YÜKSEK LİSANS ALIMLARI 2018
-
Üniversitesiteler yüksek lisans alımlarını yayımlamaya başladı. Bu konuda birbirimizi yönlendirmek ve herhangi bir ilanı kaçırmamak adına yardımcı olmamız yerinde olacaktır. Epey bir ilan yayımlanmış gibi görünüyor. Bizde olabildiğince bu başlıkta başvuru sürecini, bölümlere göre taban puanları, yapılacak sınavları takip ederek, sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.
-
Özellikle İstanbul,Ankara,İzmir için yayımlananlardan haberimiz olursa çok iyi olur.
-
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 27 Mayıs son başvuru tarihi olarak belirlenmiştir.
Doktora ve Tezli YL için 80 yabancı dil puanı belirlenmiştir.
Kontenjanlar ve Puan Hesaplama yöntemi gibi detaylar linkte yer almaktadır : https://www.asbu.edu.tr/sites/anasayfa.asbu.edu.tr/files/inline-files/İlan Metni_0.pdf .Tezsiz YL ücreti : Dönem ücreti 4.500,00 TL’dir. (Toplam 9.000,00 TL’dir.
İlk 2 dönemde ödenir.) -
Marmara Üniversitesi
Tezli başvuru ön kayıt : 04 Haziran 2018 22 Haziran 2018
Tezsiz başvuru ön kayıt : 27 Haziran 2018 16 Temmuz 2018
2018 Yılında en düşük ‘Tezsiz YL’ ücretleri 9.300 TL dir. Bu tutarın ödemesi iki döneme bölünerek yapılır.Doktora ve Yabancı dilde eğitim yapan Tezli Yüksek Lisans programları için 60 puan, Türkçe eğitim yapan Tezli Yüksek Lisans programları için 40 puan ) (YÖKDİL, YDS, E-YDS, ÜDS, KPDS veya ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavından muadili bir puan alınması zorunludur) Arap Dili ve Belagatı programında Arapça Dil Belgesi geçersizdir.
Diğer detaylar için : https://sbe.marmara.edu.tr/
-
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Başvuru : Yüksek Lisans ve Doktora/Sanatta Yeterlik Adayları İçin Başvuru Dönemi : 28 Mayıs-13 Haziran 2018
iŞLETME İKTİSADİ ENSTİTÜSÜ : 16-28 Temmuz 2018
Sosyal Bilimlerde : Yüksek lisans en az 50 dil puanı, Doktora için en az 55 dil puanı. İngilizce programında en az 75 gerekmektedir.Detaylar için : http://cdn.istanbul.edu.tr/FileHandler2.ashx?f=1)
kosullarikilavuzu_636631019835555677.pdfTezli yüksek lisans programlarına giriş notunun belirlenmesinde;
ALES veya eşdeğeri sınav notunun,
anasanat dalları programlarında ise
sanatta yetenek sınavı notunun
% 50’si,
Lisans not ortalaması veya yedinci
yarıyılı not ortalaması (mezun
olmayanlar için)
% 10’u,
Mülâkat puanının % 30’u
Yabancı dil notunun % 10’u toplanır.Tezsiz yüksek lisans programlarına giriş notunun belirlenmesinde;
ALES puanı istenmesi halinde:
ALES veya eşdeğeri sınav notunun % 50’si,
olmayanlar için)
% 20’si,
Mülâkat puanının % 30’u toplanır.
ALES puanı istenilmemesi halinde:
olmayanlar için)
% 50’si,
Mülâkat puanının % 50’si toplanır.
Tezsiz yüksek lisans programlarına kabul edilebilmek için giriş notunun en az 65 olması
gerekir. -
İstanbul tezsiz ücretlerini göremedim. Görenler yardımcı olursa seviniriz.
-
Arkadaşlar geçen sene buradan bakıyordum. Tüm Türkiye deki ünilerin gün gün yayınlıyorlar ilanlarını belki işinizi görür.
ilan. memurlar. net/kategori/yuksek-lisans-doktora/ -
@omer34 hocam aslında tam zamanında yayınlamıyorlar, benim ilan konusunda önerim kişilerin kendilerine uygun 5 üniversite seçip enstitü sayfasından takip etmeleri, zaten herkes her yere başvuracak değil, biz burada denk geldikçe paylaşırız yine fakat ilan konusunda en etkili çözüm enstitü sayfalarının takibi.
-
Tabi ki hocam haklısın 1. elden olmadığı için anlık günlük illaki şaşıyordur doğru söylüyorsun, sadece toplu görünüm kazandırıp fikir vermişti bana o açıdan iyi oluyor.
-
karabük üniversitesi sosyal bilimlerde ilan çıkmışbağlantı metni
-
@yazgan hocam buranın tezsizine kayıt olmayı düşünüyorum acaba 2.72 ile nereyi tercih etmeliyim bir fikriniz var mı ?
-
@ceks74 yok hocam ilan denk geldi paylaştım ne söylesem yalan olur:)
-
@yazgan eyvallah hocam sağolun yine de
-
Bilkent Hukuk yüksek lisans yıllık 40 bin tl olmuş maşallahı var
-
Dostlar tek dönem harciyla en az 1.5yil erteleyen universitelerden bildiğiniz var mı?
-
Gençlet 68,5 ales ile ve 2,82 ile yl şansım nedir ?
-
@thorstein-veblen alanınız nedir?
-
@thorstein-veblen hangi üniversiteleri deneyeceğinize bağlı hocam, puanınız düşük ama girecek yer bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
-
@aliveli iktisat hocam
-
İnşallah meşgul etmiyorumdur sizleri ama merak ettım o yuzden sorayım ıktısat mezunuyum 3.42 agnom var ankara unı. de yuksek lısans yapmak ıstıyorm alesten kac almam gerekır acaba