Guyda 5 yil calisma zorunlulugu
-
Arkadaslar merhaba.guyda 5 yillik calisma zorunlulugu kurum disi nakillerde de gecerlimi.
-
@ekremyavuz değil muvaffakt yoluyla ayrılabilirsiniz ancak bunu zorlaştırma çabaları var son günlerde.
-
Peki bunu muvafakat verecek birime nasil kanitlayabilirim.
-
@burcuburcu nasıl yani hocam?
-
@burcuburcu onu zorlastiracaklarina özlük haklari düzeltsinler hocam, kesin çözüm. Millette çok merakli degil gunduz kurumda calisip aksam evde yorgun argin iktisat calismaya.
-
@burcuburcu yasal dayanak nedir
-
-
@ekremyavuz yeni kazandığınız kurum sınav sonucuyla vs olur diye düşünüyorum.
-
Guy'da 5 sene herhangi bir mazeret vs. yok ise geçerli.1 yıl çalıştığınızda becayiş yapabiliyorsunuz. Özlük hakları daha iyi yerlere geçmenizde de herhangi bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz yok.
-
@antimülakat nakil icin yasal bir mazeretim yok.sinav kazanma veya es durumu da yok.yanlizca bi mahalli idareye naklen gecmek istedigime dair dilekce vermstim.onlarda beni benzer bir unvanda kurumumdan istiyorlar.boyle bir durumda 5 yil sarti gecerli mi
-
@antimülakat hocam guyda eş durumu var mı? 5 yil yok diye söylenti var
-
@sirius eş durumu meselesini ayrıntılı bilmiyorum ama özel sektörde son 1 yıl içinde 185 gün sigorta primi yatıran eşin olduğu ile gönderilme bütün kamu kurumları için getirildi. Buna hiçbir kurumun durumu dikkate alınmıyor. Rotasyon olan Gümrükte dahi uygulanıyorsa bu durum GİB'te her türlü uygulanır. Sadece sözleşmeli KYK Yurt Yönetim Memurluğunda biraz zor.
-
@ekremyavuz sanırım böyle nakiller olabiliyor hocam. Yalnız şart olarak eşit bir statü de değilde daha üst bir kadroda olmak gerekiyor. Memursan şef, şefsen müdür yard. gibi. Diğer türlü GTB'de bir arkadaş muayene memuru iken kaymakamlıkta vhki kadrosuna geçiş yapmak istedi, muvaffakat verilmedi.
-
@antimülakat ama guydan sgk denetmenligine gecislerde muvafakat veriliyor.bu iki kodro emsal degil mi?sinavla emsal kadroya gitmek ile karsi kurumun talebiyle emsal kadroya gitmek arasinda ne fark var?
-
@ekremyavuz hocam uzmanlık denetmenlik ayrımından veriliyor. Muhtemelen yeni dönemde de biraz daha zorlaşacak o durumda.