15.Dönem R.Uzman Yardımcısı olarak yazıyorum.Arkadaşlar, öncelikle Kurumda kendinizi geliştirmek için imkanlar oldukça fazla.Kendine özgü bir kültürü var ve çalışma ortamı oldukça verimli.Lojman olanağı ,bence, kesinlikle bir avantaj ama Kurumun kalitesini ve talebi sadece buna bağlamak oldukça yersiz.Bence insanlar bulundukları yerlerin değerini bilmeli , değerlendirmelerini de ona göre yapmalı. Geçen sene Ekonomi Bk.(Ticaret Bk.), Eximbank gibi kurumların sınavlarından başarılı olmama rağmen burayı tereddütsüz seçtim.Benzer şekilde, birçok kurumun sınavında başarılı olan arkadaşlar da burası açıklandığında , tercihini benim gibi kullandı.
Gelelim ingilizce meselesine.Evet , fazlasıyla ingilizce kaynaklarla çalışıyoruz.Ancak bu demek değil ki advanced bir ingilizce ile gelmeden başarılı olamazsınız.Yukarıda da bahsettiğim gibi , kendinizi geliştirme imkanlarınız oldukça fazla, belirli bir temeliniz varsa ve çalıştığınız takdirde bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.Bu yüzden sınav öncesi ingilizce bilmeyen, işletme bilmeyen vs. girmesin tarzı yorumları doğru bulmuyorum.Sonuçta sınav listesine girmek de bir emek istiyor.Sözüm zevk olsun diye sınavlara giren maceraperestlere değil kesinlikle.Bu arada Kurum dil kursuna gittiğiniz takdirde belirli bir süreye kadar ücretin yarısını karşılıyor.
Sınav hakkında, @siyasallı71 zaten gerekli açıklamayı yapmış.Geçen seneyi saymazsak aslında iktisatta oldukça kalifiye sorular geliyordu.Geçen sene ilk defa makro iktisat soruldu.O yüzden yanılgıya düşmeyin. Erdal Ünsal'ın Mikro İktisat'ı ile çalışmıştım ben.
Aklıma gelenler şuan için bunlar başka sorularınız olursa onları da elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.Hepinize iyi çalışmalar , başarılar.