Merkez Bankası,SPK,BDDK
-
Arkadaşlar tecrübelerine istinaden bir soru sormak istiyorum. Bu kurumlardan hangisinin özel sektörde iş alanı geniş ? İngilizce seviyem fena değil ama bir kurum sınavına odaklanmak istiyorum artık. Hangisinde tecrübe kazandıktan sonra özel sektöre geçişi kolay olur?
-
@monser 3 ü de
-
@genclerbirlikli Bir forumda Spk'nın daha önde geldiğini duymustum özel sektör için hocam teşekkürler.
-
BDDK murakıplığı ve rekabet uzmanlığı kadrolarından özele geçiş oldukça yoğundur ayrıca SPK özelinde belirli dairelerde çalışan kişilerinde geçiş yapabildiğini biliyorum.
-
Geçişler eskisi gibi değil, eskiden SPK, BDDK gibi kurumlar da yeniydi, sektörler de tecrübesizdi ve buralar gerçekten iyi bir okuldu. Fakat özel sektör kendini çok geliştirdi, rekabet çok olduğu için kişiler de kendilerini geliştirdiler. SPL belgelerini alıyorlar, yüksek lisans - doktora yapıyorlar, sürekli günceller. İlk aşamada özele geçmek düşünülmemeli.
-
Özele geçişin eskisi kadar yoğun olmadığını bende duymuştum ama bu üçüde bu konuda birbirine eş değer sayılabilir tabi kısa vadede olmaz bu 5-10 yıl buralarda kalmak gerekir en az diye düşünüyorum