Ilk maaş❤
-
Ayın 15.i ve ayın 16. sı diye iki maaş başlığı açılsa ikisine de yazacak çok şey üretilir.
-
Şehir dışına atanmissaniz nereye gittigini anlamadiginiz maaştir kendileri.
-
Maaşın hesapta kalma süresi 10 dakika:)
-
Daha tatmadığım nice duygular arasında kendileri inşallah birgün nasip olur
-
Nasip olurda alırsam eğer ilk 3 ay son kuruşuna kadar harcamayı düşündüğüm şey
-
Hayat guzel dostlar, ama az maasla ama cok maasla, insanin arkadaslari esi dostu ailesi cocugu, hatta evin önundeki kucuk kedi komsunun köpegi, dikenli gül... bunlar bile sukretmek icin fazlasiyla yeter. Hayat umutlarimizla guzel, baska turlu yasanmaz...disaridaki kar bile guzel soguk da guzel. Umutsuzluga kapilmayin elinizden geleni yapin ama mutlu olabilmeyi de ogrenin. Mutlu olmayi sadece işle parayla ozdeslestirmeyin... hayatı ıskalamayin kısaca. Hayallerinize dogru anı yasayarak, kıymetini bilerek ilerlemek temennisiyle... iyi aksamlar dostlar.
-
Tamam kamu görevlisi olmak bir maaşa kavuşmak vs. güzelde alelade sıradan adamların çok büyük paralar kazandığını görünce de insan düşünmeden edemiyor: Biz o kadar yırtındık didindik ama şu bir kitabı bitirmemiş şu adam kadar gelire sahip olamadık. Sanki bir sihirli el bu adamlara yürü diyor. Bunlarda kazanıyor. Adamın oturduğu evi ben müsteşar olsam alamıyorum. 600 Bin TL nedir Allah aşkına?
-
Sanırım Gümrük memurları güzel gelir elde etti. Kimseden ses yok. 5 Bin TL ile 7 Bin TL arasında aldığınızı biliyorum. Söyleyin bakalım ne yaptınız bu paraları? Gün içinde bekliyorum.
-
İlan mı var denir gibi kimse yazmıyor buralara. Haaa tabi güzel bir hamlede oldu bu arada. Bir arkadaşımız forumdaki arkadaşlarımıza istedikleri kitapları aldı.
-
@merasim34 tespit gibi tespit
-
@sınavsayar niye hocam doktorlar alıyir hakimler eczacilar hayat standartlari ust seviye.
-
@sınavsayar okuyarak tek zengin olunacak bolum tıptir avukatlık ve odtu itude herhangi bir muhendsilik okumaktir.Bunlarin disinda okuyarak zengin olunamaz.Olunsaydi hukuk iktisat maliye hatta muhasebe bilip atanmaya calisan iibf mezunlari kral olurdu.Malesef gercekler tokat gibi insana vuruyor.Bugün astsubayın ozluk haklari hepimizin atanmak icin can attigi bazen birbirimize rakip oldugumuz guydan fazla.Adalet mi bnce kesinlikle değil.Astsubay olmak mi daha zor guy olmak mi
-
@zenginmemur hocam meslek olarak guy mu daha zor astsubaylık mı?
-
"El alemin derdinin gerdiği kişilerde bugün." :)))
-
@agor hocam astsubaylik daha zor olabilir ama guya girmek astsubay olmaktan kat ve kat daha zor.Astsubay denizciler rahat diye biliyorum.Niye sordunki gercek olan özlük olarak guyun astsubayliktan geri kaldigi veya sgk denetmenligi cok mu kolay.
-
@zenginmemur hocam burada defalarca dile getirdiğim bir şeyi bir daha dile getireyim, hangisi zor hangisi kolay tartışmasını bir yere koyalım ben sadece girmek daha zor dediniz diye meslek olarak hangisi daha zor diye sordum fakat bir gün ülke olarak bak şunlar şöyle diye kıyaslama yapmak yerine bizim haklarımız böyle olmalı diye sadece tek bir şeye odaklanıp gidilirse başarılı ve daha huzurlu bir ortam olacağını düşünüyorum. Belki niyetiniz o değildi fakat şu kıyas olayı bana hep yanlış geliyor, çocukken onun oğlu takdir aldı kıyas, ev hanımları arasında onların düdüklü tenceresi var bizim de olsun kıyas, bilmem kimin çocuğu doktor oldu kıyas, bak döneminde işe girenler bilmem ne oldu sen şu seviyede kaldın kıyas ve ülkece daha başarılı olmak yerine bu kıyaslardan onları gösterip onları da aşağıya çekmeye çalışan bir yapıya bürünüyoruz. Ben buna istinaden sordum size astsubaylık daha mı kolay diye, lütfen onların hakkı şöyle bizim de böyle olmalı cümlesi kurmayalım, onlar da hak ediyor biz de hak ediyoruz psikolojisinde olalım. Bu ülkede ne kadar hak etmeden ne paralar kazanan, devletin ne imkanlar verdiği insanlar var bir de onlara bile bakmadan guy olmak daha zor astsubay olmak kolay o zaman bizim özlük haklarımız en az onlara denk olmalı ve adalet mi bu sorusu çok tek taraflı bir bakış açısı. Bu konuda adil olana kim karar verecek, hakim kim?
-
Binlerce hayal kurulan ilk maaş,
Belki gunler sonra açıklanınca mulakatlar bir anda gerceklestirecegim hayaller olacak belki de ebediyen rafa kaldırılacak. Her halükarda hayalken bile o kadar güzel ki, umarım gerçekte vuku bulmuş haliyle karşılaşırız. İyi geceler emekçi arkadaşlarım:) -
@agor ülkece eşitlik duygusunu her kesime yaymadığimız sürece zaten başarılı olamayız ki.Allah aşkına suan hukuk fakültesinden mezun biri özelleri dusunme ilk hedefi ne oluyor hakim savci olmak.Peki sen bu dusuncenin neden boyle oldugunu hic sorguladinmi?Ben sorguladim.Cogunluk ilk maas ile 10000 tl oldugu soyleniyor ailesine annesine babasına yardim edebilmek ve geri kalan parayla evinin arabasinin taksitini odemek.Bak bu cok guzel bir sey.Emeginin karsiligini aliyosun.Sonuna kadar hak ediyor.Şoyle klise bir laf var ya para icin yapilmaz.Ne icin yapılir baksana basliga ilk maasla ne alırsin?Para olmayınca ilk maasinin ne önemi var ki?Yani esitlik duygusu gitgide azaliyor makas artıyor.Sansli olanlar politikalar sayesinde biranda hakları artıyor.Arastirma gorevlisi maaslari neydi simdi biraz daha iyi durumda.Ben her zaman mhuy ornegini veriririm.Yds 70 ister 5 yil icinde merkez uzmanla ayni sartlar ama özluk olarak cok geride.Yani bir tarafin haklari yilardie artmiyor.Sonra sen bana diyorsunki kıyas yapma.Milletvekili maaslari baska bir ornek.
-
@zenginmemur kıyasa devam edin, dediklerimi hiç duymadınız farz edin.
-
@agor yok hocam olur mu sizin fikrinizede saygım var.Ancak gerçekler benim görüşume gore bu yönde.