bakaya kalırsak atama durumu ne olur?
-
@Antimülakat yok ilk başvuru esnasındaki durumu kastetmistim hani form dolduruyoruz ya askerlik durumunu soruyor onu diyorum
-
@brzezinski bak şimdi ona.bir şey diyemedim. Zorunlu alan değilse doldurmamak en makulü.
-
@Antimülakat hocam askerlik şubesi tecil hakkın geçmiş vs der mi peki? çok takılıyor kafama o durum
-
@brzezinski ben belge yüklememiştim yine de başvurunuz onaylandı denildi. yanlış beyanda bulunmuş olmuyoruz sanırım çünkü onlar geri çevirmeliydi diye düşünüyorum.
-
Dostlar guy mülakatindan elendim ve askerlik surem 30 eylulde bitiyodu tecilde ettriemedim bundan sonra kurum sınavlarına basvuruda bi sıkıntı olusturur mu?
-
@zenginmemur geçmiş olsun kardeşim aynı durumdayım bu hafta gidip belgelerimi teslim edicem. Sınav olayı kurumdan kuruma degişiyor misal guya giremezsin ama mhuya girersin
-
@antimülakat askerde iken sgk kurum sınavlarına basvuru yapmak sıkıntı yaratırmı
-
Arkadaşlar bende bildiğim kadarıyla sizi bilgilendirmeye çalışayım. Benim 30 eylül 2017 de tecili bitiyordu. Yani sevk islemlerimi yaptırıp kasıp celbinde askere gitmem gerekiyordu. Fakat ben 30 eylül tarihini içeren 2 veya 3 günlük bir sağlık raporu oldım ve bir sonraki celp dönemi olan Şubat celbinde askere gitmem gerek normal şartlarda. Ve şuna askerlik yapacağım birligim belli oldu. Fakat ben yüksek lisans kazandım ve yarın kaydimi yaptıracağım. Yani askerlik yerim belli olsa bile yüksek lisans kaydı yaptırarak tecil ettirebiliyorum. Hatta birliğe son katılma tarihini geçse bile yüksek lisans kaydı yaptirirsak yine tecil edilir dedi görevli. Bir diğer durum: örneğin 30 Eylül'de teciliniz bitiyor ve kasımda askere gideceksiniz, eğer kasımda askere gitmek istiyorsanız 30 eylule kadar şubeye gidip sevk islemlerinizi yaptirmaniz gerek ve kasımda askerde olursunuz ( sevk işlemleri tarihini tam biliyorum). Digelimki 30 eylül geçtiği halde siz şubeye gidip sevk işlerinizi yaptirmaniz. Bu halde siz istesenizde kasımda askere gidemezsiniz ve bir sonraki celp dönemi olan Şubat'ta gidersiniz ve bunu içinde yine sanırım Aralık ayı içinde sevk islemlerinizi yaptirmaniz gerek. Fakat bu durumda eylul içinde sevk islemlerinizi yaptiadiginiz için bakaya durumuna dusersiniz ve 400 lira civarı para cezası ödersiniz.
-
Ben kurum sınavları ve mülakatlar da belge gerek olur diyerek yüksek lisans kaydimi yaptıracağım. Bakaya kalmak nekdar sıkıntı olur bilmiyorum ama bir şekilde askerliginizi oteleyin bence.
-
@hadinbahım peki askerde iken basvuru sıkıntı mı?
-
Hocam karamsarlığa düşürmek istemem ama bi arkadaşımı guy sınavına gonndermemisti komutanı ama o yedek subaydi ve oldukça uzak bir sehirdeydi. Ben açıkçası sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ama eğer erteletmek bir imkanınız varsa erteletin. Kafa rahat olsun yeter. Ben 2000 lira ödeyeceğim tezsiz için. İcim gidiyor ama yapacak birşey yok. Senin tecil ne zaman bitiyor
-
@engin0516 Hocam karamsarlığa düşürmek istemem ama bi arkadaşımı guy sınavına gonndermemisti komutanı ama o yedek subaydi ve oldukça uzak bir sehirdeydi. Ben açıkçası sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ama eğer erteletmek bir imkanınız varsa erteletin. Kafa rahat olsun yeter. Ben 2000 lira ödeyeceğim tezsiz için. İcim gidiyor ama yapacak birşey yok. Senin tecil ne zaman bitiyor
-
@engin0516 Sizinle görüştük dostum bunları niye sormadın:) Sıkıntı olmaz.Gerçi ben Ankara'da yaptım şehir dışı işim olmadı ancak en kötü şartlarda izin kullanır yine gidersin.
Hatta tavsiyem 12 gün iznin var 5 gününü sınav zamanına denk getir kafan rahat gir. -
@engin0516 hocam askerlikte katılım gösterebileceğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Hiçbir problem olmaz. Atamanız dahi yapılsa da problem olmaz. Mülakata veya yazılı sınavlara katılmaya izin alın yeter. Eskiden ders çalışmanın sıkıntı olduğunu duyuyordum son dönemde buna dahi bazı birliklerde izin verildiğini duydum. Hatta Kaymakam diye hitap kazanan bir arkadaşımızın yazısını okumuştum. Komutanlar ders çalışmasına müsaade ettikleri gibi bir de kendisine Kaymakam diye hitap ediyorlarmış.