P48den 90 üstü alanlar Nasıl Başardı?
-
Arkadaşlar kültür yetenek ortalma bir puan 75 falan gelse alandan 90 üstü puan icin neler kullandınız?Deneme cözdünüz mü?
-
@zenginmemur Hocam Gk-Gy den 85 ve üstü alman gerekiyor. Diğer konuya gelirsek alandaki tüm konular öncelikle tamamıyla bitirilmeli. Deneme çözmeden sınava girmek antrenman yapmadan maça çıkmak gibi bir şey. Onun için önce konular bitirilmeli daha sonra bol bol deneme çözülmelidir.
-
@paca08 cıkmıs alan sorularinin cozumlerini okuyorum yeterli olur mu
-
@zenginmemur Çıkmış alan soruları yeterli olmaz hocam sana önerim Murat'ın alan denemeleri var onları çözme. Özellikle GK-GY'de deneme çözmeden sınava girme derim. Eğer GK-GY'den düşük alıyorsan bilki bu deneme çözmediğindendir. Çünkü sınav anında zaman planından tutta hangi alanları nasıl çözeceğini planlaman gerekir.
-
Bu arada Murat denemelerini çözebilirsin diyecektim. Hem alan hem de GK-GY denemeleri eskiden iyiydi. Şimdi nasıl bilemiyorum.
-
@paca08 hocam murat gereksiz zor alanda ama kultur yetenekde bana iyi geliyo benim sorunum alan bilgisi kaynak ne kullandın?Hukuk iktisat
-
@zenginmemur Ben şimdiye kadar hep A kadrodaki hocalarımın kaynaklarını kullandım. Bütün KPSS sınavları için hep yeterli oldu. Arada sırada yardımcı kaynaklar kullanıyorum. Hukuk için kullandığım çözümlü soru bankası Themis iktisat için aldım Economicus almıştım ama kullanmadım. Maliye için konu anlatımlı Pareto almıştım ama sorularını beğenmemiştim. Muhasebede konuyu bilirsen zaten yaparsın diye düşünüyorum. Zaten Muhasebe temelim sağlam oradan hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. Birde hiçbir dersi ve konuyu atlamam. Yani işte Tarih çok zor ezberleyemem demedim. Coğrafya çok basit hiç bakmayayım de demedim. En kötü alanım İktisattı son sınavda diğer derslerle aynı noktaya çıkardım. Hatta iyi olduğum alanları da geçti İktisatım. Dersi geçtim konuyu da atlamam şöyle örnek vereyim: İktisatta 4'lu konu var bilirsin. En kolay konular onlar sanılır ama öyle değil. Onların hepsine ayrı ayrı detaylı çalıştım. Bunların hepsini bir arada yapmak hiçte kolay değil hatta çok zor ama kolay olsaydı herkes aynı puanları alırdı.
-
90 üssü için gkgy 80 üstü alınsa yeterli olur bence. Bu sene p48 tr birincisinin p3ü 84 önemli olan alan bence p48 için
-
milletin gözünü korkutan, gereksizlik olarak gördüğü, çalışmaktan imtina ettiği dersleri adın gibi bileceksin.(icra iflas, ticaret, uluslarası ticaret, türkiye ekonomisi, tvs, vergi hukuku vs.)
yeterli soru çözdün mü soruların hep birbirini tekrar eder nitelikte olduğunu fark edeceksin. tabi bu seviyeye ulaşabilmen için en az 5'er kitap bitirmen gerekir her dersten.
aç bir aslan file nasıl kararlılıkla, ölme pahasına saldırırsa sen de bıkmadan usanmadan çalışacaksın, soru çözeceksin. ufkunu açan, çözemediğin soruları bir şekilde kaydedeceksin.(ister yazarsın, ister foto çeker pc'ye aktarırsın) ayrıntıları kafana konumlandırma açısından not tutmanı öneririm. ama sen kendini daha iyi tanırsın kendine göre bir yol bul.
motivasyonunu her an koruyup finale kadar bu şekilde çalışacaksın. bu motivasyon seni öyle bir noktaya getirecek ki karşılaşacağın sorularda "aa ben bunu çözmüştüm" diye başlayıp "öff, hep aynı sorular" diyebileceğin bir noktada olacaksın.
son 1 ayda da sürekli alan denemesi çok önemli.
çıkmış soruların etrafında dönüp durmanın bir faydası olmadığını düşünüyorum.
-
Ben de sürekli konu tekrarı yapıyorum,böyle olunca soru çözmeye pek vakit kalmıyor,sadece çıkmış soruları çözdüm şimdiye kadar,sizce yanlış bi strateji mi? Ilk defa hazırlanıyorum ve nasıl çalışılması gerektiği konusu gerçekten önemli imiş bu sınav için.
-
Hocam 90 almak icin sadece çalışmak yeterli değil. Temelin olacak, sabırın olacak, dersleri seveceksin, mesela ben iktisata aşığım ve hukuk testi çozerken inanılmaz zevk alıyorum. Günde en az net 8 saat ders çalışmalısın ve en önemlisi şansın olacak. Sen konunun %95ini cok iyi bilirsin adamlar o %5 den sorarlar. Dikkatli olamalısın, mesela ben hukuktan 3 net optikte kaydirma yapdım. Hafızan cok iyi olmalı, sürec cok uzun ve cok konu var. GK-GY mutlaka caliş ve en az 75 puan da oradan almalısın.
-
Günde en az 8 saat ders çalışacaksın kısmını katılmıyorum. O zaman çalışan kişi ya şu 8 saati doldurayım da görevim bitsin gibi kendini şartlandırıyor. Ayrıca kimisi günde birkaç saatte 90'ı rahatlıkla aşarken kimisiyse günde 10 saat çalışarak 80 bile alamayabilir. Nasıl çalışmalı kısmını yukarıya yazdım. Eklemem gereken şeyse çok fazla farklı kaynaktan çalışmamak lazım. Çünkü her kaynağın kendini has tarzı vardır. Sen 1 kaynaktan çalışırsan o tarzda öğrenirsin konuyu. Yani 1 kaynak 1 tarsa 5 kaynaktan çalışmak 5 farklı tarzdan çalışmak demektir. Buda kişinin kafasını karıştırmaktan başka bir şeye yaramaz. Elinizde iyi kötü bir kaynak varsa o kaynağı tamamen bitirip bilmeniz 5 kaynağı yarım yamalak bilmekten iyidir
-
Gk- gy 65 net, 4 alan testinden 105 net yapan en az 90 alır
-
Hocam GK-GY'den de yüksek alın derim bu sene en azından 4-5 yer GK-GY puan türlerinden uzman aldı.
-
@hadinbahım hocam doğru söylemiş. 2017 alan netim 107 gk gy netim 67 sonuç p 48=90. Bence 90 almanın 1. Koşulu kendinizi o sene olacağına inandirmaniz. Bence ılk giriş yüksek puan yapmak için en büyük sanstir. 2 sene 7 8 saat ders çalışmak çok zordur ancak 1 senede 90 i almak daha kolaydır yeter ki kendinizi buna inandirin.
-
@hadinbahım bence o kadar düşük gy gk ile zor. Benim gy gk 90 net alan 100 net 92 geldi.
-
Ne olursa olsun bu işin çözümü alan kısmında. Gk gy de 65 netin altına inmeyin, 160 alan sorusundan da 100 net yapılırsa 90 neti görürsünüz. İşin çözümü sadece ders çalışmak.
-
@genclerbirlikli benim 62.5 gk gy 103 buçuk alan ile 89.5 geldi
-
@hadinbahım o zaman bi şey diyemem arkadaşları yanlış yönlendirmemeyim
-
@hadinbahım İyide hocam p3 ile ve diğer GK-GY puanlarıyla uzman alımı oluyor bu sene saymadım ama minimum 4-5 yer p3 ve diğer GK-GY puanlarıyla uzman aldı. Her geçen sene artıyor bu durum ve seneye 7-8 yer alırsa sizin stratejiniz arkadaşları mağdur edebilir. Örnek vermem gerekirse Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı uzman alımına çıktı ve ben direk mülakatına girdim. Sizin dediğiniz netleri yapsam giremeyecektim.