Savcı olmak için hangi sınava giriliyor ?
-
Ben yurtdışında üniversite okudum ve burada bir kaç fark dersim çıktı onları sınav veya ders yolu ile verdikten sonra Savcı ve Hakimlik sınavına girmeyi düşünüyorum lakin burada İdari Yargı Adli yargı sınavları var savcılık bünyesinde olabilmek için hangi tercih yapılmalı anlayamadım. Yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim şimdiden
-
@ugurcanbro adli yargı hakimliği yazılı sınavı akabinde, mülakatına girmeniz gerekiyor. Kazanırsanız eğitim esnasında hakim veya savcı olmayı seçiyorsunuz.
-
@ugurcanbro adli yargı ve savcılık sınavı olarak geçer. En son yılbaşına yakın bir zamanda 2000 kişilik alım yapıldı ancak daha mülakatları bile başlamadı.
-
Önerebileceğiniz konu anlatımlı ders kitapları ve test kitapları var mıdır
-
@ugurcanbro Bunlar çok tartışıldı. Konuyu açtığın bölümdeki sabit başlıklarda var. Birde 2017 aralık sınavının başlığına bak. Orada da sınavla ilgili en net bilgileri bulursun.
-
@byteks1, içinde söyledi: Savcı olmak için hangi sınava giriliyor ?
@ugurcanbro adli yargı ve savcılık sınavı olarak geçer. En son yılbaşına yakın bir zamanda 2000 kişilik alım yapıldı ancak daha mülakatları bile başlamadı.
Hangi sınavdan bahsettiğinizi anlamadım. Son sınav 24 aralık 2017'de yapıldı 1500 kişilik ve mülakatları 24 Nisan'da başladı 15 Haziran'da bitiyor.
-
@vamos 2000 kişi diye aklımda kalmış hocam benim hatam.
-
Savcılık mesleği yurt dışında bu kadar pirestijli bir meslek degil aslında, Türkiyede cok abartılıyor. ABD'de filan savcı avukata denktir. Devletin avukatlığını dolayısıyla kamunun ve kamu yararının avukatlıgını yapar savcı; ama Türkiye'de hakime denk maasallah...
-
@rterdogan hocam Türiye'de savcı mahkeme heyetinin bir parçası. Taraflar çıkıyor savcı içerde, sanık avukatı dışarıda, savunma hakkı gasp ediliyor. Üstelik kararda savcı mütalaasının kopyası şekilde çıkıyor.
-
Bildiğim tek şey varsa o da savcılık makamının öyle düşündüğü kadar keyifli ve olay çözücü bir mevki olmadığı. Oldukça stresli ve gecesi gündüzü belirsiz bir meslek