2016 da KPSS'ye ilk defa girenler
-
İlan durumları malum arkadaşlar
Gelecek planlarınızı değiştirdiniz mi? Ders çalışmaya devam ediyorsanız motivasyonunuzu nasıl sürdürüyorsunuz? -
84 aldim ve eksiklerim oldugunu gordum. Madem ilan gelmiyor bende daha cok calisip 90 alabilirim dedim ve ilk gelen ilanlarda giderim dedim. Bu yuzden ilanlari simdi bir kenara biraktim ve 2017 kpss ye odaklaniyorum. ilk giriste bu puansa biraz daha azimle 2017 de 2 tane bile ilan gelse orda yer bulacak kadar yukseltecegime inaniyorum @madamsmith
-
@talihsiz @madamsmith yeni mezun ve 2016 kpss kaderini sizinle paylaşan bir yoldasiniz olarak yaziyorum:) puanlarim benim de ortalamada 2017 boyunca kpssye kadar ilanların aşırı yığounlasagini düşünüyorum. O yüzden alan ağırlıklı çalışmalara devam ediyorum diyebilirim. Puanlarimi yukseltmek icin bu sene yeniden sinava girme niyetim var.
Motivasyonumu ise icra iflas ve tarih sorusu cozerek sagliyorum:) -
@talihsiz @kalemiye teşekkürler arkadaşlar, fikirleriniz içimde bir şeyleri kıpırdattı.
Ben de yeni mezun ve ara puanlıyım 85-86 pek işe yaramıyor malum.
Yola sizler gibi devam etmek kesinlikle en makulü:) -
90-100 puanlardayım ,YDS de var ama hala bekliyorum .
-
@Karl-Marx yarından bir sey beklemekle geçiyor omrumuz. Yarinimiz aydin olsun yoldasim.
-
2016 da 86 aldım sıralama da ilk binde bile değilim halihazırda 90 üstü alan arkadaşlar mevcut ve atanamadılar henüz forumlarda yoklar çünkü onlarda 100 alma peşindeler.İlk alımda gitmek için benimle beraber 2000 kişinin 95 gibi puanlar hedeflediğini varsayarsam 2017 de yeni hazırlanan 200 arkadaşta böyle puanlar alsa muhtemelen 80 nete 80 puan alınan ve 2000. sırada olan bizler alım yoksa da yok 2018 de daha çok çalışıp yüz alcam diyeceğiz ve bu kısır döngü sürüp gidecek...
-
Cizecegimz baska yol yok ya oturup hunharca ıngılzce calisicaz konusmaya calisicaz ve ozel sektör bize is versin diye beklicez ya da tek yol kpss diyip bir memurluga girmeye calisicaz . bu 2017 de olur 2018 de olur hiç fark etmez onemli olan bir iki sene degil tüm ömrümüz.
-
valla bende 83-88 arası puanlar aldım bende hepsini 90 a çekeyim diyorum fakat herkes benim gibi düşünürse ki düşünüyor ortalığın cümbüş yerine döneceği aşikar. birde 2017 kpssden sonraya falan yıgılma falan yok her sene azalacak eskiden +70 kpss puanıyla guy olunuyordu son zamanlarda +77 bundan sonra +81 gibi görünüyor hakkımızda hayırlısı. nasipse gelir yemenden şamdan nasip değilse ne gelir elden avuçtan... iyi yada kötü demeden bir işe girmek lazım
-
abi benim puanlar 90 üstüde bir işey yaramıyor. hep aynı şeylere çalısıp ezber yapıyorum.açık uclu sınavlar ve mülakatlar için. soru hiç çözmüyorum
-
@talihsiz 90 alarak ilk gelen ilanda gidemiyorsun ne yazık ki kardesim, tekrar bu sürece başlıyorsan hedefini en az 95 koymalısın bence,aslında önemli olan sıralama tabi ki,kurumların alım rakamları ortada,belli puan türlerinde ilk 200de olmalısın rahat olabilmek için,yanlış anlama hevesini kırmak için söylemiyorum ama hedefini en baştan yüksek tutmalısın bence,motivasyonunu ona göre ayarlamalısın.Şimdiden kolay gelsin,başarılar.
-
90 alarak ilk ilanda gidilemeyen yds isteyen veya ozel sart isteyen yerler . mülakata gidene kadar tabi. Bunun haricinde gelen bir çok ilana gidilebiliyor . zaten ben de sadece 90 almayi hedeflemiyorum puanima en yakin olan ve gercekci bir puan oldugu için 90 diyorum. Bunun yanında yds icinde calisicam onemli olan 90 alıp bunun takviyesini yds vb şekilde yapabilmek
-
@talihsiz inşallah istediğin gibi olur, yds'yi halledebilirsen büyük avantaj sağlarsın tabi,hayırlısı olsun hakkında.
-
@talihsiz 95 alıp hala beklemede çok tanıdığım var.ilk 50 de bu arkadaşlar,puana değil alıma bağlı başarı ya da başarısızlık bir de rakiplerinize.
-
90-95 alıp bekleyen arkadaşlar yds olmadığı için mi bekliyorlar.?yds istemeyen bi yer de açılmadı herhalde doğru mu?
-
@Hipokrat 90-100 arası puanlarım ve YDS puanım da var . Ona rağmen bekliyorum dedim yukarıdaki postumda, sanırım okumadınız.
-
@Karl-Marx sakin ol bilmediğim için soru sordum sadece.sgk uzman yard hazine gibi sınavlara girdin ozaman değil mi?
-
@Hipokrat öncelikle siz bana "sakin ol " diyerek talimat veremezsiniz. Ne var ne yok hepsine girdim. Söyledikleriniz de dahil.
-
@Karl-Marx Mezun olalı neredeyse 2 yıl olacak ve bu nedenle yaşadığım stres artarken benim de puanlar 89-90 arası ve YDS de mevcut ve ben de bekliyorum. Şu ana kadar açıklanan Özelleştirme ve Ulaştırma sınavlarına zaten puanım yetmemişti. Bu sene alımlar azalıp alım süreleri uzayınca sinirlerde bir gerginlik oldu normaldir, @Hipokrat hocamın diğer gönderilerine de baktım, iyi niyetli bir kullanıcıya benziyor. Şu üç günlük dünyada küçük şeyler için birbirimizi kırmanın bir anlamı yok. Gümrük AB Uzman Yrd. yazılı sınavının çıkışında daire başkanını bulup ne zamana açıklanacağını sormuştum. O da bana yazılı sınav öncesinden isimlerin soruşturma için emniyete gittiğini söylemişti. Şu an B grubu memurlara da işe girişte soruşturma zorunlu oldu. Bunun haricinde mevcut çalışanlara da soruşturma yapılıyor. Emniyetin iş yükü fazla olduğu için bazı kurumlar süreci hızlandırmak için mülakat öncesi soruşturmaları başlatıyorlar. Bu da kurumların işini ister istemez yavaşlatıyor. Biz komisyonu toplayıp bir haftada 62 kişinin kağıdını okuyabiliriz ama emniyetten ne zamana raporlar gelir bilemeyeceğimiz için tarih veremeyiz demişti. Şu süreçte puanı yetenlerin ne var ne yok girmesinden ve birden fazla yer kazananların daha az aç gözlülük yapmasını dilemekten başka yapacağı hiçbir şey yok. Tabii burada buluttan ne kapıp birbirinizle tartışıp stres atmayı deneyebilirsiniz ama bunu forumun keyfini kaçırmamak için özel mesaj vasıtasıyla yaparsanız sevinirim :slight_smile:
-
@odtüsbky kesinlikle tartışma gayretinde değilim. Sadece nazikçe uyardım ve sorduğu sorulara da cevap verdim. Güvenlik soruşturması mevzusunu gerçekçi bulmuyorum, çünkü Ulaştırma Bak. ve Özelleştirme Bşk. hemen açıkladı sonuçları. Ayrıca 1994'de düz memur olmuş bir tanıdığım var, o da güvenlik soruşturmasından geçmişti, oturduğu sokakta polis sağa sola sormuştu kendisini. Yani zaten B grubuna da güvenlik soruşturması yapılıyordu.