muhasebe sorunsalı
-
isem yayıncılık youtube video izleyen var mı? nasıl buldunuz? abaküs özgün muhasebe siyakat muhasebe defteri kebir muhasebe gibi özgün kitaplardan hangisini tavsiye edersiniz muhasebe özürlüyüm
-
Hocam ben sahsen video izlerken sıkılıyorum cok uzun geliyo bana o nedenle kendin calisarak daha iyi anlarsın yani ben oyle daha iyi anlamistim muhasebe soru cozerek halledilir konu olarakda abaküs iyi bence konu konu gidersen daha anlasilabilir olur diye dusunuyorum
-
Hocam muhasebeden hesap hesap konuları çalıştıktan sonra, dershane notu bile yeterlidir bunun için. 5 ve üzeri monografi çözün. Bir daha da büyük sıkıntı yaşamasınız. Başka türlü hep eksik kalır, monogragi ile pekiştirmek şart.
-
Kardeşim hesapları iyice oturttuktan sonra monogrofiye asılın 20 netten asagı gelmez hemde klasik sınavlarda rahat edersin
-
@Antimülakat monografi icin hangisni onerirsiniz
-
@ekon hocam epi topu 3-4 kaynak var zaten. Bir kaç arkadaş ortak alıp çözmenizi öneririm. Nasıl olsa üzerine çözülmüyor gerek yok 50'şer tl vermeye. Min. iki arkadaş alabilirsiniz. Hepsi olur farketmez.
-
@ekon ilhan kılıç,ercan beyazıtlı,orhan sevilengül
-
@Antimülakat calisma stilini soyle mi tavsiye ediyorsun tam anlayamadim :S ornek veriyorum 15- grubunu calistik sonra monografi seklinde mi ? Yoksa tek tek hesaplarin calismasindn sonra mi ?
-
@ekon çalışmadan sonra, bütün hesaplar bitmeden, dönemsonu işlemleri, yansımalar, dönem net kar/zararı bulunmadan monografi çözülmez, mundar olur. Önce bütün hesaplar bitecek sonrasında monografi. Muhasebe bilgilerimi feedback yaptırdın bana
-
Başlığı açan arkadaş ya da muhasebe çalışanlar ne yaptı merak ediyorum? Ben daldım çıkamıyorum yahu :S
-
muhasebesi vasatın üzerinde olan biri olarak söylemeliyim ki, muhasebe temeli olmayan birinin yapacağı en büyük yanlış hesapları ezberlemektir. zira, kpss dönemi çevremde bütün hesap işleyişlerini ezberlemeye çalışıp ona göre soru çözmeye yeltenen cengaverleri az görmedim.
şahsen ilk önce; her kaydın belirli bir mantığa göre yapıldığını özümseyerek, aktif-pasif / dönen-duran varlık, kvyk, uvyk, özkaynak / gelir tablosu hesapları / düzenleyici hesaplar şeklinde genel bir kalıpta kafada oturtulması gerektiğini düşünüyorum. muhasebede, neyin ne olduğunu, hangi amaçla yapıldığını bilmeden randıman almak zordur. bu anlamda ercan bayazıtlı'nın eski kitabını çok önermiyorum, bana bölük pörçük monografilerden ibaret geliyor. vaktiniz bolsa kadir gürdal ve ercan bayazıtlı'nın geçen sene çıkan genel muhasebe kitabını öneririm. monografiyle pekiştirildikten sonra ufkunuz iki katına çıkar. ayrıca bu yolda tek düzen hesap planını başucu eseri yapmalısınız. hesap planında neyin nerede olduğunu bilmeden ne kadar hesapların konu anlatımını okusanız da boşa gider, unutulur.
özetle; muhasebe diğer alanlara yakınsamayan, başlı başına uğraşı isteyen bir alandır ve çok emek ister. tabi bunu test tekniği dışında, kurumların klasik muhasebe sorularını da yapmak isteyen arkadaşlara söylüyorum.
-
herkesin skıntısı farklı.benmde muhasebm super.hukukum cok kötü.size tek tawsiyem tek duzen hesap planı önünüzde olmadan asla muhasebe çalşmayın.bütün olay o kağıt. inş halledersiniz.iyi çalşmalar.
-
@kubraguy kesinlikle kodlarıyla birlikte hesapları bir kaç kere yazmak ve monografi vs. çözerken kodlarla birlikte yazmak, akılda kalıcılığı arttırıyor. Muhasebeyi bir kere öğrenende mantığı kolay kolay unutmuyor o anlamda diğer dersler gibi sürekli üzerinde durmayı gerektirmiyor.
-
@Antimülakat katiliorm ama ciddi emek istio. 1kac gun muhasebeye ara werdiginde bile bazi hesaplar çikio akıldan.sinir bozucu bişey bu.
-
Gecen senenin muhasebe sorulari hakkinda ne dusunuyosunuz ben denemelrde 15-20 net arasi yapiyordum ama kpss de 9 da kaldim
-
@busus aynen al benden de o kadar hocam denemeler 21-22 kpss de 14.5 yaptım soru tarzı değişikti.ferhat yıldız falan kurtaramadı beni.bu da demek oluyor ki (bence) piyasada nam salmış kitaplar soru tarzı değişince çaresiz kalıyor.
-
@kubraguy Muhasebedeki çoğu şeyi 6 yıl önce üniversitede hocamın anlattığı şeylerden yapıyorum ki kpssye hazırlanmaya başlayınca kadar hiç muhasebeye dokunmadım yani kısaca mantığı kaptıysan muhasebe unutulmaz
-
@Rorschach159 bende ayni sekilde 3yil muhasebeyi weremeyince baya çalştım mantgnı halledince unutlmuo haklsin.d sadece bana göre mhasebenn bazı ezbere dayalı bölumleri ciddi anlamda unutuluo we önemli yerler oluo genelde.
-
@busus stoklar sorusu hiç beklemediğim yerden gelmişti, üç soru kafadan boş kalmıştı onu hatırlıyorum.
-
@kubraguy Erken bitirip bol bol deneme çözmek lazım muhasebeden geçen sene ekstrem bi yıl oldu bence 2017de alışık olduğumuz tarz gelecektir amma iktisattan öttürecekler bu sene