Havadan Sudan Bilgiler
-
Sürekli ders içerikli gitmek ve ÖSYM ve kurum sınavları ile ilgili konuşmak insanı bir yerden sonra bunaltıyor. Bu nedenle dersin yanında öylesine açılmış bir forum başlığı da bazı zamanlar aranıyor. Hepimizin merak ettiği ama çok fazla üzerinde durmadığı basit, pratik bir o kadar da gündelik hayatta pek fazla önemi olmayan bilgiler vardır. Alakasız bir zamanda, arkadaşlarımızla bir sohbet esnasında tak diye karşımıza soru olarak çıkan bilgiler... Bilsek de, bilmesek de çok fazla önemi yoktur bunların ama yine de tahmin etmekten uzak duramayız. Benim tahminim, tahminen, ... olduğunu düşünüyorum, yaklaşık olarak şeklinde cümlelerle tahminlerimizi sunarız. Ben de dedim ki madem bu bilgiler, hayatımız boyunca, aklımızda bir köşede doğru olarak yer alamayacak bari forumun içerisinde en doğru şekilleriyle yer bulsunlar. Bu başlık altına yazacak arkadaşlarımızdan ricam: Lütfen net olarak doğru bildikleri şeyleri paylaşsınlar bir de mümkünse her bir paylaşım 5 bilgiden fazla olmasın. Kısaca bilgi yoğunluğundan başlığı sıkıcı hale getirmeyelim. Ben bir kaç tane havadan sudan bilgi ile başlıyorum devamını sizlerden bekliyorum dostlar. Merak edip sonradan doğrusuna ulaştığınız havadan sudan ne kadar bilgi varsa hepsini paylaşabilirsiniz...
Bir Futbol sahasında: İki direk arası mesafe: 7.32 metre, direğin yerden yüksekliği: 2.44 metre.
Kelebeklerin Ömrü: Kelebekleri ömrü 2 ile 6 hafta arasında değişmektedir. Bazıları 3 aya kadar yaşayabiliyor.
Yumurtanın Kaynama Süresi: Cıvık 3-4 dakika, Rafadan 4-5 dakika, Kayısı 6-7 dakika ve Katı 11-12 dakika. -
@Antimülakat
Sineklerin 5 gözü vardır -
@Antimülakat
Kelebekler iki gün yaşar biliyordum -
@rlg yine sizinki iyiymiş normalde çoğu kişi tarafından 1 gün olarak bilinir. Doğru bilinen yanlışlar listesinde hatırı sayılır bir yeri vardır.
-
@Antimülakat
Filler farelerden burun deliklerine gireceklerine inandıkları için korkarlarmis. -
Futbol topunun ağırlığı: 410 veya 420 Gram. Çevre Uzunluğu: 68-70 cm.
Ajda Pekkan yaşı: 70 olduğu bilinmekte ve 70 yıl daha yaşayacak gibi davranmaktadır.
Ankara Üniversitesi Eski adı Mekteb-i Mülkiye-Siyasal Bilgiler Fakültesi Kuruluş Tarihi: 1859. -
gerçek sandığımız ama aslında hiç de öyle olmayan şeye 'mandela etkisi' denir. mandal-takoz etkisi, veblen etkisi, snop etkisi gibi etkiler çok iktisat çalıştığımızdan hemen aklınıza gelmiştir .) mesala temel reis'in 2 kolunda da dövmesi varmış ama biz bunu genelde tek kolunda var diye biliriz. efsane kutu oyunu monopoly'nin logosundaki ihtiyarın gözlüğü var gibi hatırlarız ama aslında yoktur..listeyi daha da uzatmak mümkün.. hep bi ikilem hep bi ikilem.. bunlar hep bize beynimizin bi oyunu işte..
-
@Antimülakat
Ajda teyzem benden genç -
Nette gezinirken denk geldim , haritada gezinip radyo seçebileceğiniz bir site http://radio.garden/live/maribor/radiocity/
-
DYO markasının düz yatmaz oğlu , RODİ markasının Ramazanoğlu dikim işletmeleri , NTV isminin nergis tv olduğunu öğrendiğimden beri markalara güvenim kalmadı
-
ha bir de Erol Köse Sayısal Alanda derece yapıp Hacettepe Tıpı kazanmış üstelik dereceyle bitirmiş diyeceklerim bu kadar .
-
@hgrotius son dediğini demeseydin iyiydi , eğitime olan inancım sarsıldı resmen
-
@aliveli onu öğrendiğimden beridir bende pek kasmıyorum çekirdek çitliyorum , Cennet Mahallesi , arka sokaklar falan izliyorum hep
-
bir iibfli ilan verilmeden senelerce baba evinde sığıntı gibi yaşayabilir.en ilginçlerinden biri de bu.
-
Gün isimlerinin oluşumu çok ilginç gelmişti bana
-
monday - moon day : ay günü.
-
tuesday - tiw's day : tanrı tiw 'in günü
-
wednesday - wodens day: tanrı woden'in günü
-
thursday - thor's day: tanrı thor'un günü
-
friday - fria's day: tanrı freya'nin günü
-
saturday - saturn's day: saturn'un günü
-
sunday - sun day: güneş günü
-
-
@Antimülakat mekteb-i mülkiye yi gördüm bastım artıyı ayrıca ek bilgi sultan abdülmecid döneminde kurulmuştur
-
Yağmur yağarken duanın kabul olacağını söylerlerdi atanayim diye çok dua ederdim o vakitlerde megersem yağmur duaya hazırlıkmis kar yağarken içine düşen sükunetle salavatla dua etmek lazimmis.ozetle duanın kabul olduğu vakitleri biride kar yağarken.
-
Çok şeker tüketmek Diyabet hastalığına neden olur demek doğru değildir.
Ispanak sanıldığının aksine çok fazla demir vitamini içermez. Testler sırasında doktorun yaptığı hatadan dolayı ondalık işaretini yanlış yere koymasından dolayı 10 kat fazla demir içeriyor gibi gösterilmiştir.
Telefon icadı Graham BELL'in bulduğu doğru değildir. Telefonu Alman bir mucit olan Philipp Reis icat etmiştir. Bell'den 15 yıl önce ve adını Telephon olarak Reis belirlemiştir. -
@Antimülakat
Kansızlık için pekmez için halk tabirleri de yanlıştır.Ayni ispanaktaki bilgi eksikliğimiz gibi buda çünkü bir kutu pekmez bitirmenin sonucunda kan değerinin sadece virgülden sonraki kısmı değişiyor. -
@rlg Hocam bunu ne olur valideme de anlatın ya rica ediyorum