24 Haziran 2018 Erken Seçim Kararı ve İlanlar
-
Arkadaşlar herkes büyük bir etkinlik yapmakta hemfikir.Bu sefer öyle bir etkinlik yapalım ki biimerdekiler cİmerdekiler vsvs her yerdekiler “bu gençlere ilan yoksa oy yok”anlasınlar.Yeter artık, yüzümüzü güldürün ki sizde gülün.
-
Ben direkt ekonomiyle ilgili olarak görüyorum ilanların gelmemesini. Hem ekonomik gelişmeler hem de Ohal sürecinin devam ettiğini düşünürsek önümüzdeki uzun bir süre istediğimiz alımlar gelmeyecek gibi görünüyor. İnşalllah seçim sonuçları ekonomiye yarar ve normal bir duruma döneriz.
-
@paretowilfredo maalesef ki ben de ilk seçeneğe yakın düşünüyorum. Bu tasfiye süreci olsun yeni sistemin getireceği yeni işleyişler vs yüzünden alımların bu defa tabirci caizse oldu bittiye getirilip hızlı bi şekilde aradan çıkarılacağını düşünmüyorum. Gerek yetkili ağızların yaptığı açıklamalar gerekse ortam beni bu düşünceye ittiyor.
-
Bir de guy eski sisteme dönecek söylentileri vardı sene başında. İl seçimi sonraya bırakılıp 10 katı aday vs bu konuda bir Bilgisi olan var mı ??
-
Ben açıkcası önümüzdeki sürecin daha da zorlaşacağını düşünüyorum. Ekonomik olarak bir defa kim seçilirse seçilsin kısa vadede bir düzelme olmayacak.Malum olduğu üzere Türkiye ekonomisi sıcak para üzerine dayalı ve iktidar değişikliği olmadığı sermaye kısa vadede ülkeye gelmeyecektir. 2. olarak yeni kamu yönetimi anlayışıyla devlet özel sektör haline gelecek ve asgari personelle azami iş görülmesi sağlanacak.Dolayısıyla bu da alımları düşürecek.(malum artık kamu e-devlete doğru yol alıyor). Diğer bir nokta ise belirsizlik, 2 gün önce Tika ve ytb'nin dışişlerine bağlanması ve,Kdgm kurumunun kapatılması tartışılıyor.Bunlar gibi çok sayıda değişiklik olacaktır. Bunlar nasıl olacak maalesef belli değil. Olan 2016-2017 ve gelecek olam 2018 kpss gençliğine olacak, bu kadar üst üste yığılma olmuş mudur hiç daha önce emin değilim. Umarım tahminlerimde yanılırım.
-
Ciddi bir şekilde guy talebi dile getirilmeli. 2 bin kişilik bir ilan demek 10 bin kişiyi ilgilendirmek demek. Küçümsenecek bir mesele değil, aileleri de hesaba kattığımızda. Siyasiler daha popülist ve daha fazla.kişiyi ilgilendiren kararlar almak isteyecektir, burada iibf'linin amacı kendisinin de talebi olduğunu sonuna kadar hissettirmek. Bu süreçte kimse boş durmasın arkadaşlar, sosyal medyadan olabildiğince herkese talebi ulaştırmaya çalışın. 2.000 Guy diyerek başlamak en makul olanı. Bu noktadan hareketle baskı yapalım.
-
Bişey soracam herkes kamu ya yeni alımlarda yeni şartlar vs uyum falan diyor . Guy yine guy olmayacak mi bizim çalışma düzenimiz le ne ilgisi var ki yeni sistemin ?
-
3 saat sevindik burayı okuyunca yine moralim bozuldu . Bu seçim de de ilan gelmezse hangi durumda gelecek merak ediyorum
-
Nikola ile monşere sapına kadar katılıyorum, onların yazdıklarına ilavede bulunmak gereksiz olacak hatta........
-
Moral bozmayin etkinlik yapmak önemli tasrada personel acigi fazla. geçmişe bakarsak seçimlerden önce Guy alımları hep olmus erken seçim bizim için süpriz oldu ama siyasiler için süpriz değil belki bu yüzden Guy bu zamana kadar bekletildi. Önemli olan sesimizi duyurmamiz
-
@bitkin doğru diyorusn alacakları 2000 guy la batmaz ya ülke . Aynen etkinlik yapmak lazim
-
@r-k Yeni sistemde çok ciddi değişiklikler konuşuluyor dostum kulislerde. Bunları şöyle sıralayayım bugüne dek farklı farklı kaynaklardan duyduğum bilgiler bunlar. Bazıları basına yansıdı bazıları yansımadı.
-Devlet Memurları'nın performans kıstasına bağlanması.
-A Kadro kariyer meslek personeli sayısının azaltılması.
-Kurum sayısının azaltılması. Bazı kurumların tek çatı altında toplanması.
-Merkez kadrolar ile taşra kadrolar arasında özlük ve hak ayrımının daha keskinleşeceği düzenlemeler.
-Kaymakamlık başta olmak üzere bazı mesleklerin atama usûlüne bağlanması.
-Denetim meslek mensuplarının denetim elemanı unvanı altında Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulacak birimlere tek çatı altında bağlanarak toplanması.
-Sayıştay'ın bazı yetkilerinin kısıtlanması. Sayıştay Denetçisi unvanı yerine Uzmanlık unvanının getirilmesi ve hesap yargısı misyonunun alınması/kısıtlanması.Burada GUY bağlamında etkileyebilecek kısım kariyer mesleğin bir nevi merkeze sıkıştırılıp, taşra personelin 'diğerleri' çatısı altına sokulması. Bu ciddi bir değişim. Diğer memuriyet kaidelerindeki değişimi de birlikte düşünürsek epey ciddi değişimler söz konusu olacak.
-
İlan gelir mi gelmez mi kestiremiyorum, bence yine guy gelir ama benim yazmak istediğim başka şeyler var. Gelip gelmeyecek 2000 guy ilanına göre oyunu/tepkisini beliryecek kişi gitsin omega 3 hapı yazdırsın. Belki o zaman kuşa dönen merkezi alımları, kpss şartı kalkan ilanları, içindeki çalışanların nasıl oraya girdiğini bi türlü bilmediğimiz/anlayamadığımız belediye ve üniversiteleri, 1 gecede şartsız sınavsız kurasız çabucak kadroya geçen( ve bizi de son derece etkileyen) taşeronları belki hatırlarlar. Ama yok 2000 guy tüm bunlardan büyükse eylül ekim gibi gelip burdaki guy başlığında torpil diye ağlarlar. Bu başlığa yazdığım ilk ve son ileti budur kalın sağlıcakla.
-
Arkadaşlar iyi akşamlar. 2018 kpss ye hazırlananlar için ne önerirsiniz benim geçen yıldan bir kpss puanım yok yds puanım var. Sene sonunda üst kurullar ilana çıkar degil mi galiba onları etkilemez bu durum?
-
@paretowilfredo anladım dostum teşekkür ederim aciklaman için
-
@kussesi, içinde söyledi: 24 Haziran 2018 Erken Seçim Kararı ve İlanlar
Arkadaşlar iyi akşamlar. 2018 kpss ye hazırlananlar için ne önerirsiniz benim geçen yıldan bir kpss puanım yok yds puanım var. Sene sonunda üst kurullar ilana çıkar degil mi galiba onları etkilemez bu durum?
Yani moral bozmaya gerek var mı üst kurulları hedefleyenler için sizce?
-
@genclerbirlikli bilip bilmeden ne diye azarlar gibi konuşuyorsun anlamadım ki .
-
Dün boşa beklemeyin erken seçim filan yok diyenler türemişti hemen bugün de boşa beklemeyin alım malım yok diyenler çıktı hemen ne acayip
Buradaki konuşmalar için söylemiyorum özellikle Facebook -
@genclerbirlikli
Omega-3 takviyelerinin “trigliserid” formunda olanlarına göre “fosfolipid” yapıda olanları daha güçlü ve etkili. Bu nedenle fosfolipid omega-3’ler (havyar yağı ve krill yağı omega-3’leri) trigliserid omega-3’lerden (balık yağı) daha etkili.
-
@otuzyılsavaşı Bitter çikolata da iyi geliyor diyorlar dostum. Stoklamak lazım o zaman aralığında