PUAN SİSTEMİ DEĞİŞTİ
-
@mazlumaday yok hocam baştan yds isteyeceklerine göreve başladıktan sonra istemeleri daha iyi demek istedim. yoksa guy gibi hiç istemeyen kurumlar yine istemesinler.
-
Hukukçular icin en ideal puan p4 ama. Çoğu kurum icinde iktisat maliye kamu yönetimi olan puanları da tercih edecektir. Güzelce iktisat maliye çalısın arkadaşlar. Sakata gelmeyin
-
Evimin altında altın madeni bulsam altın tedavülden kalkar diyodum öyle oldu hakkaten. Tam YDS yi halletmeye başladım yds elimizde patlayacak galiba. 2016 puanlarim iyidi ondan da bisey cikmadi. Baba meslegi görünüyo bize anlasilan
-
Bence acele ile çok yanlış düşünüyorsunuz. Bu sistem YDS'si olan için de iyi olmayan için de iyi. Kurumun hem YDS isteyip hem de YDSli puandan çağırması mantıksızdı. ÖSYM akıllıca iş yapmış. Alan başarısı daha net ortaya çıkacak ve YDS'yi de kurum belirleyecek. YDS'nin önemi falan düştüğü yok tam aksine artacak. Örneğin diyelim x puan türünde 0.20 YDS ağırlığı ile alan ve YDS şartı istemeyen kurum şimdi en azından 50-60 gibi bir baraj koyacaktır. Tam aksine YDS'nin ağırlığı ortaya asıl şimdi çıkacak. Ayrıca alan başarısı dilden bağımsız çok daha net şekilde ortaya çıkacak ve puan türünün azalması da gayet isabet olmuş.
-
Arkadaşlar 'YDS çalışmaya başladım, düzeltmeye başladım etkisi kalktı hay böyle şansa ' gibi telaşa girmeye gerek yok, her şekilde faydası olacaktır. Bence asıl burada üzerinde durulması gereken nokta, oturumların şeklinin değişmesi, hangi alan hangi alanla aynı oturumda yapılacak, soru sayısı artacak mı, zaman açısından bir problem yaratacak mı gibi sorular üzerinde durulmalı . Alan sınavı zaten her şehirde yapılmıyor, çoğu kişi farklı şehirlere gitmek zorunda kalıyordu şimdi bu durum daha da sıkıntı yaratacak kanımca.
-
Valla ÖSYM öyle bi açıklama yapmış ki arkasında 50 tane soru bırakmış. Madem bi değişiklik yaptın tamam eyvallah bari a dan z ye her şeyi anlat ki bizde ona göre yolumuza bakalım..
-
Örneğin SGK denetmen alımı artık hangi puandan olur ? Çünkü Çeko ve Kamu Yönetimi'nin aynı anda etkilediği puan türü yok. Ayrıca Çeko etkili olacaksa en az %25 etkili olacak. Tamam GUY p35'den p48'e kayar diyelim ama p113'e denk bir puan türü yok şu anda.
-
Evet arkadaslar egitim sistemi ve sinav sisteminde bahsedilen reform surecine girmis bulunuyoruz en kisa zamanda bu sistemin icinden kurtulmak ise kavusmak dilegiyle esen kalin.:)
-
LYS de değişmiş. Bence biz de hazırlıklı olalım köklü bir değişiklik bize de gelebilir...
Son dakika! LYS'de devrim gibi değişiklik http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-lysde-devrim-gibi-degisiklik-kisa-cevapli-test-sorusu-40325686
-
Artık Sadece alanın değil muhasebenin, çekonun, uluslararası ilişkilerin ve kamu yönetiminin de ayrı olarak önemi arttı. Çekosu daha iyi olanlar ÇSGB sınavlarına rahatlıkla girebilecek. Bence YDS'nin önemi biraz azaltıldı ve artık yayınevlerinin 4 alan dersi haricindeki dersler için de kaynak hazırlaması teşvik edildi. Son kertede bu işten kârlı çıkan yeni sisteme ilk ayak uyduran yayinevleri ve yazarları olacak. Bizler için eski tas eski hamam:)
-
Buraya bi up atalım. Takip etmek lazım. Hangi kurumların hangi puan türleri olacağı da netleştirmek lazım.
-
Dostlar bildiğiniz gibi ÖSYM bugün yapmış olduğu duyuru ile puan türlerini güncelledi ve yeni yüzdeler belirledi. Bu noktada kafası karışan adayların aklındaki soru işaretlerini gidermek için TERCİHİNİ YAP! olarak bu alandaki ilk ve en ayrıntılı analizi sizler için hazırladık.
http://forum.tercihiniyap.net/topic/607/ösym-nin-kpss-yeni-puan-sisteminin-ayrıntılı-analizi