Sözleşmeli öğretmenim, tayin hakkım var mı?
-
Arkadaşlar Van'da sözleşmeli öğretmenim. Eylülde 2. yılım dolacak. Nişanlım Tekirdağ Üni.'de araştırma görevlisi. Onlar için tayin hakkı diye bir şey zaten söz konusu değil. Benim bu durumda eş durumundan tayin isteme hakkım var mı? KHK'da 4+2 sene hiçbir şekilde yer değiştirilemez diyor ancak MEB Bakanı eşlerden ikisi de sözleşmeli öğretmen ise, yani ikisine de tayin yolu kapalıysa biri diğerinin yanına gidebilir demişti, nişanlım öğretmen olmasa da ona tayin yolu kapalı. Konu hakkında bilgilendirebilecek var mı?
Teşekkür ederim
-
@sözögrt sözleşmeli öğretmenlik zaten eş durumu tayinleri ortadan kaldırmak için hayata geçirilen bir şey. Khk 4+2 diyorsa öyledir. Bakanın dediği de öğretmen eşler için geçerli olur, yine tam bilgiye sahip değilim.
-
@sözögrt hocam sözleşmeli öğretmen ve sözleşmeli sağlıkçıların maalesef uzun yıllar eş durumu tayin hakkı yok. Konu yargıya taşındı hukuka elbette uygun değil anayasa da belirtilen aile kavramının korunmasına aykırı ancak OHAL KHK olduğu için ne anayasa mahkemesi ne danıştay herhangi bir iptal kararı veremez.
-
Teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için
-
Malesef çakılı kadrolara dahi herhangi bir hak tanınmıyor. Merak ettiğim bu ne kadar sürecek memurlar sürekli hak kaybediyor şşartları kötüleşiyor...
-
@aliveli hocam şart kötüleşmesinden ziyade bu yapılanı mantıklı buluyorum. Yoksa doğuda kimse kalmıyor, yolunu bulan tayin oluyordu
-
@genclerbirlikli hocam her iki tarafın tayini mümkünse batıdakini doğuya ver eyvallah ama çakılı kadroya bunu yaparsan olmaz.
-
@genclerbirlikli bu dediğin doğru olmakla beraber üstad bu kesin kurallar ile bir dünya insan evli ve farklı şehirlerde yaşıyor. Mantığa aykırı bir şekilde ilerletiyorlar bu süreci, evet doğuya gidilsin gidilsin de şartlar ona uygun olarak düzenlensin, devletin görevi insanın hayatını kolaylaştırmak, farklı meslekleri seçen insanları cezalandırmak oluyor bu. Kaldı ki herkes batıda görev yapmaya çalışıyorsa bu da devletin hatasıdır. Ülkenin yarısı başka diğer yarısı başka ise bu hatanın bedelini vatandaşına çektiremezsin.
-
@agor bu arada doğu-batı konusunda bir düzeltme yapayım, insanlar doğuyu değil taşrayı, küçük şehirleri tercih etmek istemiyor, işin aslı doğu diye tabir ettiğim o, çünkü doğu batı diye ayırınca farklı yerlere çekilmeye müsait bir yaklaşım oluyor. Benim kast ettiğim tüm küçük şehirler. İnsanlar buraları tercih etmek istemiyorsa burada sorunu insanlar yerine biraz da politikalarda aramakta fayda var diye düşünüyorum.
-
@agor hocam batı doğu meselesinde haklısın devlet de doğuda tutmalı vatandaşı ama şehir taşra ayrımına katılmıyorum. Özellikle bu tv dizileri ve sosyal medya yüzünden taşrada ve köyde yasayanlar gençler sehirdekilerin o kafe benim bu parti senin gezdiğini sanıyor halbuki öyle bi şey yok; bu da herkesin şehire özenmesini, göçünü hızlandırıyor. Kendi memleketim için konuşursak kızlar evlenmek için köydeki erkeklere istanbulda yaşama şartı koyuyormuş. Yasamak da ne yaşamak 2000 maaş alıp 1000 lirasını kiraya verip bodrum altında survivor izlemek bence büyükşehir taşra ayrımında insanlarda daha büyük hata var. İlçede yaşayan adamın çocuğunu okula gönderme, kamu hizmetlerinden yararlanma hakkı var; kimse de insanları oraya zorla göndermiyor. Ha eğer o küçük ilçeler için orada memur öğretmen olma şartını orada yaşamak olarak belirlenirse bu sefer kaçmaya çalışanlar nasıl isyan eder bak gör
-
Gitgide daha küçük ve daha sakin olana doğru gitmek istiyor insan. Ama çok çeşitli yaşamakta ısrar ediyorsa erken çökmekten kurtulamıyor maalesef.