YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
-
@economisst benimkide sizinkine benzer bir durumdu hocam endise edilecek bir sey yok. Soyle ozetleyim
Normalde benim edevletten sorgulatinca agustos sonu askerlik tecili bitiyor bendede ayni sizinki gibi sinif ve tertibat bekleniyor yaziyordu ama edevlette yazan tarih kesin tarih degil eylul sonu benim kayit icin son tarihimdi bunu ask subesi soyledi bana cunki agustosda yl icin vs askeriyeye bikac defa gittim benim bide yl kaydimi sildirip baska bolume kayit durumum vs de old icin bunlari ogrendim bayagi. -
@economisst Ancak siz bir kac ay demisiniz fazla uzatirsaniz sıkinti olabilir. Edevlette yazan tarihten bir sonraki ayin sonu gibi bir sure oluyor onuda gecirirseniz sorun olabilir.
-
@paragliding, içinde söyledi: YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
@economisst Ancak siz bir kac ay demisiniz fazla uzatirsaniz sıkinti olabilir. Edevlette yazan tarihten bir sonraki ayin sonu gibi bir sure oluyor onuda gecirirseniz sorun olabilir.
Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim.
Hocam şuanda hiç YL ilanı yok ben daha yeni bu Eylül'de YDS sınavına girebildim ve Kasım-Aralık gibi başlayacak olan alımlara başvuru yapacam ama o zamana kadar baka'ya olduğum için eğer kaçak duruma düşersem ve YL kazanırsam acaba tecil eder mi ? bu benim kafamı çok kurcalıyor yeni yasayla birçok şey değişti ve bunun cevabını bulamadım başka bir yerde. Duruma göre ilerlemek içinde pek bir zamanım kalmadı. -
@economisst hocam yds istemeyen unilerde var yl icin buda aklinizda olsun.
Eger yl baslarsaniz bakaya durumunda da olsaniz askeriye tecil yapar asil mesele benim dedigim o tarihi gecirirseniz enstitu yl kaydinizi yapmayabilir. -
@paragliding hocam ben diğerlerine başvuru yapamadım halı hazırda şuandan itibaren olan alımlara başvuru yapabilirim. O yüzden sormak istedim baka'ya durumunda YL kaydımı yaparsam tecil eder mi diye ?
-
@economisst anladim hocam dedigim gibi eger yl kaydini yaparsa universte askeriye tecil yapar diye biliyorum. Yinede subeye gidip bir sorun onlar daha net bilgi verir bide bakaya durumda bunu bir sonraki celp donemine arteleyebiliyorsunuz galiba onla ilgili seylerde vardi yine subeden ogrenebilirsiniz hocam.
-
@paragliding celp dönemini erteleme olayını kaldırdılar yasayla her gün celp dönemi gibi birşey olmuş.Size çok teşekkür ederim.Subeden net gerekli bilgiyi alamadım ordaki biraz ezbere ilerliyor galiba işler.
Bu duruma yakalanan kimse yok mu acaba ? -
Arkadaşlar merhaba .işletme yüksek lisans işletme öğrencilerinin çalışmalarını yayınladığı bir platform varmış rios ya da rhios tam öğrenemedim tam nedir bilen var mı acaba?
-
@Antimülakat hocam yüksek lisansta hazırlık okurken burs yada kredi veriliyor mu ??
sistemde ders aşamasında görünüyor. -
@çölkaplanı Kardeşim hiç duymadım YL'de hazırlık olayını. Hangi üniversitede hazırlık var onu da bilmiyorum. Bu konuda bir başka arkadaşımız bilgi verirse daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
-
hazırlık bilimsel hazırlık mı?
benim bildiğim bilimsel hazırlıkta kyk olayı yok. -
@Ercu kyk olayı yok derken hocam?
-
@Antimülakat hocam şöyle uluslararası ilişkiler mezunuyum yüksek lisansı iktisat üzerine yapıyorum yeni başladık bölüm faklı olduğu için bazı dersleri görmem lazım iktisattanm
ama kyk krediye başvuru yaparken sistemde zaten ders aşaması diye görünüyor. merak ettim acaba çıkıyor mu çıkmıyor mu diye -
@çölkaplanı Valla kardeşim net bilgi olmadan yanıltmayayım seni. Umarım forumda birileri daha net bir bilgi verecektir.
-
@çölkaplanı Mesajı görünce niye verilmesin ki verilir diye düşündüm ama KYK'nın sitesine bakınca şunu gördüm:(
-
anladım hocam verilmıyor o zaman kesin olarak yani
-
@plansız burs zaten verilmediğini biliyorum da kredi için de acaba aynı durum mu geçerli?
-
@çölkaplanı Ögrendiğim kadarıyla, ilk yüksek lisansınız ise kredi verilmesine bir engel yok ancak başvurular bitmiş sanırım
-
Arkadaşlar merhaba, Ankaraya yeni taşındım. İktisat üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum da Hacettepe ile Ankara arasında kararsızım. Sizce hangisinde yaparsam daha faydalı olur?
-
@Antimülakat @plansız iyi günler bugün tezli yüksek lisans kesin kayıt yaptım.Doktora başvurularda veya öğretim görevlisi başvurularda,yüksek lisans yapmış olmanın avantajı var mı?Yüksek lisans avantanjı ve dezavantajları nelerdir?Nasıl yol izlemesini tavsiye edersiniz?Şimdiden teşekkürler...