada bilinirlik kullanım alanı ve insanların talebiyle alakalı bence. çin borsaları yasakladı yüzde 40 düştü bir günde ertesi gün piyasada ki en çok para japon yeni olunca yani çinli yatırımcılar yasağı delince bitcoin tekrardan eski seviyesine gelip üstüne koyarak gitti. bir gün jp morgan balon dedi o gün düştü jp morgan hesabına btc alında tekrar toparladı. belki bir gün abd yasaklayacak allak bullak olacak rusya destek çıkacak küresel para savaşları başlayacak ancak gündemimizin bir başlığı muhakakk blockchaib veya crypto paralar olacak. bence tabi
-
@paca08 Hadi beni aydınlatın hocam mesela ilk kayıt aşamasını bi aydınlatın parayı nereye yatırıyoz