Neden açıköğretimde, hukuk okunamıyor?
-
Malumlar net isimli rezil sitenin algı yönetimi , böyle bir salaklık olamaz hele ki '' hukuk herkese lazım '' lafını herkes hukuk fakültesinde okuyabilmemli olarak yorumlamak efsane
-
peki biz neden gecemizi gündüzümüze kattık , bu kadar okul kazanmak için yırtındık , kitaba deftere para verdik . Yeminle sinirlerim bozuldu , bir meslek bu kadar ayak altına atılamaz !
-
Hak savunmak , hak dağıtmak bu kadar kolay mı ? Adalet diyorsun adalet bir devletin her şeyi temeli taşı devleti bırak bir kenara toplumun harcı , liyakatı olmayan açıköğretim eğitimine düşürülür mü . Malum sitenin iibf ye , hukuka kaçıncı saygısızlığı onlar için sadece eğitim fakültesi mezunları insan bizim bir değerimiz yok tabi .
-
Hukukçular coşmuş ama açıköğretimden hukuk gayette okunabilir. Koyarsın bir avukatlık için yeterlik sınavı. Açıköğretimden mezun nitelikli insanlar da avukat olabilir ve ya hakim savcı olabilir. Niteliksizleri zaten sınavı geçemez sadece hukuk okumuş olurlar. Tabi bu durumda bazı örgün öğretim mezunları da dışarda kalabilir
-
mühendislikleri de unutmayın mühendislik tamamlama adı altında öğretmenlere diploma dağıtılmasını savunan site bunlar . Yazıktır , ayıptır , günahtır sayfa sayfa yazıp sıfır puan aldığımız derslere , gecemizi gündüzümüze kattığımız öss'ye emeklere , bir hukukçu olarak o site görünümlü çöplüğün kapısından geçmem daha da ...
-
gündüz arkadaşlar konuşuyordu iş yerinde şaka yapıyorlar sanmıştım gerçekmiş ::field_hockey:
-
Rezalet bir habere imza atan malum siteden bazı enteresan yorumları kopyaladım:
-
Sözel bölümlerde Açık ya da örgün fark etmez Hukuk Tıp ve Mühendislik gibi bire bir uygulamalı bir alan değil Zaten hukuk okuyanlar da okul sıralarında ilk okul çocukları gibi durum hukuk öğrenmiyorlar Hukuk insanın içinden başlar Hukuk öğrenim ise kanun kitaplarından öğrenilir. Oku okuduğunu anla ve yorumla. Adil olmak hukukçu olmak başka Hukuk mezunu olup da kanunları bilmek de başkadır. Herkesin Kanunları ve hukuku bilmesi için AÖF de hukukun olmasını isterim İstemeyen kişiler kendi çıkarlarını düşündükleri için istemiyorlardır. Saygı ve selamlarımla.
-
tek derdiniz başka avukat olmasın ki pasta bölünmesin, egitim kalitesi hikaye
-
avukat kontenjanının artması seni neden rahatsız ediyor tabi 80 milyonluk ülkede 100 yüz bin avukat olsun 100 bin doktor olsun 100 bin mühensiz olsun diyerleri milyon olsun farketmez kaymağı bı arkadaşlar yesin o çok bilgili beyinleriyle insanlar okulda birbirinden ayrılmaz okul sonrası pisayada yaptıkları ile ayrılır
-
Kalite düşer miş miş miş. Kimse hukuk bilmesin diye okutulmuyor.
-
ülke insanlarının hukuk eğitimi almasının mi yoksa avukatlarin daha çok para kazanmasıninmi önemli olduğuna karar verilmesi lazım.
-
Zaten hukuk fakültelerinde devam zorunluluğu olmadığı için herkes evinde dersine çalışıp gidip sınavlara giriyor. Açıköğretimde hukuk fakültesi olması fena olmaz. Şu an yüzlerce kişi Makedonya ve Kosova'da binlerce Euro para vererek okuyor, açıköğretimde hukuk fakültesi açılsa ve bu paralar yurt dışına değil de yurt içinde kalsa kötü mü olur. Buna karşı çıkacak hukukçulara şunu söylemek lazım, şu an İdare Mahkemelerinde hukuk fakültesi mezunları mı görev yapıyor, %90'ı işletme mezunu. Açıköğretim hukuk fakültesi açılırsa zengin çocuklarının kıbrıs ve diğer ülkelerde özelde okuyup gelip lüks arabalarla gezip, sözde avukatlık yapmalarından ziyade Anadolu'nun maddi durumu iyi olmayan ancak daha zeki çocukları da Hukuk Fakültesi okumuş olacak.
-
Kesinlikle olmalı.Yıllardır bekliyoruz. Ne diye laborant veterinerlik okuyayım yani...İstegim hukuk.herkesin bir ilgi alanı var.Yaptığımız iş var.Acilen açılsın bu bölüm.
-
Açık öğretimde Hukuk bölümünün açılması fikrinin verdiği rahatsızlık acaba özel üniversitelerde para karşılığı verilen diplomalara karşı da duyuluyor mu? Etrafta sürüsüne bereket hukukçu var tabi bunun hakkını veren var, hukuku hava atacak etiket olarak görüp "mevzuat" kelimesinin karşılığını bile bilmeyen var. Sadece hukukçular için demiyorum tüm meslek erbaplarına saygım sonsuz hakkını verenlere için. Ama açık öğretim olması kaliteden yoksun olacağı anlamına gelmez. Belli kriterler getirilerek neden olmasın. Nihayetinde artık bir üniversite mezunu olmak yetmiyor, kpss, yds, yeterlilik, deneyim vb. birçok şartlarla işe alımlar gerçekleşiyor.
-
örgün eğitim gerektirmeyen bir bölüm. Açıköğretimde olması gereken bir bölüm. Herkes hukukçu olacak diye korkmasınlar. Hukuk mesleği zaten kendi içinde doğal seleksiyona uğratır insanları. Hukuk diploması olan herkes hukukçuluk yapamıyor sonuçta. Ama ülkenin hukuk anlayışı için hem daha çok hukukçuya hemde okullarda hukuk dersine ihtiyacı her dersten daha fazla var. ben sadece zevkine okumak isterdim.
-
-
@odtüsbky kendisine emeğine saygısı olan bir hukukçu bu haberi yemez ...
-
şöyle bir durum var. herkes avukat olacak diye korkuyorsunuz evet ama okumak isteyen adam zaten düşük puanla özel üniversitede okuyor. kalite zaten düşmüş durumda. Avukatlık için mesleğe giriş sınavı koyarsın olur biter. hukuk fakültesini her bitiren avukatım diye piyasaya çıkıyor yani bu adam hukuk fakültesinj kazandığı anda avukat olmuş oluyor. bu ne kadar doğru? evet herkes hukuk mezunu olsun ama herkes avukat hakim savcı olmasın. Bırakın isteyen istediğini okusun korkmayın. küçük bir örnek.. Bugün vmy kaymakamlık gibi sınavları kazananların kaçı aöf li bakmak lazım. yani aöf okumak her yere girileceği anlamına gelmiyor. malesef hukuj mezunları iibf den de çok korkuyor. tek dert pasta bölünmesin ama bunu yaparken kaliteyi kendiniz düşürüyorsunuz çünkü her mezun avukat oluyor dediğim gibi. eseği bağlasan mezun olur zaten...
-
@avocation yeni şartlar zaten lazım kontenjan düşüsü vs lazım ama bu haber sınırsız kontenjan artışı demek ve bu gerçekten çok kötü bir durum . Profosyonelliği tamamıyla bitirir .
-
Bu haberden daha çok, Levent Kırca'nın skeçleri tadında bir şey olmuş. Uygunsuz içerikten dolayı yasakladım video yok, kafanıza göre birini açabilirsiniz.
-
tercihiniyap sitesi karşı haber yapmalı:
Ülkemizde birçok farklı alanda lisans düzeyinde eğitim veren Açıköğretim Fakültelerinde Öğretmen yetiştirmek için neden program açılmıyor?????? -