Erkekler İçin Zorunlu GSS Prim Borcu Sıkıntısı
-
@Antimülakat Erkekler İçin Zorunlu GSS Prim Borcu Sıkıntısı içinde söyledi:
Arkadaşlar benimde mezuniyetim ile işe başlangıcım arasında 1 yıllık süre vardı. Bu süre içerisinde 25 yaşımı doldurduğum andan itibaren GSS borcu birikmeye başlamış. Ben işe başlamama rağmen G-1 seviyesinde borç katlandıkça katlanmış üzerinden tam 3-3,5 yıl geçmiş yaklaşık 4.550 TL'lik borç olmuş. İş yerinden bir arkadaşım dedi ki: Ya dün e-devlette GSS borcu diye bir şeyle karşılaştım sende de var mı dedi? Dur dedim bir bakayım, tabi ben bilmiyorum böyle bir şey olduğunu açtım bir baktım tam 4550 TL'lik borç. O an tabi çok kötü oluyor insan, kamuda çalışmaya başlamama rağmen bildirim yapmadığım için eklendikçe eklenmiş, üstüne de faiz gelmiş. Neyse dedim en azından 9 ay dışındakileri hallederiz. Kurumda iş başlangıcı ve maaş bordrosu vs. ne var ne yoksa toplayıp, ikamet ettiğim İlçe SGK müdürlüğüne gittim. Çok nazik ve kibar bir dille durumu anlattım. İşe başlangıç yazımı ve ilk bordro mu gören memur, tek hamle de işe başlangıç tarihinden sonraki bütün borcumu faiziyle birlikte sildi. Kalan kısmı ne yapacağımı ve o tarihte işsiz olduğumu söyledim. Bu borç için dedi, Kaymakamlık binasına gidip başvuru da bulunacaksın. Gelir testine gireceksin dedi. Aradan bir kaç ay sonra gittim kaymakamlık binasına, durumumu anlattım, o tarihte çalışmadığımı söyledim önemli değil dediler ve şu an ki durumuna göre gelir testine gireceksin dediler. Bana verilen formu doldurdum, daha sonra haber vereceklerini söyleyerek beni gönderdiler. G-1 seviyesi 340 TL civarında iken, G-3 seviyesi 36 TL civarında. neyse değerlendirme sonucuna göre ve o zaman ki maaş bordro ve kira vs. durumuna göre borcumun G-3'e çekilmesini uygun bulmuşlar. Bir anda toplam borcum 384 TL gibi bir borca düştü. Bir kaç yıl ödemedim tabi, en son 400 TL civarına gelince kredi kartından ödeyerek kurtuldum.
NOT: Gelir testini hemen yaptırın. İşsiz olmanız durumunda borç tamamen silinebiliyor. G-0 çıkıyor. Çalışıyor iseniz, borç, harç, kira, kredi ödemesi hepsini beyan edin, kurul bunları dikkate alıyor. Bu durumu değerlendirmeye alan kurul, Kaymakamlık tüketici hakem heyeti.
Ilk sgk ya mi gitmemiz gerekiyor illa
-
benimde 1750 borç gözüküyor e devletten khk ya göre 6550 silinmiş 1750 tl varmış şimdi ben mezun olalı daha iki yıl olmadı neden bana gss borcu yüklüyorlar nedir durum ?
-
@aliveli Hayır hocam 23 yaşımdayım
-
@davetsiz hocam benim çalıştığım sürelerde de borç geldiği için SGK'ya gittim, oradan sildiler. Sizin böyle bir durumunuz yoksa, gelir testi için kaymakamlığa gidebilirsiniz.
-
@iktisat2016 benim de 25 yaşından itibaren borç kesmişler. öğrenci olduğum süre dahil. işe girerken bu borcun nasıl bir zararı var? işe girmek için borçsuz mu olmak gerekiyor? bir de, bu provizyon alabilir belgesinin işe girerken bir anlamı var mı? ben borçu olduğum için alamıyorum şu an.
-
@GSSborclusu borçla alakalı işe girmenizde sıkıntı olmaz hocam, hatta devlet maaşınızdan bile keserek almıyor bu parayı dert etmeyin o anlamda.
-
Benim e devlette hic bir sey gözükmüyor hastahaneye gidip ucretsiz muayene de olabiliyorum yas 26yi gececek neredeyse yine de gidip baktirayim degil mi e devlete guvenilmez. Calismiyorum bu arada
-
@davetsiz hocam gelir testine girdiyseniz veya işsiz olduğunuzu belgelendirdiyseniz ona istinaden G-0 dan yararlanıyor olabilirsiniz. Sordurmanizda fayda var tabi.
-
Gelir testi yaptırmak için herhangi bir belge falan gerekli mi yoksa direk halledebiliyor muyuz?
-
@eomer Hocam yanlış hatırlamıyorsam gelir testi yaptıracağınız yere gittiğinizde hallediliyor o iş. Ek bir belge yoktu diye hatırlıyorum.
-
@Agor Eyvallah sağolasın.Yarın halletmeyi planlıyorum bakalım.
-
@eomer hocam bankadan çektiğiniz kredi nüshalarını, eviniz kira ise kira dekontunu, çalışıyor iseniz maaş bordronuzu vs. hepsi lazım oluyor. Önceden hazırlayın istenilen belgelerin arasında bunlar var.
-
@Antimülakat Hocam işsizim ailemle kalıyorum herhangi bir kredimde yok.Böyle bir durumdayken herhangi birşey istemezler diye umuyorum
-
@eomer anladım hocam tamamdır muhtemelen istemezler. Gidip vaktinde halletmek iyi oluyor, sonrasında işe girince o an ki durumu baz alıyorlar. Halihazırda iş yokken hemen hallederseniz iyi olur.
-
Ailesi ile birlikte yaşayan 25 yaş üstü işsiz insanlar da , -gelir testi yapılsa dahi en azından G-3 seviyesi ile- eve giren gelirin (emekli maaşı veya çalışan ücreti fark etmiyor) paylaştırılması ile GSS sistemiyle borçlandırılıyor.
-
ya arkadaşlar ben 25 yaşına girdim ama daha yaşımı doldurmadım . 25 ten gün aldım gidiyorum yani
Buna ragmen bana çatır çatır gss borcu yazılıyor . Bu normal mı ? -
@OFLU61 bir yanlışlık vardır kardeşim, git bir kontrol ettir. ya da sen yaşını yanlış mı hesaplıyorsun?
-
Bugün işimi kısa sürede hallettim cuma günü gidip sgk'dan aktive etmem gerekliymiş.Borcum görünüyorsada silincekmiş.İşlemi yapan öyle dedi.
-
@MuzafferKomutan Erkekler İçin Zorunlu GSS Prim Borcu Sıkıntısı içinde söyledi:
@OFLU61 bir yanlışlık vardır kardeşim, git bir kontrol ettir. ya da sen yaşını yanlış mı hesaplıyorsun?
hocam zamanında 900 küsür TL borc birikmişti . Sonra gss borclarının sılınmesi ve 25 yas mevzusu cıktı .
E devlete girdim . Baktım ki tüm borçlarımı silmişler . Buraya kadar hersey normal . Ama gecen gun tekrar baktıgımda . borcum sılındıkten sonra tekrar her ay duzenlı sekılde borc yazılmaya baslamıs ve 390 küsür tl ye ulasmıs bıle .
Ne yapmam gerekıyor acaba . kesınlıkle 26 yasından gun almadım . 25 bitmedi halen .
Belkide 25 ten gun alanların borç baslıyordur ? eminmisiniz bu yas meselesıne -
@OFLU61 25 hala yüksek öğrenim görenler için geçerli diye biliyorum hocam ben, yani lisans veya üstü eğitiminiz devam ediyorsa 25 yaş konusu söz konusu. kardeşim var benim 22 yaşında açık lisede okuyor ve 2 yıldır falan gss ödüyoruz ona.