2018 ales sınavı için eğitim seti yada kaynak kitap tavsiyesi
-
Önümüzdeki yıl ales sınavına hazırlanmayı düşünüyorum, 2018 Ales hazırlık için nasıl bir yol izlemeliyim, hangi kaynak kitap ve setlerle çalışmalıyım, yardımlarınızı bekliyorum.
-
giriş belgeleri açıklanmış.
-
@burcuburcu 9 ay sonra gelen cevap. hocam komik olmuş biraz
-
@fc-real-gdp arkadaşa cevap olsun diye değil hocam yeni başlık açmaya erindim
-
@kantar35 kesinlikle yediiklim ve uzman kariyerin deneme setleri var onları çözüp hızlanman gerekiyor aleste temel sıkıntı süre
-
ALES'e girenler sorular nasıldı? nasıl geçti?
-
@aliveli Sayısal kısmı bana baya zor geldi.Sözel kısmı orta seviyedeydi diyebilirim.
-
Sayısal zordu sözel ise nispeten daha rahat gibiydi
-
@gokhann sözel mantık nasıldı hocam?
-
@hgrotius yapılabilecek seviyedeydi çok zor değildi
-
Sayısal mantık soruları şahsen zordu
-
matematik tabiri caize "kol gibiydi" diyebilirim.
-
@fc-real-gdp ilk sayfadaki sorular hariç.
-
Arkadaşlar bişi sorucam.simdi 100 soru var ya.her soru 1 puan gibi bişi mi var.? Yeni sistemde ilk defa girdim.bilmiyorum.bilgisi olan varsa sevinirim.
-
@berlin öyle bir şey yok hocam.
-
Ales sonbaharda biraz daha mı kolay acaba?
-
-
Buraya da tatmin edici bir cevap gelmemiş gibi ben şahsi görüşümle bir öneride bulunayım ales için kaynak soran arkadaşlara da fikir olsun. Ales insandan çok fazla bilgi isteyen bir sınav değil okuduğunu anlama daha doğrusu okuduğunu hızlı anlama ve uygulama becerisi gerektiren bir sınav. Bu sınavın sözel kısmı için kaynak sormaktan ziyade bol bol kitap okumanın faydalı olacağı kanısındayım. Kitap dediğim okunabilecek her türlü materyal. Sayısal kısmı için de biraz matematik alt yapınız var ise çıkmış soruları çözmeniz ve denemeler çözerek pratiğinizi artırmanızı önerebilirim. Bunun dışında mantık soruları en çok zaman kaybettirme potansiyeli olan sorular, o soruların çözümleri ile ilgili olarak bir çok video var, videolardan o soruların çözülüş mantığını anlayarak kendi metodunuzu geliştirmeniz size oldukça faydalı olacaktır.
Özetlemek gerekirse, bol bol okumak, çıkmış soruları çözmek, deneme çözmek, eksikler için herhangi bir kaynak veya videodan (en iyisi olmak zorunda değil) eksikleri tamamlamak ve sonra tekrar deneme çözmek bu sınavdan 80-85 üstü bir puan almak için yeter de artar bile, bu puan da zaten orta düzeyde bir ortalama ve okulların istediği yabancı dil puanı ile istenilen yere başvuru yapma ve kazanma hakkını elde ettirir. -
@maverick en sevilen tevatürler
-
.........