ÖSYM'nin KPSS Yeni Puan Sisteminin Ayrıntılı Analizi!
-
@Hipokrat Onu yine aynı kurumlar yapar kardeşim saydığım.
Maliye atıyorum MUY gene 5 puan belirler. İİBF diye çıkar ilana ama 5 puan türü belirler bunların 2 si işletme ağırlıklı puan 2 si dengeli biri hukuk ağırlıklı olur. Bölüm ayrımı yapmaz ama.
-
@wesley10 Aynen inşallah mantıkllı bir hareketle ÇEKO ağırlıklı bir puan seçecektir sgk.
-
@wesley10 gerçekten dedigin gibi en buyuk merak konusu o. o puan turunde muhasebe de hiç yok.
-
@magduriibfli soylediginize katilmiyorum. Ust kurum direk atama mi yapiyor haberimiz yok .puan sistemi iyi oldu kotu oldu bi tartismaya acik. Keza siz diyorsunuz ki ingilizce bilen gk gy testi iyi seviyelerde olan kisiler rekabet kurumu gibi kurumlarda alan sinavina tabi olmadan uzman oluyor.
-
@kalemiye hocam, sizi ya da bir başkasını hedef tahtasına oturtarak konuşmadım yanlış anlamayın. Tabi ki herkes aynı şeyi düşünmek durumunda değil. Söylediklerimden alındıysanız özür dilerim..
-
Tamam Yds'nin etkisi tamamen kaldırıldı, Alan dersleri asıl değerine ulaştı, Yds'yi kafaya takanlar için güzel. Yalnız öğleden sonraki derslere oturup çalışan var mı hiç? Ben Uluslararası İlişkiler mezunuyum sınavdan önce 1 tane kitabın kapağını açmadım, açamadım. Daha 4 ana derse vakit ayıramıyorum nasıl bakayım diğerlerine? Şu puan türlerine bakınca mecbur bırakmışlar resmen 6-7 dersten yüksek yapmaya. Ya da diyorlar ki kardeşim mesela Çeko'yu bilmiyorsan Çalışma Bakanlığına yavaş gel saçın başın dağılmasın. Başvurabileceğimiz kurum sayısı iyice kısıtlandı olarak algıladım ben bu yeniliği.
-
Estagfurullah hocam alinma durumu yok, ust kurul zaten alimlarini gerekli yeterlilik sinavlarina tabi tutarak alimlarini gerceklestiriyor soylemeye çalıştığım hangi puan turunden olursa olsun kurum siralamasina girdikten sonra herkes kulvarda esit oluyor ve ayni sinava tabi tutuluyor. Mesela hukuk mezunu alaninda spk ya p3 puanindan alim yapiliyordu ama diger puan turunde siralamaya girenlerle ayni sinava dahil oluyorlardi(hukuk mezunları icin).
Ust kurul(en azindan ceviri koyarak) ve yukarıda belirtilen hazine kalkinma gibi kurumlar zaten alimlarina alan ağırlıkli ve dil kosulu ile yapmaya devam edecekler.
Yeni puan sistemi herkes icin hayırlı olmasi dilegim. -
@paretowilfredo Herkes sahip oldugu seyin avantajini kullanmak istiyor. Alanlara agirlik daha adilane evet. Ama muhasebe ogrenmek zorunda kalacaksam degil mesela. Gerci bolum bazli alimlarda alanimizin testi onem kazanmis. Ui iliskiler testi mesela onemi artmis. Fakat bolum bazli alimlarin azligini biliyoruz. Iki ihtimali de dusunerek calisma yapmak oldukca yorucu.Bu durumda kendi alanlarimiz disinda bir dunya yeni bilgi var hazmetmemiz gereken
-
Mhuy artık hangi puan türüyle alacak bilen var mı ?
-
@kalemiye işte hocam benim demek istediğim kurum sinavinin sıralamasına yds ve gy gk ile girilmesi tabi ki ondan sonra ki kulvar esit. Yds si olmayip alani iyi olan kisiler kurum sinavi listesine giremiyorlar dogal olarak kuruma girememis oluyorlar . Neyse hakkimizda hayirlisi.
-
@ErTuGS yakında fen edebiyatı da dahil ederler yana yakıla biyoloji notu falan ararız. Şu da var ben çsgb istiyorum diye çeko veya içişleri istiyorum diye kamu çalıştım diyelim. Bunların her yıl ilan verme garantileri yok ki.
-
Ekonometri devreden çıktığı için işletme öğleden sonraki oturumda mı olacak
-
Şimdi Yds kpss ye etki etmeyecek ama KPSS sonrası kurumlar farklı puan türleri +YDS barajı koyacak ozaman .doğru mu dostlar ?(tabi önceden YDS ağırlıklı puan isteyenler kurumlar için konuşuyorum)
-
C.tesi ve Pazar günlerine ve öğleden önce ile öğleden sonra şeklinde yaymışlar. 4 ya da 5 oturum olacak gibi 2 şerli halde. İşletme-Muhasebe oturumu Hukuk-Kamu Y. gibi..
-
@paretowilfredo kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür sence sgk denetmen yardımcısı istatistik bölümü p12 den mi alır p13 den mi yorumun nedir?
-
@magduriibfli en nihayetinde ayni seyi soyluyoruz da dil çevirisi yapamayan ingilizcesi hic olmayan arkadaslar da sinavdan kalacak yds pauni agirlikli olan adaya haksizlik olacak.
Veya söylediğiniz gibi alan bilgisi cok zayif olan kisiler de listeye girip hukuk sorularindan cakacak.
Son soz soyliyim ben:" Katirin inadi dereyi gecene kadardir. " dereyi gectikten sonra inadina anlam veremez. Ins Osym bu inadi anlamlıdır da sinava girecek binler ve milyonlar icin faydali olur. -
2016 da girenlerin puanlarınıda buna göre çevirip tekrardanmı hesaplıcaklar anlamadım tam
-
Yıllardır beklediğim şey en sonunda oldu ama artık benim için çok geç ceei mezunu olarak zaten doğrudan bizim bölümden alan bir yer yoktu olan da bölüm ağırlığı olmayan puan türünden alıyordu. Gerçi sıralama yarışı neticede ama yazık oldu bu kadar gec kalması.
-
Is teftiş sgk teftiş de p42 ile 43ten alır artık
-
@vega hocam sgk teftis dediginiz sgk denetmenligi mi yoksa farkli bi kadro mu