YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
-
@evandro Hazırlık okuyacağım hocam derslere başlayamayacağım yani. Yinede bi sorun olmaz değil mi ?
-
@suaybg yok hocam olmaz
-
Merheba dostlar şuan tezli yada tezsiz yüksek yapabileceğim bi yer varmi hem askerlik tecili hem mali müşavirliği kısaltmak icin güncel bu günlerde kayıt yapabileceğim hangi yerler var mi?
-
@deuceko uludağ üniversitesi
-
Merhabalar, tez savunma tarihi doktor raporuyla uzatılabiliyor mu bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
-
@szynp doktor raporu hukuken yasal süreyi uzatacağı için tez savunma tarihini de ileri atacaktır.
-
@hgrotius, içinde söyledi: YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
@szynp doktor raporu hukuken yasal süreyi uzatacağı için tez savunma tarihini de ileri atacaktır.
Teşekkür ederim, aslında yasal olarak sürem var ancak özel bir nedenden dolayı 1ay civarı savunma tarihini ötelemem gerekiyor bunun İçin de doktor raporu yeterli olacak anladığım kadarıyla.
-
Yüksek Lisans yapmanın önemi kaldığına inanan var mı? Şimdi herkes para ile YL yapıyor. Akademisyen olamayacaksan tezli YL sıkıntısı neden çekilir?
-
@olumsuz-dışlama aslında güzel bir alanda, vizyonu olan hocalarla güzel konuda yapılır ama bu kalitede yüksek lisans program sayısı oldukça az.
-
@hgrotius ülkemizde var mı hocam bir anlayış? En iyi eğitim verildiği söylenen Hukuk Fakülteleri bile boş iş üretiyor.
-
@olumsuz-dışlama çok az sayıda olmakla birlikte var hocam. Reklam yapmak istemem isim vermiyorum dönem arkadaşım blokchain’in kanıt değeri başlıklı bir yüksek lisans tezi yazdı gayet iyi bir çalışmaydı. Dikkat çekti ama devlet üniversitesi değil özel üniversite.
-
Yüksek Lisansı da ülkemizde ayağa düşürdüklerine göre şimdiki hedef Doktora olmalı. Zaten bir şeyin de değerli olduğunu farketmek ülkemiz bu hale gelmezdi.
-
Tezli yüksek lisans yaparken tezsiz yüksek lisansta yapılabilir mi? Yoksa tezli yüksek lisanstan kaydı silip tezsiz’e mi başvurmak zorundayım.
-
@eray123 hocam iki tezli yüksek lisans aynı anda okunamıyor fakat tezli ve tezsiz veya birkaç farklı tezsiz aynı anda okunabiliyor.
-
Arkadaşlar merhaba Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisansı için Gazi ve Hacettepe ' yi kıyaslayabilir misiniz acaba? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim
-
@bdeniztt hocam lisans üzerinden düşünürsek iki okulun da mühendislik fakülteleri iyidir, çoğunlukla Haccettepe daha iyi bilinir fakat Gazi de ondan çok geride değildir. Aralarındaki fark dil seviyesi farkı olabilir. Yüksek lisansta da bunun böyle olabileceğini tahmin ediyorum. Siz tercih etmeyi düşündüğünüze göre sanıyorum alana daha hakimsiniz, belki yapmışsınızdır ama naçizane öneri olarak hocalarını inceleyip kıyaslayın derim, bunun dışında da yüksek lisansı hangi alanda uzmanlaşmak adına yapacaksanız o alanda hangi üniversitede daha iyi hoca var ona bir bakın isterseniz.
-
@agor hocam teşekkür ederim yorumunuz için. Ben Gazi mezunuyum. Ya okulumda ya Hacettepe de yl yapmak istiyorum. Ama hacettepe hakkında bilgim hiç yok o yüzden yorum almak istemiştim.
-
@bdeniztt hocam yüksek lisans üzerine naçizane bir öneride bulunursam zaten Gazi'de eğitim aldığınıza göre kendinize yeni bir şeyler katmak adına Hacettepe'nin daha iyi olacağını düşünüyorum. Okul dediğim gibi Gazi ile üç aşağı beş yukarı denktir fakat farklı bir bakış açısı katacaktır.
-
@agor öneriniz için teşekkür ederim:)
-
@bdeniztt yurt dışı filan isterseniz hacettepe daha bilinen bir okul.