SPL 1.2.ve 3.Düzey Lisanslama Sınavı HK.
-
Arkadaşlar
Merhabalar , bildiğiniz üzere 9-10 aralıkta sermaye piyasasını düzenlemiş oldugu lisanslama sınavları var. bu sınavlara hazırlanmak için konu anlatımlı ve soru bankası kitapları var mıdır ? daha önce girmiş veya girecek olan arkadaşlar nerelere çalışmayı planlamaktadır ?
-
@krm01 piyasada spk lisanslanma kitapları var. Konu hakkında tek bildiğim sınavın zor bir sınav olduğu.
-
@krm01 temel kaynak SPL'nin sitesindeki ders notlaridir. Biraz uzundur ancak kendi notlari oldugu icin bakmak gerekir. Sermaye piyasalari ile ilgili temel bilginiz varsa o notlar isinizi gorur. Sermaye piyasalari ve urunler hakkinda bilginiz yoksa, SPK'nin sitesinden yatirimcilar icin bilgi notlari ve urun tanitimlari mevcut. O dokumanlari once okumanizi oneririm. Tabi eger imkaniniz varsa ders bazinda birkac gunluk kurslar da faydali olur. Tek seferde tum dersleri gecmek cok zor. Bu nedenle birkac derse once odaklanip gecmek, bir sonraki sinavda da kalanlari gecmeyi dusunmek mantikli olacaktir. Ozellikle bankacilik, finans alaninda calismayi dusunen arkadaslar icin bu lisanslar ise girmek icin sart olmasa da, sahip olunmasi halinde buyuk avantaj saglar. Ise girdikten sonra zaten bir cok birim icin bu lisanlarin alinmasi ya zorunlu tutuluyor, ya da calisanlarin almasi icin tesvik ediliyor.
-
@krm01 hocam ben düzey 3 ve türev araçları almıştım, spl"nin sitesindekilere hiç bakma derim akademi yayınlarının fasikülleri var onlar hem kısa hemde çok temiz anlatıyor. Not:1.5 yıl önce bn aldığımda Spl"nin notları TTK"yı 200 küsür sayfada anlatırken, akademi yayınları 80-90 sayfaydı ve tüm dersler için fazlasıyla yetmişti. Spl bidaha güncellenmediyse hiç bulaşma derim. İyi çalışmalar
-
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.
-
arkadaşlar spl sınavlarına girmek istiyorum ama 240 lira yazıyor niye bu kadar pahalı altı üstü 25'er soru var
-
@busus marjinal faydası cok yüksek ama :d
-
@busus çünkü amaç sınavdan para kazanmak.
-
Spk lisanslanma sınavını geçince ne oluyor arkadaşlar, yani nerede istihdam ediliyorsunuz?
-
Bu konuyu burada görmek güzel. Bugün spk 3'e girdim. Yarında devamı gelecek. Öğrendiklerimi burada yazarım. Rez
-
Spl sınavlarının içeriği, zorluğu, çalışılacak iyi kitaplar nedir ne değildir diye detaylı olarak yazabilecek biri var mı? İnternette okuduklarım kafamı karıştırdı biraz
-
@füreya hocam hakkında en az bilgi bulunan sınavlardan biri, aylardır forumda takılmama rağmen ben bile pek bir şey bilmiyorum. Tek emin olduğum çok zor sınavlar olduğu.
-
Maaşa etkisi oluyor mu kamu bankaların da bilgisi olan ?
-
Kamu kurumlarının tamamı hakkında az çok bilgim ve de fikrim var fakat şu zımbırtı ne işe yarar yenilir mi içilir mi hiçbir şey bilmiyorum. Güzel bir yazı hazırlanırsa faydalanmak isterim.
-
@kpssa34 oluyor. Hatta birimine göre zorunlu olabildiğini de duymuştum
-
@füreya bugün sınavda iş banksından biri vardı zorunluymuş onlara hatta banka sınavla ilgili not bile vermiş
-
Muhakkak forumda girip bu sınavda başarılı olan dostlar vardır. Yardımcı olursa çok mutlu oluruz.
-
arkadaşlar merhabalar ,sınava giren veya çalışan arkadaşlar var mı aramızda ?
-
Kimi mevzuattan çalış direkt, sonra bol soru çöz tekrar yap diyor kimi mevzuatla uğrasma kitap al diyor. Kafalar karışık çalışma yol yöntemi vs vs... hakkında bilgi verebilecek olan varsa çok sevaba girer.....
-
@füreya kitaptan çalışmak 70 mevzuattan çalışmak 90 aldırır