Acil! Bilgisayarım açılmıyor
-
Arkadaşlar bilgisayarım yeğenim kullanırken bianda ekranı gitmiş ve birdaha gelmemişti. Uzun bir süredir aynı. Siyah ekranda sarı beyaz yazılar var. Bikaç sefer kurcaladım casper yazısı geldi filan ama yine de açılmadı. Nasıl olduğunu bilmiyorum bilmiyorum bilgisayar açılmadan sistem geri yükleme yaptım 1 günden fazla açık bekledi bilgisayar ancak yine olmadı. Fotoğrafını çektim ama nasıl yüklendiğini bilmiyorum buraya. Çöktümü bilgisayar yardımcı olabilecek arkadaş varsa eğer çok sevinirim. Korsan yazılım yükletmekte istemiyorum.
-
@hamzaömerhalid ekran kartın yanmış olabilir.bilgisayar açılma safhasında hep siyah bi ekran mı çıkıyor
-
@fişek-morgen sadece siyah olmuyor işte. Sarı beyaz yazılar çıkıyor en sonda pres ESC in 5 seconds to skip startup.nsh any other key to continue yazıyor 5 sen geriye doğru sayıyor 1 de duruyor.
Ekran kartı yanmış olsa casper yazısı o sistem geri yükleme ekranı filan gözükürmü ki. -
@hamzaömerhalid görünür. benimde yandı senin dediğin gibi şeyler oldu. benim bilgisayar acer di ve 2009 modeldi.kendim laptobun içini açtım baktım ekran kartının söktüm taktım bir hafta dayandı. sen bi format cd sini tak öyle çalıştırmayı bi dene.
-
@fişek-morgen hadi ya. Çok maliyetlimidir ekran kartı değişimi ? Yok ki öğle format cd si filan.
-
@hamzaömerhalid işlemciden sonraki en pahalı parça denilebilir seviyesine göre. fakat sen yine de tanıdık olmayan az konuşan bi bilgisayarcı ya göster. dediklerim doğru da olmayabilir. şey de olabili ekran kartı köprüsü de yanmış olabilir. neyse sen en kısa zaman da götür.
-
@fişek-morgen eyvallah kardeş çok sağol. Mecbur başka çare Yok zaten. Tanıdık değil ilçede birtane yer biliyorum artık şansıma inşaallah dediğin değildir korsan format istemiyordum ona bile razı olurum şu durumda
-
@hamzaömerhalid korsanı da orjinal yapan programlar var. bizim türkiye de her türlü üçkağıtçılık vardır. japonya mı bura ...
-
@fişek-morgen ölüm değil ya bir çaresi bulunur diyorsun yani :):) olsun ya korsan olsun artık önemli olan ders çalışmam.
-
@hamzaömerhalid hocam servisin bile attığı format aslında korsan format...
-
@hgrotius ya bilgisayarın çok güzel kendini sıfırlama formatlarına özelliği vardı açılsa yapacağım ama yok internetten bakıyorum böyle sorunda yok. Korsan formatla hem bu özelliğin gitmesinden korkuyordum hemde sıkıntı çıkarmasından korkuyordum ama arkadaşın dediği gibi hepsinin bi yolu var. Sanırım ben bile yapacağım son çare buraya yazayım demiştim servisi aradım görmeden birşey diyemeyiz dediler inşaallah az masraf çıkarır
-
-
@antimülakat vay başkanım benim cansın eyvallah. Bugün götürdüm kendi servisi tam yolucu. Tamirci de Windows yüklemeye çalışacağım olmazsa anakartta büyük ihtimal dedi. Format olursa 35 tl anakart olursa 235 dedi
-
@hamzaömerhalid hocam format için kendi servisine gerek yok ama anakart için servisten şaşmayın derim. @Antimülakat hocam etiketlemiş ama bayağı teknik görünüyor sorununuz o yüzden net bir fikrim yok fakat parçalardan birinde sorun olma olasılığı yüksek. İnşallah çok masraf çıkmadan çözülür.
-
@agor teşekkür ederim sağolun. Tamirci Bios menü mü deniyordu oradan bişeler yapmaya çalıştı olmadı şaşırdı hatta daha sonra donanımlardan şüphelendi işte. Bende uğraşmıştım hatta sistem geri yükleme filan bile denemiştim oralara rastgele gelerek. Ama hiç biri olmadı. Artık inşaallah format olur korsan da atmıyormuş Windows’un kendi sitesinden yüklüyormuş internete bağlandığında sen otomatik güncellersin dedi. Son bi ben yapmama çalışacağım dvd hazırlayabilirsem eğer tabi :). Hepinize teşekkür ederim yardımlarınız için.
-
@hamzaömerhalid yazilari yeni gordum simdi senin orjinal key in Bilgisayar alt kapaginda, sarj aletinin ustunde ya da bilgisayar kutusunda vardir ordan bakip windows hangi surumu icin windows anahtar var ise Onun orjinal halinin deneme surumunu yukle sonra size ait anahtari girerek orjinal haline donmus olursun, ikinci olarak eger onemli verilerin var ise kendine lunix mint calisan cd bulursan bilgisayarin cd calistirir verilerinide kurtarma sansin olur ama by Adimi ilk sirada yapmalisin !
-
@maverick üstad benim bilgisayar hiç açılmıyor ki bişe yükleyebileyim. Adam Windows 10 launger mı ne yükleyeceğim o olmazsa anakart veya ekrankartına bakacağım dedi. Onu diyince izlediğim bir video geldi usb veya cd ye Windows un sitesinden o adamın dediğini yükleyip bilgisayara format atılabileceğini söylüyordu onu yapmaya çalışacağım pek anlamıyorum ama deneyeceğim mecbur
-
@hamzaömerhalid format atmadan önce youtube cd çalışan işletim sistemleri diye yazarsan bir şeyler çıkar önce verilerini kurtar bu yöntemle sonrada dediğim gibi formatı atarsın
-
@hamzaömerhalid dediğim yöntem bu lunix mint usb den direk çalıştırmak
https://www.youtube.com/watch?v=3Vq_v0oGPH8 -
@maverick hocam bu işlemi paint üzerinden yapabiliyor muyuz aceba