Memur olmanın en büyük artısı
-
Tatil gunleri ve çalışma saatleridir.
-
@haha amirin iyi biriyse artısı çok amirin ters biriyse memuriyet bir zulme dönüşür.
-
monotonluktan bir ömür kurtulma şansın yok demektir. Monotonluk insanı aşırı düşmekten uzak tutar. Bu da bir artı diyebiliriz.
-
@antimülakat hocam aşırı düşünmek mi demek istediniz yoksa yazdığınız gibi mi? Yazdığınız gibiyse anlamadım açıklarsanız merak ettim de... :))
Bana göre de artısı, özel sektördeki kar hırsı maliyet düşmanı müdürlerle muhatap olmama durumu. Bir de çıkış saati çok çok cezbediyor. 5 de 5 buçukta çıkmak benim için çok lux olur eğer nasip olursa
-
@antimülakat levi strauss:” Monotonluktan da imgelem gücün artar.”
-
@falanfilan hocam hayatın düzenli bir şekilde çalışmakla geçiyor. Bu monotonluk anlamına gelir. Ama bazı durumlarda monotonlukta olsa iş sahibi olmak senin çok daha kötü bir duruma gelmeni engeller. Çünkü, mecburen de olsa her gün günün belirli saatinde iştesindir ve psikolojini buna göre ayarlarsın. Bu da seni aşırı üzülme, stres gibi şeylerden uzak tutar.
-
@antimülakat aşırı düşünmek yani anladım hocam teşekkür ederim.
-
Aslında bu monotonluk ne zaman başlar... İşini sevmeden yaparak başlayabilir, kendine verdiği değerin veya hayallerinde olmak istediğin yer arzusu şükretme yeteneğine galip geldiği zaman olabilir. Herkesin farklı o monotonluk kısmı sanırım. İnşallah iş sürecimizde bari hafif üzen monotonluklar yaşarız.
-
Çalışan birinin monoton olmaması çok zor. Sonuçta bir rutine bağlanıyorsunuz.
-
Memur olmanın en büyük artısı emek ücret dengesinde artıda olunmasıdır. Örnekle açıklamak gerekirse özel sektörde 5000 liralık çalışırsınız 2000 lira alırsınız. Memurlukta 1000 liralık çalışırsınız 3000 alırsınız. Bu arada rakamlar farazidir. Memuriyette 500 liralık bile çalışmadan 6000-7000 alanlar var. Özetleyelim memuriyette az çalışırsın ama iyi ücret alırsın. Bunun yanına hafta sonu tatilleri, dur durak bilmeyen resmi tatillerde cabası.
-
Memur olduğunu bilmek. Başka bir şey için uğraşmanı gerektirecek bir şey yapmamak.
-
@paca08 hocam bu dediğiniz çok genelleme olmuş emek ücret dengesinin bozuk olan memur orani en fazla%10 dur. Çalıştığım kurumda muhendisler neredeyse her c.tesi çalışıyorlar ve haftaici 7 den erken çıkmıyorlar ve tek kuruş fazla mesai almıyorlar. Ben muhasebe yetkilisi görevine vekaleten bakıyorum ve ne ben ne de vekalet baktığım müdürüm tek kuruş vekalet ücreti almıyor bu ve bunun gibi emek ücret dengesi özel sektörden beter çalışan memurlar var.
-
Aynı şekilde bazı memurluklarda 12-12 çalışıldığını düşünmek gerek. Kapıkuleye yazın yolunuz düşerse o kapıda duranların hepsi GTB memurlarıdır. Genel olarak yazları 12-12 vardiye sistemi ile çalışırlar. Çoğu zaman yemek yemeye dahi vakitleri yoktur. Genelleme yapmak her zaman doğru sonuç vermeyebilir.
-
@guyan-gelmiş Hocam %10 derken ? Nasıl ölçtün bilmiyorum ama hem özel sektörde hemde memur olarak çalışan biri olarak gördüklerimi söylüyorum. Bir sürü meslek sayarım burada ve o mesleklerde bulunan birçok kişide emek ücret dengesinde emek az ücret fazladır. Ancak burada polemik yaratmamak amacıyla mesleklerin isimlerini vermeyeceğim.
-
@paca08 ben yer ismi vereyim hocam, idari para cezası ödemek için kaymakamliktakk mal müdürlüğüne gittim geçenlerde. 5 kişi vardı;
biri daha bilgisayar kullanmayı bilmeyen teyze, bu çiçek muhabbeti yapıyordu.
Biri 25+ genç bir kadın bu da youtube dan müzik açmış dinliyordu.
biri orta yaşlı kadın bu benimle ilgilendi islemleri yaptı.
Biri orta yaşlı erkek bi yerlerden dosya getirdi odaya girio çıktı filan
Biri genç erkek, bunun bi yerde işi vardı erken çıktı1.5 kişilik iş yapıldı gerisi kendi halinde idi. Neyse, ne diyelim bu işler böyle.
-
@genclerbirlikli Hocam verdiğin katkı için teşekkür ederim. Bazı yerlerde 2 kişinin yapacağı işi 6-7 kişi yapıyor. Aslında ben bu tür şeyleri örnek göstermek istiyordum. Duygularıma tercüman oldun
-
@paca08 hocam dedikleriniz doğruda sosyal devlet diyelim iş varsa düzgün dağıtılsın aksatılmasın vs bunlar ayrı şeyler ama napalım işte bir ihtiyaç mecburiyet özel sektörde insanın kanını emiyor yani ikisi ayrı uçlar ortada buluşsalar en güzeli olabilirdi
-
Memurluğun tek güzel yani garanti para olayı. Ev araba düğün dernek borcuna girerken kafan rahat olur. Ben onun dışında artı olarak değerlendirebileceğim bir husus göremiyorum.
-
@paca08 ne demek hocam yazdığını görünce paylaşmak istedim aslında hepimiz bunun böyle olduğunu biliyoruz, istisnai yerler var işi başından aşkın ama geneli böyle.
-
Çok büyük bir hata yapmadığın sürece garanti iş maaş. Akşam evindesin haftasonu evindesin (ailesi ile vakit geçirmeye önem verenler için mükemmel birşey). Büro memurları için sıcak ve serin çalışma ortamı