Kpss geçerlilik süresinin 2017 yılında tekrardan 2 yıla çıkması
-
Burada gecerliliği tartışmanın bir anlamı yok. Kuralları ösym koyar, biz de oynarız. İşe girip girmememiz nelerden fedakârlık ettiğimiz ne ösym'nin ne de kurumların umrundadır. Umrunda olması da gerekmez zira KPSS'de a grubu mesleğe girmek herkes için aslında lükstür. Hepimiz iyi ya da kötü bir özel şirkette çalışabilir ve çok düşük ücretlere çalışabiliriz. Ancak geleceği düşünerek daha rahat bir iş temposuyla daha fazla maaş almak istiyoruz ve bu nedenle emek harcıyoruz. Devlet de bunun farkında. 2013'ten itibaren bakanların gençlerimiz devleti düşünmesin diyerek zaten artan talebin fatkındalardı. 1980'li yıllarda devlet memuruna kız vermezlermiş, bir hocam söylemişti. Şimdi devletin çalışma ve maaş koşullarından ötürü her geçen sene talep artarken ösym de kurumlar da seçiciliği artırmak istiyor ve nasıl birkaç senede bir üniversiteye giriş sınavı değişirken KPSS sistemi de değişime uğruyor. Öğretmenlere alan sınavi getirilmişti mesela 2013'te ve o değişiklik de hızlı ve beklenmedik yapılmıştı. Bu da öyle oldu. Hatta 2015 Ekiminde 2016 kpss'ni mayısa çekilmesi de öyle oldu. Bu lüks malı istiyorsak kuralına göre oynamalıyız. Üniversite mezunu gençleri istihdam etmek bir kamu hizmeti sayılsaydı fikirlerimiz ösym ve kurumlar için bir anlam ifade ederdi ancak bu koşullarda ne kadar tepki göstersek de oturma eylemi yapsak da imza falan toplasak da değişen bir şey olmayacak. Bu duruma benzer olarak GUY açılsın haydi tweet atalım, mülakat açıklanmadı haydi insan kaynaklarını arayalım çabası da boş. Kurumlar her daim keyfi davranır çünkü 2 sene alım yapılmasa yine devlette işler bir şekilde yürür ama ise girdikten birkaç sene sonra memurların verimi düştüğü için taze kan hesabı kurumlar alıma çıkar. İşe girmeyi idarenin hukuk sözleşmelerine benzetiyorum. İdare her zaman üstün tataftır. Ösym 2 sene sonra çıkıp ben bunu beğenmedim geçerlilik 3 yıl olsun dese yine bir şey diyemeyiz. Sadece 2016 sınavına özel olarak geçici bir madde eklenerek bir yıl geçerli olmuştu ve aksine bir düzenleme yapılmazsa yine 2 yıl geçerli olur.
-
@iyimser16 hocam inzivaya çekilmiştiniz heralde nasıl duymadınız boyle bi olayı. Forumdaki başlığın linki yazıyorum
http://forum.tercihiniyap.net/topic/607/ösym-nin-kpss-yeni-puan-sisteminin-ayrıntılı-analizi
-
@genclerbirlikli dün duydum hocam bayağda şaşırdım bakalım şimdi ne olacak Bizim yds puanıda arıya gitti nereden tutsam elimde kalıyor
-
@302sino bende seninle hem fikirim hep 1 sene olmalı sınavın geçerliliği.2015 kpss de ki puanıyla 2016 yılındaki birinin önüne geçmemeli.Benim derdim bunun tekrardan 2 seneye çıkarılacak olması.madem yine 2 seneye çıkarılıyor 2016 yılının ne günahı var.bu sistem 2016 da uygulanmaya başlasaydı diyorum.aslında seninle aynı pencereden bakıyoruz.hem 2016 nın tek yıl geçerli olması üstüne son olaylar binince kadroda açılmıyor.çoğu emek veren arkadaşımız bu durumdan mağdur oluyor.
-
@odtüsbky hocam bende diyorum bu iş bi rutine oturmalı.zırt pırt sistemle oynanınca insanlarda kendini kobay gibi görüyor.istikrarlı bir sistem her zaman başarıyı getirir.hop bir sene bunu yaptım hop bi sene bunu yaptım dersek olmaz.Sonra çıkıp herkes eğitim sistemi sıkıntılı bir rayına oturmadı eleştirisini yapabilir
-
Yalnızca 2016 nın 1 yıl geçerli olması haksızlık. Böyle bir değişim yapılacaksa planlanır ve kademeli olarak uygulanır böylece kimse mağdur olmazdı. Şu aşamada ne yaparsak yapalım bişey farketmicek zaten. Ben yaptım oldu anlayışı var çünkü. @odtüsbky evvelki yıllarda gümrük bakanlığı bi alım yapmıştı sınav sorularının zor olması dolayısıyla ingilizce kısmını iyi yapan uluslar mezunları kadroların hepsini doldurdu neredeyse. Sınava girenler dava açtı ve kazandı. Bakanlık yeni bir mülakat yapmak zorunda kalmıştı. Yani idare kimseyi istihdam etmek zorunda değil evet ama alım süreçleri adaletli olmak zorunda. Fiili durum farklı olsa da.
-
@iyimser16 sağlık olsun kurum sınavlarında işine yarar