NİHAT ZEYBEKÇİ: ''İİBF MEZUNLARI BOŞUNA KADRO BEKLEMESİN!''
-
İİBF/Mühendislik mezunları ve milyonlarca işsize bir muhteşem haber de ekonomi bakanı nihat zeybekçi'den geliyor maalesef:
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği toplantıda konuştu. Mesleki eğitim konusunda başarısız oldukları itirafında bulunan Bakan Zeybekçi, şunları söyledi:
“Halimiz kötü bugün maalesef üniversitelerimizden mühendisler mezun ediyoruz, bu mühendislerimizi ne bir atölye görmüş ne bir inşaat görmüş ne bir fabrika görmüş ne de eline bir anahtar alıp bir makineye veya inşaata, demire dokunmuş mühendislerimiz var. Buna bize şöyle derler ‘sen ağa ben ağa ineği kim sağa’ her taraf mühendis. Hakikaten bununla ilgili kendimizi başarısız görüyorum. Allah bize akıl vermiş bu akıl ile bu sisteme yöneterek Türkiye’de mesleki eğitimi üretim sektörlerine yani bizim ihtiyaç duyduğumuz alanlara bir mesleki eğitimi kanalize edemedik. Laf yetiştirme zamanı değil iş yetiştirme zamanı artık, iş yetiştirmemiz lazım. Benim fabrikam dahil olmak üzere bütün fabrikaların tamamında işçi aranıyor şu anda, usta aranıyor, tekniker aranıyor. Diğer taraftan 5 milyon insan KPSS’ye giriyor, ne için? Devlete atanmak için. Bir şeyi yanlış yapıyoruz.”
‘İŞLETME VE İKTİSAT MEZUNLARI KADRO BEKLEMESİN’
Konuşmasında işletme, iktisat ve 2 yıllık maliye, muhasebe mezunlarının kadro taleplerine değinen Zeybekci, şunları söyledi: “Birbirimizi alkışlamak ve pohpohlamaktan da vazgeçelim artık. Yanlış yapıyoruz, hoş geliyor iyi geliyor bazı şeyleri söylemek. Geçtiğimiz günlerde bir milletvekilimiz 2 yıllık Maliye, Muhasebe Meslek Yüksekokulu mezunları ile daha doğrusu dernek üyeleriyle bir araya gelmiş. Bununla ilgili bana söylüyor ‘işte bunlarda atanma ve kadro bekliyor.’ Yok kardeşim devlette böyle bir kadro. Bu milletin kaynaklarını ve imkanlarını emanetçisi olarak söylüyorum devlette böyle bir kadro yok. Bu ülke Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği o muasır medeniyetler seviyesine yürüyecek ise bırak namerde, merde dahi muhtaç olmayacak günlere yürüyecek ise bunu özel sektör eli ile yapacak devlet eliyle değil. Ben de işletme iktisat mezunuyum. Mail adreslerimize ve Twitter’dan geliyor ‘400 bin tane işletme iktisat mezunu kadro bekliyor’ diye. Yok kardeşim kadro bekleme boşuna, özel sektöre gideceğiz.”
kaynak:http:// www. milligazete. com. tr /haber/1523312/ekonomi-bakani-nihat-zeybekci-halimiz-kotu-maalesef-isletme-ve-iktisat-mezunlari-kadro-beklemesin -
@patakute hay maşşallah
-
Memleketin 4 bir tarafına üniversite aç. Bu universitelerde ilk açılan fakülteler sosyal bilimler olsun ( nasılsa maliyet yok 4 hoca 5 sıra tamam). Şimdi kadro yok de... Kapatın o zaman büyükşehirler haricindeki üniversiteleri? Siyasa yapıcı olarak böyle bir açıklama yapılıyorsa gereği de yapılmalı.
-
Üzüldüm açıkcası İİBF mezunu arkadaşların haline. '' Dış mihrakların açtırdığı bölümler bunlar'' açıklamasını duyabiliriz yakında belki. Ama olsun duble yollarımız var bizim, özel sektörle büyümeye devam inşallah arkadaşlar
-
@monser İstanbul da her mahallede var hocam şu an 3 üniversite varsa ikisi kapatılıp hocalar geride kalan tek üniversite çatısında birleşmeli, zaten çoğunda hoca yok.
-
@burcuburcu Özel üniversitelerden hiç bahsetmiyorum bile hocam orası daha da fecaat zaten.. Bütün şehirlerde devlet üniversite olmak zorunda değildi. Son 10 yılda açılan üniversitelerin memlekete ne katkısı oldu ki ? Umarım çoğu okul kapatılır.
-
Kadro yoksa o üniversiteler niye var der insan, Bayburt'ta uluslararası ilişkiler bolumunun ne işi varda aciyosunuz burda okuyan öğrenci burda kimle ilişki kuracak çok merak ediyorum. İnsanlara umut verip sen üniversite mezunusun diyerek böyle hayaller kurduran da siz yoneticilersiniz. Heryere üniversite açmak insanlari kandirmaktan öte değil.
-
Bunlari soyluyorsaniz neden hala iibf fakulteleri acik ?Samsunda 2. uni. aciliyor 4-5 birim ile kuruluyor ilk once iibf yapilandiriliyor.Soylenilen ile yapilanlar arasindaki fark bana gore samimiyetsizlikten kaynaklaniyor.Bir de kadro yok ozel eliyle buyuyeceğiz diyor kendisi de iibf mezunu kadronun en guzel yerini kapmis bakan olmus...Ben bunu suna benzetiyorum emekliligini almis duzenini kurmus amcalarin her ev ziyaretlerinde yasin genc calis yukselirsin elbet moral bozma Türkiye'de işsizlik yok is cok calisan yok demesi gibi..Özel sektor öyle cabayla gayretle bir yere gelinecek bir saha degil adam ise geliyor seni kovuyor sebepsiz iki dudaginin ucundasin e biz nasil gelecek projeksiyonlari cizecegiz hayatimizda ?Neyse cok dolmusum kusuruma bakmayin,Allaha emanet olun
-
İyi yine Malthus gibi ölsünler bu iibf liler toplatıp yakalım ancak kaynak tüketiyolar dememiş teşekkürler sayın bakanım
-
Bu cümleler hep krizin habercisi bence umarım sonumuz hayırlı olur
-
@grimmjow hocam haberci için çok geç kalındı kriz başlayalı bence bir kaç ay oldu sadece adını koymaya hiç birimizin cesareti yok. 2018 ekonomik krizi diyip ekşi goy goyuna döndürmek istemem ama durum bu bence.
-
Dolarin artmasi spekulasyon denildi. Dolar aslinda 4 Liraya cikmadi aciklamasi yapildi gercekten artik sasirmiyorum.
-
Tabi özel sektörde kollarını açtı bizi bekliyo zaten şirketler holdingler kapımızda sıralanmışta biz beğenmiyoruz hangi özel sektörden bahsediyo sayın bakan acaba fabrikalara gidip ütücü olalım en iyisi yada a101 de bimde kasiyer olalım üç kuruşa günde 12 saat çalıştıktan sonra tabi özel sektörde iş çok ondan sonra yurtdışına gtmek istiyorum deyince birileri hemen vatan hainliğine bağlıyo konuyu kendi ülkemizde üvey evlat muamelesi görüyoruz yaa olaya bak hayır sanarsın 40bin kişilik kadro istiyoruz altüstü 2 ,3 bin kişi bu kadar mı çok şey istiyoruz ya yazık gerçekten yazık
-
Şaka mı ya , biz eğitim sisteminin bizi getirdiği son noktadayız kardeşim niye açtınız bu fakülteleri o zaman ??!
-
Olması gereken şey, devletin özel teşebbüse imkânlar sağlaması ve çalışma hayatını işler hale getirmesidir. Bunlar olmayınca hayat kaygısı insanları devlet memurluğuna mahkûm ediyor.
Sen ki bu işleri idare edecek bir bakanlığın başındasın. Aç yolumuzu da bizler de gereğini yapalım. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Kabahatli de İİBF mezunları. -
@hgrotius, içinde söyledi: NİHAT ZEYBEKÇİ: ''İİBF MEZUNLARI BOŞUNA KADRO BEKLEMESİN!''
@grimmjow hocam haberci için çok geç kalındı kriz başlayalı bence bir kaç ay oldu sadece adını koymaya hiç birimizin cesareti yok. 2018 ekonomik krizi diyip ekşi goy goyuna döndürmek istemem ama durum bu bence.
Halk cebindeki donunu kaybedene kadar anlamaz kriz olduğunu.Geçen gün avm de guy arkadaşım vardı çalışmaları varmış galiba bir afişe astırmışlar masaya Maliye bakanlığı bizzat astırmıştır belli ki afişte aynen şöyle yazıyordu. ''Vergilerinizle büyüyen Türkiye'' okuyunca beni gülme aldı gerçekten halkın sırtından geçinerek büyüyen ülke mi olur.Daha çok şey yazarım da neyse
-
Issizligi ertelemek amaciyla her ile universite açıp egitim kalitesini dusurursen 1matematik netiyle insanlara iibf kazandırirsan ve bu politikada da ısrarcı olursan kusura bakma ama sen o kadroyu acacaksin cunku bu uyguladigin politikalar sayesinde bu kadar issiz var ve bu kadar insan kpssye hazırlanıyor ve 4 yil okumus lisans mezunu insanlara git işçi ol ara eleman ol diyemezsin çünkü insanlar işçi olmamak asgari ucret almamak için bu okullari okuyorlar
-
Aynı fakülteden mezun olduğumuz sayın bakana umarım birileri sıkıntılarımızı anlatır da halimize acır biraz.
-
Özel sektör derken sanırım Türkiye'de birileri Bakan Bey'e özelde 4 bin tl maaş verildiğini söylemiş. Özelde elbette iş var ama 1.604 TL'ye çalışırsan. 1 gün tatil, onun dışında canhıraş çalışma. Önce özel sektörün şartlarını bir ele alın sonrasında bir bakalım özel mi devlet mi diye? Şu tablo da özele yönel demek intihara 5 kala hamlesi noktasında. Gerçekten yol göstermek yerine, kişi kendi baltasiyla kesmek bu olsa gerek. Şu şartlarda özelde kariyer imkanı olan işler var, bu da alternatiftir bunlara yönelmeyi düşünsün gençler demek yerine gazete ilanından iş başvurusu yapın demiş Bakan Bey. Ne diyelim buna Allah Iibf'li kardeşlerimizin uçak kazasından korusun
-
Ben şimdi kalkıp eşini çocuklarını kaybetmiş birisine, Allah sana uçak kazası yaşatmasın desem aynı derece de üzüntü verir sanırım.