2018 İdari Yargı Sınavı
-
@kombassankoma Mezun idari icin dostum 200 rakami
-
@paretowilfredo Sizce ilan ne zaman gelir ve bundan önce ki başvurular sınavdan ne kadar önce başlıyordu acaba ilk defa gireceğim için soruyorum şimdiden teşekkürler
-
Herkese şimdiden sınavda başarılar. Benim merak ettiğim husus şu; malum anayasa sil baştan değişti. Türkiye barolar birliğinin sitesinde yayımladığı karşılaştırmalı değişikliklerden ziyade tavsiye edebileceğiniz, değişiklikleri karşılaştırmalı ve örnekler ile (idare hukuku dahil) açıklayan bir kaynak var mıdır?
-
Şu an guyum hayalim hakimlik geçen sınav bı kaç soruyla kaçtı sınav açılacağını duyunca yine umutlandırdı şimdi başlasam yetişir mi diye düşünüyorum onerileriniz var mı kafam karışık nerden başlasam ne yapsam bilemedim elimdeki kaynakların hepsini dağıttım ...
-
@ceren baska bi sınavla ugrasmiyosaniz haydi haydi yetisir ..cogunluk suan kpss ile uğraşıyor sinavdan sonra başlayacak siz başlayın acik ara gidersiniz onden
-
@paretowilfredo hocam duyumunuz için teşekkür ediyorum. Yalnız bu duyum biraz aklımı karıştırdı. Şuan hali hazırda guy’um idari hakimlik ise hayalim. Fakat geçenlerde gelen vmy ilanıda hiçbir sınav yokken çalışmayı düşünüyordum. Şimdi idari hakimlik için söyledikleriniz ‘acaba vmy dguy ilanlarını es geçip idari hakimliğe mi hazırlanmalı? Hazırlanılırsa yetişir mi?’ Sorularını aklıma getiriyor.
-
@olursaolur başka sınavı düşünmüyorum kaynakları alıp başlayasim var aslında sürede iyi değil mi cevap için teşekkürler
-
O kadar mezun olup boşta kalıp sadece ders çalışanlar varken guyculaın hepsi mi bu mereti istiyor?=)
-
@sweezy Dostum bu yönde bir kararına etki etmek istemem açıkçası. Çünkü bu bir seçim ve ciddi bir etkisi olabilir senin açından. Ancak şu var bi şekilde hukukları diğer sınavlara çalışacaksın. Hakimlik detayında ilerleyerek halledip, hakimlikte de lazım olacak HMK'yı da ekleyerek üzerine gitmeyi deneyebilirsin. Yorucu olur ancak böyle bir yol izlenebilir.
-
@corleone Meret değilde bı çocukluk hayali bı idealdir belki guy olmamız bu sınava girmeye engel değil ki kaldı ki bu bı yarış isteyen herkes girebilir degil mi .Anlıyorum sizi işi olmayanlar girsin önce demek istemişsiniz ama hakimlik öyle bir meslek değildir bence.
-
@paretowilfredo ouv harika:) 600 için adaylığımı koyayım o zaman ben de, pazartesi de vira bismillah deriz.
-
@corleone size tek biley sorayım cevap hakkı doğduğu için söylüyorum. Bu bir idealdir meret değildir. Siz guy olsaydınız girmeyecek miydirniz? Guy olan bırakmalı mı herşeyi, ideali peşinde koşmamalı mı? Ayrıca 3 erkin yargı kolundan bahsediyoruz. Yapabileceğine inanan herkes girmeli ve ben inanıyorum. Saygılarımla.
-
@kombassankoma biz bu yola röpteşambırımızı temin ederek çıktık, bunu unutmuşum:)
-
@paretowilfredo çok teşekkür ederim hocam ben anlamam gerekeni aldım. Detaylandırıp ilerleyebilirim. Allah yar ve yardımcımız olsun
-
İdari hakimlik sunavı olması bekleniyor ancak ekim ayı neredeyse imkansız bakan bu konuda aralık ayı demişti daha önce belki kasım sonu ama ekim olmayacaktır. Sayı konuşmak için çok erken üstelik bakan değişikliği dahi olasılık dahilinde.
-
Bir insanın meslek sahibi olup olmaması idari hakimlik sınavına girmeye engel değildir. Sınava girme ehil olan ve girmek isteyen herkes girer
-
@ceren elbette en iyi zaman ne erken ne gec hemen baslamak lazim ..
-
@corleone arkadaşım bu konuda bizzat çaba sarf etmiş ve sonuç alamamış biri olarak ne yazıkkı bu konunun tek başına gündeme getirilecek bir konu olmadığını dolayısı ile birlik olmamız gerektiğini düşünüyorum. aslında hala vaktimiz var malum secım donemı. bu kota sorunu için bir araya gelebileceğimiz bir organizasyon yapmak isteyenler buraya yorum yazsın...
-
bu arada bana kalırsa sınavı büyük ihtimalle ekim için açıklayacaklar fakat sınavın aralık ayına ertelenmesi sürpriz olmaz. genel de devlet bu tarz taktikler yapar sınava katılımı arttırmak için. hakkımızda hayırlısı olsun herkese başarılar.
-
arkadaşlar madem sınav için bi kıpırdanma oldu şimdi bence hep beraber kaynak listesini güncelleyip oluşturalım.