memurum kpss ye hazırlanmayı düşünüyorum yardım?
-
lise matematik öğretmeniyim geçen yıl 86 almama rağmen iki mülakatta da elendim 86,67 alarak. bu sene kyk da memur olarak işe başladım ama aklım öğretmenlikte. temelim sağlam ama iki yıldır pek bakmadım. nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz ?
-
@skahraman558 bu sene tanınan kontenjana göre mülakata kalabildiniz mi?
-
@skahraman558 kpss öğretmenlik sınavlarında iş alanda bitiyor alan bilgisi sağlamsa endişe etmeyin.
-
@skahraman558 hocam öğretmenlik mülakatlarında ne olacağı belli değil, tamemen kalkadabilir. Bu yüzden puan işin büyük bölümü. Puanı bölümünüzden dolayı 90 ve üstüne çekmek zorundasınız. Burada kale ve asıl puan ÖABT den geliyor. Gk-Gy ve Eğitim Bilimleri çok büyük etki yaratmıyor. Odaklanılması gereken Alan sınavı. Burada 60 soruda 50 net bırakmak herşeyi değiştirir. İlk etapta mükemmel düzeyde Alan sınav kısmını tamamlamanız en büyük strateji olacaktır. Bir de mümkünse netlerinizi yazabilir misiniz, onun üzerine de yorum yapalım.
-
@aliveli mülakata gireceğim ama kontenjan dışındayım
-
@burcuburcu alanım sağlam, ders verebilecek kadar iyi olduğumu düşünüyorum geçen sene de p10 65 alanla 80e çıkardım fakat unutmuşum ister istemez biraz hamlanmışım
-
@antimülakat geçen sene alandan 34 net yaptım pek çalışmamama rağmen. esas hakkım 2016da yendi 86 aldım mülakattan 86,67 verdiler sınırda kaldım. bu sene 80 aldım mülakat hakkım geliyor fakat kontenjan dışındayım o yüzden ümidim yok. yeniden hazırlanmayı düşünüyorum bu sebeple
-
@skahraman558 kontenjanda olup olmamanızın bir önemi yok hocam, mülakata girecekseniz bu senede atanma şansınız var.
-
@aliveli yani öyle tabi de yinede düşük ihtimal. 400 kişi alınıyor sıralamam 1000lerde
-
@skahraman558 keşke mülakat yapanlarda sizin gibi ince, hak kavramına inanan insanlar olsa...
-
@aliveli keşke.. ama hakkaniyet sıfır maalesef.. en büyük örneği de benim. 86 al sıralamaya gir ama 83 alan atansın sen kal.. Allah büyük.
-
@skahraman558 ilk kısımdan tarih ve sözel mantığa bakarsınız, eğitim bilimlerinde ölçme vs var ama zorlanmazsınız diye düşünüyorum yine mülakata gidecek puanı alırsınız en azından.
-
@burcuburcu eğitim bilimleri benim hep kötü oldu 55 netin üstünü hiç görmedim bugüne kadar. ondan kararsızım aslında. diyorum alana baksam gkgy ve eğitimden de ful soru çözsem nasıl olur
-
@skahraman558 ev arkadaşım okul öncesi mezunuydu sürekli eğitimden konu çalışıp hep karıştırıyorum diye ağlıyordu sonra çözümlü soru kitaplarına sardı 11 yanlışı vardı sanıyorum eğitim bilimlerinden.
-
kpss'ye girmeden önce kendine saglam bir referans bul ondan sonra ders çalışmaya başla ve önemli olan burada mülakat süreci kpss'den 90 'da 100 'de alsan mülakatta elenme olasılıgın çok fazla saglam referansın yoksa olay budur kısa ve öz
-
@burcuburcu hocam her yolu denedim benim eğitim bilimleri kapasitem sanırım 50 falan çalıştığım yıl 48 net yaptım çalışmadıgım yıl 49 gkgy ve alana güveniyorum bi tek.bakalm artık
-
@mertmert açıkcası gidip de kimsenin kapısına hakkım olan bişey için yalvarmam. onların kuralları varsa Allahın da adaleti var elbet tecelli edecektir er ya da geç...
-
@skahraman558 o zaman alan çalışmaya devam. Eğitim bilimleri kolay unutulup birbirine karıştırılıyor.
-
@burcuburcu hem de tarhana çorbası oluyor, kavramlar birbirine çok yakın..bakalım başladık bugün ,hayırlısı artık...