Iktisat soru bankası yardımı!
-
Arkadaslar analiz iktisat soru bankasını mı yoksa pegem Yayınlarının Economicus adlı kitabını mı önerirsiniz? Ayrıca analiz soru bankasının sanırım bir monopolun bir de Pelikan yayınevinin var galiba biri tek kitap öteki 2 kitap
-
@tobin zeynel dinler ve themis.
-
Themis çok iyidir,fakat her konuda olduğu gibi tek başına yeterli değildir
-
@Kutyler Themis bende de var ama Dediğiniz gibi yetersiz biraz basit tekduze geldi bana forumda biraz baktım cogu kişi analiz demiş bazıları economicus Kararsız kaldım Analiz de 2 farklı yayınevinde gözukuyo hangisi iyidir?
-
@tobin Bende Themis çok iyidir diyordum yeterlidir diyordum son KPSS'de 18de kaldım.Dediğiniz gibi tekdüze bir kitap.Açıkçası bende ilave yardımcı soru bankası arıyorum.Reklam gibi olmasın fakat savaş yayınevinin bir deneme kitapçığı var 30 deneme var içinde yanılmıyorsam,çok kaliteli sorular mevcuttur.Onu size tavsiye edebilirim.
-
Diğerlerini bilmiyorum ama Economicus fena değildir.
-
Herkes ne kadar beğenmiyoruz, kötü, soru ezberletiyor dese de ben sadece yüksel bilgili makro mikro konu anlatimi, nurdan aslan uls, para banka, buyume konu anlatımı, yasin çoban tr ekonomisi konu anlatimi ve yuksel bilgili cıkmis soruları kullandım ve son olarak da üstune murat yayınları denemelerini cozdum ve 2016 kpss de 25 iktisat bıraktım. Themis bence yetersiz, efonomiscus un da uls ve makrosu disinda digerlerini "şahsi fikrimdir" beģenmedim. Digerlerini cozmedim bilmiyorum. Zeynel dinler kitabi kotu deggil bence fakat konu anlatimli kitaptan farki yok. Yani onu okuyacagima konu calisirim ayni kapiya cikiyor. Yalnız kurum sınavlari icin benim onerdigim kaynaklar yetersizdir ben sadece kpss icin konustum. Eger Guy, İl Göç dısında müfettişlik gibi be ona benzer klasik sinavlar icin erdal unsal makro-mikro, halil seyidoğlu uls, ilker parasiz para banka ve tr ekonomisi ile buyume icin alternatif kaynaklar kullanabilirsin cunku bazi kurumlarda yok bazilarinda yuzeysel vs. Bunlar benim sahsi fikrimdir katilmayan arkadaslara saygi duyuyorum.Kolay gelsin. @tobin
-
ankara kariyer in dikotomi si ile vice versa nasıl?
ceteris paribus hakkında ne düşünüyorsunuz -
histerisiz tufan samet bakan var mı?
-
@ekstrafiskal kardeşim senin o kdr yayına 25 yapman normal maşşaallah ama kimsenin o kdr kitap çalışacak kadr vakti yoktur, bnde tufan sametin kitabına çalıştım(fotokopiydi, sanırsam themis oluyor) 23 yaptım ve kitap fazlasıyla yetti bana, sorularıda açıklamalarıda çok güzeldi, zeynel dinlerin mikrosunun bi kısmını çözmüştüm o kdr tat vermemişti. Yüksel bilgilinin çıkmış sorularının çözdüm mikrodan fena değildi, varsa iyi bi kaynak banada önerin(tali dersler içinde) tşkler şimdiden
-
@maliyeciadayi ben tufan sametin mikro makro tali dersler soru bankasını çözdüm(ama fotokopiydi yayın themistir diye düşüyorum) çok çok iyidi kesinlikle al çöz derim pişman olmazsın.
-
Savaş yayınları iktisat denemesinden uzak dur kardeşim. Çok fazla yanlış soru ve Bilgi var. Ben çözdüm boşa zaman kaybı o. Eğer iktisat temeliniz hiç yoksa ceteris olur. Tekrarli sorularla iyice aklında yer eder. Biraz temeliniz varsa THEMİS güzeldir. Ancak son 4'lu için yetersiz oda. Son 4'lu için katalaksi olabilir ya da mutadis mutandis. Ben bu şekilde çözdüm çok şükür 25 net bıraktım ama kadro gelmedi o ayrı
-
@iyimser16 kardeşim ben temelden başlayıp kpss öncesi ve sonrası diye ayirmaya calismistim. Yani zaman konusunda haklı olabilirsin mutlaka. Ancak bence aciklamali cozumlulerle cok zaman kaybediyoruz. Konu anlatimli ve denemelee cozulse hepsine zaman yeter.Temeli olmayan birisi için yüksel bilgili olanlari önerdim. Zaten temeli olan kişiler bence açıklamalı çözümlü olayını bırakıp soru çozmeye yonelmelidir ama yine dershanelerin fantazi icerikli sorulari yerine cikmis sorular ve de "ozellikle" denemeler üzerinden ilerlemelidirler. Mantığı öğrenen insanlar için ben açıklamalı cözumlülerin zaman kaybettirdigini dusunuyorum. Konu calisip ust kurumlar icin bol bol cizerek calisip ogrenmeye yonelinmelidir. Tabiki benim sahsi fikrimdir. Tali dersler dedigin sanirim makro mikro disindakilerden bumahsediyorsun. Yine sahsi fikrim bence ilker parasiz para banka, halil seyidoglu uls ve "bence fazlasina gerek olmadigi icin" yasin coban ın turkiye ekonomisi derim. Buyume Kalkinmada da bana Nurdan Aslan yetti acikcasi ama ben murat yayinlarinin konu anlatimlisinin buyume kalkinmasina da bakmistim.Bu arada ben themis konu anlatimli kullanmadim ama herkes iyi oldugunu soyluyor. Soru cozumlerini kesinlikle yetersiz buluyorum ben. Ceteris Paribus bence guzel bir kitaptir, ne kadar fantazi sorular barindirsa da en azindan soru bankasi gibi cozulmelidir bence, sadece cozulemeyen sorularin uzerinde durulmalidir. Bu arada deneme ve soru cozumu konusunda Murat iktisat'ı kesinlikle öneriyorum. Bilgi paylasan arkadaslara tesekkurler bu arada, bu site gercekten biseyler hakkinda bilgi almak acisindan faydali oluyor.
-
@ekstrafiskal kardeşim en baştan başlayanlar için dediğini kaçırmışım k.bakma ben sadece zeynel dinlerin yarısı ve tufan sameti bitirmiştim, tali derslere ise kitaplardan çalışmadım notlardan çalışmıştım ama bnm iktisat temelim iyidi o sebebten fikirlerim sıfırdan başlayanlar için yanıltıcı olabilir. Şimdi yüksel bilginin çıkmış sorularının büyük kısmını çözdüm 23 net üstüne tavsiye edeceğin makro mikro ve tali ders soru bankasına çok ihtiyacım var.
-
@iyimser16 valla kardesim her yigidin bir yogurt yiyisi vardir tabi ama bence iktisatta temel oturttuktan sonra notlardan ziyade anlayarak anlatarak cizerek cozerek okuyarak ogrenerek calismak ve bol soru cozmek gerekiyor. Bunun icin de kendimcr en uygun kaynaklari yukarida belirttigim klasik simavlar icin olan kitaplari kullanman. Bu arada mutlaka Murat in 20 iktisat denemesi olan bi kitabi var onu ve deneme sinavlarini cozmeni tavsiye ederim. Benim de cok cok eksigim var ama konu calismaya usendigimiz icin bazi seyler ezbere donusuyor. Ben sahsen her konu calismamda yeni bisey farkediyorum. Aciklamali cozumlu kitaplar yerine konu calisip, soru cozme konusunda korelmemek icin bol bol deneme cozuyorum veya kayda deger soru kitaplarini (mesela murat in 20 iktisat denemesi gibi) seyler cozmeye calisiyorum. Gecen sene cok faydasini gordum acikcasi. Umarim bu sene de gorurum cunku bu seneki 2016 kpss miz cop oldu
-
Arkadaslar tavsiyeleriniz için cok teşekkürler @ekstrafiskal haklısın dediklerinde sonuna kadar ama çözümlü kitap iyi olur gıbı sanki benim icin ama analiz ve ceteris paribus arasındayım erol bulut gerçekten iyi bir Hoca sorularını Yüksel bilgili ile karşılaştırdığımızda hangisinin soruları daha zorlayıcı ve özgün bilemedim daha önce hic KPSS ye hazırlanmadım o yuzden kararsızım kitap seciminde ama temelim var halk müfettişliği 2 puanla kaçırdım
-
................
-
Arkadaslae tvs den hangi kitabi onerirsiniz
-
@ekstrafiskal kardeşim sağolsunlar okulda fln çok yazdırıp çizdirdiler Mikro makro para banka çizmden olmazda diğerleri geçen sene bi şekilde gitti bu sene inş boyumuzun ölçüsünü almayız
-
@iyimser16 inşallah kardeşim @franklampard vergi ve tvs den "öğrenicem yılmam okumaktan" dersen bence vergi ve tvs'nin "tek" kaynağı Nurettin Bilici'dir diye dusunuyorum. Ders notu seklinde istiyorsan da bence themis'in maliye vergi tvs olan kitabi var birkac arkadasim o kitapla müfettişlik mulakati gordu, yani kpss icin fazlasiyla yeterlidir bence, kısa ve yeterli bilgiyi icerir yalniz sayisal verileri ve oranları "fazlaca" icermez. Soru kitabi olarak da cengizhan dogruyol ve matrah ı kullandim ben ve matrah'ı beğendim. Bi de themis in idari hakimlik kitabinin pdf sini bulabilirsen ordaki aciklamali sorular ve anlatim da cok basarili. Bulamazsan ben sana yollamaya calisirim.