RTÜK 60 uzman yardımcısı alıyor
-
@galatasaray Hocam aman RTÜK böyle bir denetim yetkisi yok.Kaldı ki TRT nin yayın öncesi ve TRT dışından her hangi bir kurum veya kuruluşun TRT'nin yayınlarını denetleme yetkisi de yok. @ddoa şunun için bak dedim RTÜK mevzuat kısmında bu kanunda yer alıyor ve aralarında belli başlı ilişkiler var.Mesela TRT Genel Müdürü için 3 adayın gösterilmesi gibi.Sadece bunları bilsen yeterli yoksa teknik olarak TRT bilmene gerek yok bence.
-
@rochas eyvallah hocam bir göz atayım o zaman.
-
Acaba ilk bastaki tanımlardan sorarlar mı ? Mesela multipleks nedir gibi
-
@genclerbirlikli sanmıyorum mülakatlar genel sohbet havasında geçecektir. Teknik konulara pek girilmez diye düşünüyorum
-
@genclerbirlikli belki o kadar tekniğe inilmez ama en azından Sayısal yayın ile analog yayını bilmekte büyük fayda olduğu kanaatindeyim
-
arkadaşlar mevzuatta "Üst Kurul personeli sosyal güvenlik açısından 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılır." yazıyor.
bu kadro 657'li değil mi bilgisi olanlar lütfen yardımcı olsun
başka kurumda uzman yardımcısı arkadaşım 4 A lı ve kadrolu
-
@galatasaray idari hizmet sözleşmesi ile çalıştırılır üst kurul uzmanları. Kadro karşılığı sözleşmeli olarak tabir ediliyor.
-
@aliveli idari hizmet sözleşmesi iş garantisi açısından sıkıntı yaratır mı hocam
neden 657 li uzman yardımcıları gibi alınmıyor anlamıyorum -
- dereceden alım olacak deniliyor, sözleşmelilerde derece kademe oluyor mu
-
@galatasaray hocam sıkıntı yaratmıyor aslında pek bir farkıda yok aynı hak ve güvencelere sahip.
-
@aliveli hocam üst kurul adı üzerinde bir ayrıcalığı olması gerekirken bu şekilde sözleşmeli alınması insanı dertlendiriyor. dil puanı iste kpss iste mülakata gir geç hadi sözleşmeli. Can sıkıcı
-
@galatasaray kadro karşılığı sözleşmeli hocam çok düşünmenizi veya endişelenmenizi gerektirecek birşey değil.
-
6112 de kadro karşılığı sözleşmeli diyor.
-
mülakata giren arkadaşlarımız neler sordular
yardımcı olanlardan Allah razı olsun -
Evet arkadaşlar mülakatlar nasıl geçiyor? Girenler bizi bilgilendirirse seviniriz.
-
Yok mu mülakata giren hiç ? Nasıldı, ne kadar sürdü, komisyonun tavrı nasıl, neler sordular ?
-
Arkadaslar gec oldu kusura bakmayin. ben girdim. Ortam rahat başkan gayet sicak davrandi ama 1 ay boyunca her an nasil bi yuz ifadeleri olacagını kestirmek zor. Ama karsisındakine karsi saygilı insanlar. Bir arkadasa çok alakasiz sorular sormuslar bana da yorumumu katabileceğim swyler soruldu. Mevzuatla ve calıştığım konularla ilgili tek bir soru bile sorulmadi. Gercekten konuyu ele alisınız ve aciklamanız net cevaplar verebilmeniz sabirli olabilmeniz gerek. Kapıyı çalmadan önce derin bi nefes alin ve kendine saygisı olan bir insan oldugunjzj hissettirerek girin. Siz konusurken 5 kisi ufak notlar aliyor olacak onlara cok takilmayin.15 dk nin nasil gectiğini hic anlamıycaksinız bile. Her saniye şunu düşünün.: Karsımızdakiler de bizim gibi bir insan ve hicbir sey bizden onemli değil! Basarilar.:)
-
@pek12 hocam öncelikle teşekkürler. sorular güncel konular hakkında mıydı ? yoksa okuduğunuz bölümle alakalı mıydı ?
-
@ddoa rica ederim. Hocam tamamen upuzun seyleri hizlıca anlattı bu konuda nasil bi önlem alınabilir diye sorular sordu. Burda yazacak kadar hatirlamiyorum bile. En cok alaninıza yakin olan kisi soru sordu. Siz benim dediklerime göre kendinizi kosullamayin. Benim yazdigim bi makaleden konu actı daldan dala gitti konu.
-
Mülakata giren arkadaşlara geçmiş olsun
iktisat bölümünden komisyon karşısına çıktım. 4 soru sordular. İkisi bölümle alakalıydı. Birisi "15 Temmuz sonrası ekonomide ne gibi değişimler yaşandı?" diğeri ise "faktör gelirlerini say ve içlerinden birini açıkla".
RTÜK ile ilgili olarak "kurum gelirlerimizi sayar mısın?" soruldu. Son soru olarak Kamu İhale Mevzuatı ile ilgili bir soru soruldu. (saçma bir soruydu, cevaplayamadım zaten :D)
Mülakat 15 dakika sürdü. Komisyon ortamı güzeldi, kasıntı bir ortam yoktu. Fakat komisyon karşısına çıkana kadar yaklaşık 2 saat bekledim. Bekleyiş yıldırdı adamı o yüzden, suyunuzu çikolatanızı hazırda bulundurun
son olarak; ilk başta komisyon karşısına oturduktan sonra kendinizi tanıtmanız isteniyor, spesifik olarak kendiniz hakkında sorular sorulabilir.şimdilik aklıma gelenler bunlar.
herkese kolay gelsin