ÖSYM'nin KPSS Yeni Puan Sisteminin Ayrıntılı Analizi!
-
Kurumlar 50 yds ister diye alanı iyi olup yds olmayanlar stres yapmasın. Ben kendi adıma kurumların başvuru için yds istemekten öte, yardımcılık süresi boyunca yds şartını tamamlamak şeklinde olcağnı düşünüyorum. Çünkü yds olmasa bile kpssden alandan iyi yaparak sapmayla zaten 90üssü alınıyordu. Kurumlar bunu gözardı etmezler. Dil şartı için süre verilir en fazla öyle olur bence. Üst kurullar ,dış işleri vs yine 70/80 istemeye devam eder diye düşünüyorum,onlar değişmez
-
...............
-
@khun hahhh işte , işin bu tarafıda var ellerine saglık. fakat ortada dengeyi kurmaları lazımdı. sen o ingilizceyi yapana kadar göbegin çatladı millet geceleri pes oynadı gk gy çalışana kadar başka şeyler yapabilirdin mesela . adaletli bir puanlama sistemi lazımdı ve önümüzü görürdük .
-
@khun kardeş dediğin gibi sözlü mülakat işi artabilir guy muy bilmem ama YDS isteyen kurum sayısı da artabilir(yds puanım yok,almaya uğraşıyoruz)
-
................
-
Arkadaşlar yds için kurs mu tavsiye edersiniz yoksa uzaktan eğitim video ile halledilebilirmi
-
Vay baboo neler olmus neler. Suan cok fena uykum kacti. Soru sayisi ne olaki acaba
-
@serkan98 40 a cikabilir bu sene eski duzen
-
@khun yok alanda önemli hocam hayırlısı sistem herkese değişti sonuçlarını bekleyip görcez
-
Alan derslerinin ağırlığının arttığı puan türlerinde (ör. p12 iktisat %60 gy %20 gk %20) gk gy nin de ağırlığı artmış. gk gy daha da önemli hale gelmiş oldu mu sizce? @paretowilfredo
-
@paretowilfredo Hocam ayrıca 2016 nin dağılımına baktığımızda SGK Denetmenlik alım ilanı verilen KPSS P113 puanı ÇEKO ağırlıklı olması gerekirken, bu dersin puan içinde diğer derslerle aynı değere sahip olması biraz garipti. Yani yeni sistemde birçok ders gibi ÇEKO ağırlıklı P39, P40, P41 gibi puanların etkili olması gerekekiyor. Bu sistem her açıdan çok iyi oldu.
-
@Riekerink-BEY bu tur puanlarda zaten genel olarak hal boyleydi. Tek alan bazli puanlarda ek olarak yds katkisi vardi gk gy den bu caliyordu. Ama asli bilesen ilgili ders oluyordu. Yine durum ayni bu tur puanlarda.
-
@profmoriarty aynen kardesim daha vahimi sgk mufettisliginda p118 vardi ve icinde calisma ekonomisi olmayan bir puan turuydu. Artik insallah saydiginiz calisma ekonomisi agirligi olan puanlardan secim yaparlar.
-
http://forum.tercihiniyap.net/topic/599/2017-guy-i̇lani-3-000-guy-i̇sti̇yoruz/162?page=9 buraya kardeslerım yarın saat 20,00 da etkınlık var ısteyıp alacagız yoksa her turlu sıstem degısıklıgıne kobay olduk
-
@paretowilfredo hocam bu durumda içişlerinin alımlarında da kamu yönetiminin etkisi artar diyebilir miyiz?böyle olursa daha hakkaniyetli olur diye düşünüyorum.
-
bu yeni uygulama ile öğlen oturumundaki kamu,ul.iliş, çeko gibi derslerin önemi arttı.bu açıdan adil olduğunu düşünüyorum.çünkü doğrudan bu derslerin faaliyet alanında çalışan kurum ve kadrolar bu derslere yeterince önem vermiyordu.
-
Şahsına münhasır düşüncem şudur. Bundan sonra YDS puanı 70 den aşağı olanlar alan puanı 100 dahi olsa pek bi kıymeti harbiyesi olmayacaktır.:fox:
-
@İshack hahahahah ya insanlarin motivelerini dusurmek icin ugrasmayin,komik oluyor boyle:)
-
@İshack hocam bu düşünceye parelel olarak şunu da belirtelim eksik olmasin. Artik sadece yds si olup alan bilmeyen insanlar bir yere yerlesemeyecek
-
Kamu personel alımında YDS'nin ağırlığının azaltılacağına yönelik bir görüş vardı zaten.Puanlamadan çıkarıldı yeni bir baraj mı gelir? YDS puanı olmayanın işi zor demek yersiz. Elbette alımlarda 50-60 civarı hatta daha yüksek yabancı dil isteyen kurumlar olacaktır da (örn KİT'ler) bu yeni birşey değil.
Görüldüğü üzere alanlarına yoğunlaşanlar daha yüksek puanlar elde edebilecek ve kurum sınav yahut mülakatlarında daha çok kendi alanlarından kişilerle yarışacak. Önceden fakülte önem kazanıyordu artık bölüm önem kazanacak. Bu yeni puanlama lehinize. Gönlünüzü ferah tutun.