...
Unuttuğun bir şey yok mu? Kimliğini bıraktığın yer mesela. Adının karşılığını bulduğu an, kendinden geçip de karşı sandalyeye oturduğun dem gibi. Hak'tandır eyvallah dediğin, yandıkça acıdığın, acıdıkça söndüğün senin tuzun mu? Ah zaman nasıl da oyun oynadı bize öyle. Nasıl da yüce yitirdik benliğimizi, kendimize vurarak o tek kılıç darbesini. Sol omzumuzdan, sağ karnımıza yüreği iki parça ederek hem de. Sorsan kendine, sıra hala sana gelmedi mi diye ne yanıt verirsin? Aynada gördüğün yüz sana ait değil ise bu soruna kim yanıt versin? Kendine mi yanarsın be herif? Ne zaman yanarsın kendine hem. Dörttür aynı dem. Aynı günlerin aynı vakitlerine nakışlanmış acımız. Aynı harfleri aynı iğnelerle saplayıp çıkararak ezberletmiş dilimize. Artık susmuş, konuşmayan o dilimize. Küskünlüğümüz batan günlere değil. Batıp da geri doğmayacak, gece kalacak tek bir geceye. Kızmıyorum, dünya yedi günde yaratılmış, bir günde batacak ya hani. Biz battığı güne rast gelmişiz, o kadar. Dağlar hallaç pamuğu gibi savruluyor içimde hala, dinmedi o fırtına içimde ah dinmiyor, dinmeyecek mi hiç? Loş ışıklı odalarda yitirdim kimliğimi. Hükmümü de loş odalarda işittiklerim verdi. Burnumun direği sallanıyor, hanemin duvarları titriyor. Kumaş kokuyu, duvar sesi mi saklarmış? Evrende hiçbir ses yok olmazmış, gaipten sandığın sesler evrende dolaşır da yine kulağına, ne kulağı, tâ yüreğine ulaşırmış. Yıllardan geriye bir uzay yolculuğu yapsam. Günlerden de gidebilirim, gideyim de. Bakabilsem o ânlara öyle yukardan. Göğe düşüyorum yerden, tersine döndü dünyam -Dört demdir- soluğum kesik kesik, gözlerim halka halka, yara bere içinde suskun dilim. Nefesim bir ejderha soluğu gibi yanmış ve yanılmış kelimelerimle bezeli. Dem.. Soğumuyor, koyulaşıyor aksi gibi. Söylesene pusun ardına yüzümü saklayan ayna, ne zaman gelecek sıra bana? Çık oradan da bana ver ateşini, bilirim ben ateşle oynamayı ve bilirim yangın nasıl bir şeydi.
...
/Aziz karalıyam sazım karalı
Gözyaşlarım benek benek sıralı
Sazım düzen tutmaz teller yaralı
Yaranmaz âşığın dili mi değdi?/
...