İyi Bayramlar! Tercihini Yap Ailesi
-
"Başka bir karamsarlık biçimi de felaket tellallığı şeklinde kendini belli eder. Felaket tellallı diğerinin yüreğine korku ya da karamsarlık enjekte eder. Felaket tellallığının en az iki ayrı dinamik sonucu gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Bağımlı kişilik yapısına sahip insanlar, bağlandıkları kişilerle daha yakın olabilmek için bazı trajedilere ihtiyaç duyabilirler. O yüzden de ortada trajedi yokken de trajedi olasılığı türeterek bu yakınlaşmayı tesis etme umudu taşıyabilirler. Önce endişeyi enjekte eder, sonra da dert ortağı olarak kendilerini yakın hissederler. Felaket tellallığı bazen de “yansıtmalı özdeşim” (projektif identifikasyon) sonucu vücut bulur. Yansıtmalı özdeşimde kişi kendi başa çıkamadığı durumu karşısındakine yaşatarak onun başa çıkmasına öykünür. (Bu arada yansıtmalı özdeşim bir savunma mekanizmasıdır ve kişi bunu bilinçli olarak yapamaz.) Bu örnekte kendisi çok kaygılı olan kişi kendi de farkında olmadan yansıtmalı özdeşim ile felaket tellallığı yapar ve diğerlerinin kaygıyla nasıl başa çıktığına bakar. “O ben kanser olmasın?” ısrarlarına karşı “Kanserse de bir tedavisi vardır elbette” yanıtını duymak kendi bedensel kaygılarıyla baş edebilmesini kolaylaştıracaktır. Kendi kaygısını -geçici de olsa- yatıştırmasının yolu önce o kaygıyı diğerine enjekte etmek, sonra da onun bu kaygıyla baş etme yöntemini içselleştirmektir yani."
(İlker Küçükparlak)iyi bayramlar
-
@shady1 Teşekkürler dostum senin ve bu yolda gecesini gündüzüne katan tüm forumdaşların bayramı mübarek olsun, Allah emeklerimizin karşılığını tez vakitte görmeyi nasip etsin inşallah
-
@paretowilfredo üstat sana özel tek iletide, tek isim etiketiyle ayrica iyi bayramlar seni unuttuk sanma. Assolistler en son çikar biliyosun Bu forumda emegi gecen üstatlar iyi ki varsiniz. Büyük sevaba giriyosunuz insanlara yol göstererek. Forum adina ben tesekkür ederim sizlere.
-
"Anlayacağınız üzere karamsar olmak karamsar olunası durumları bizzat yaratabiliyor. Umutlu olmanın ise hayal kırıklığı gibi bir maliyeti var. Bu tabloda umutlu olunabilecek başka bir unsur ise insanların hayal kırıklığına karşı toleranslarının artmış olması. Ülkede yaşamaya devam edenlerde hayal kırıklığına ilişkin bir tür “Demirden korksak trene binmezdik” havası oturmuş durumda sanki.
Kendi kanaatim insanın tekrar umutlanamamasından daha büyük bir bedel olamayacağı yönünde. Teselli bulunur, insan umutlanamayacak kadar örselenmesin yeter ki…
O zaman motorları maviliklere sürmekten, artık şarkı dinlemek değil söylemek istemekten bahsedilen günler kutlu olsun efendim!"(İlker Küçükparlak)
iyi bayramlar
-
@shady1 Var olasın dostum. Mutlu ettin senin de bayramın mübarek olsun. Insallah en kısa sürede emeğinin karşılığı gönlünce nasip olsun sana
-
@otuzyılsavaşı
İlker Bey'in de bayramı mübarek olsun -
@1903bjk
o da sizinkini kutluyor efendim :)) -
@otuzyılsavaşı Bir küçük katkı yapayım güzel insan. İnsanın hayalleri kırılmaz. Kırılan kalbidir. Kalbi kırılan insan hayal kurmaktan vazgeçer. Kimsenin kalbini hayal kurmaktan vazgeçecek kadar kırmamalı. Ne insan, ne devlet, ne de toplum.
Iyi bayramlar dostum
-
Hayırlı Bayramlar diliyorum herkese ⚘
-
@paretowilfredo
eyvallah dostumkalbi kırılan da hayal kurmaktan vazgeçmemelidir ki vazgeçemez de. çünkü o hayale ne insan,ne devlet,ne toplum ne de kendisi ket vurabilir.
iyi bayramlar güzel dostum
-
Herkese hayırlı bayramlar
-
Hayırlı bayramlar sevgili forumdaşlarım.Allah nice bayramlara erdirir inşallah
-
@shady1 Sizin de bayramınız mübarek olsun hocam, sağolun Sizin vesilenizle ben de tüm forumun bayramını kutlar, hayırları bayramlar dilerim
-
Hayırlı bayramlar dostlar. Sevdiklerinizle her anını güzel hatırladığınız bir bayram geçirmeniz dileğiyle. Ailesinden, sevdiklerinden uzak olanlara sabırlar dilerim, tez vakitte kavuşursunuz inşallah. Ve herkesin duasına ortak olayım : İşsiz geçirdiğimiz son bayram olsun inşallah, olmadı sondan bir önceki Allah, duamızı, günümüzü, gecemizi ve tüm işlerimizi hayırlı kılsın, daha nice bayramlara hayırlısıyla ulaşmayı nasip etsin.
-
Herkese iyi bayramlar dilerim.
Kendi açıma buruk geçen bir bayram daha. Şimdi akrabalarıma tek tek mülakattan nasıl elendiğimi anlatma sırası. -
Herkese mutlu bayramlar
Bu bayram icin bi taktik gelistirdim, gordugum her cocuga “diger bayram sana harclik verebilmem icin ise girmem gerekiyor, dua et ise gireyim de sana bolca harclik verebileyim” diyecegim. Cocuk duasi belki kabul olur:) Issiz olarak girdigimiz son bayram olmasi duasiyla.. -
@shady1 Hayırlı bayramlarımız olsun kardeşim. Güzel haberler al inşallah her günün bayram olsun
-
Herkesin bayramı mübarek olsun. Ramazan sabır ayıdır. Sabrımızın ödülü olarak Bayram bahşedildi. Burada da nice hedefleri için aylarca yıllarca sabreden dostlarım da inşallah bayramla müjdelenecekler. Rabbim dualarımızı kabul etsin.
-
"umut güzel bir şeydir belki de en güzel şey ve güzel şeyler asla ölmez." hak eden emek veren herkesin umutlarının en kısa zamanda yeşermesi dileğiyle. tüm tercihini yap ailesine iyi bayramlar. inşallah hayırlara vesile olan bir bayram geçiririz.
-
Hayırlı bayramlar forumdaşlar.