Gelir Uzman Yardımcılığı mı Ziraat Bankasında Uzman Yardımcılığı mı ?
-
Hocam 2014 yılında hem guy hem ziraat uzman yardımcılığını kazandım. Guy kendi memleketimde ziraat istanbul genel mudurlukteydi. Bende senin gibi çevreme sormaya başladım doğal olarak çünkü ikisi hakkında da fikrim yoktu. Herkes bana bankayı secmem gerektiğini çok para kazanacağımı ileride çok yukselecegimi söyledi. Bende ziraatı seçtim. Yaklaşık iki sene firma analiz biriminde çalıştım. Sonra istifa edip kamuya geçtim . Öncelikle ziraatte daha fazla maaş alamıyorsun. Istanbul da kira yardımıyla birlikte guy maaşı alırsın iki sene hatta daha altında olabilir. Istanbul dışında kesin daha az alacaksın çünkü kira yardımı yok. Bankanın tek olumlu yani dişini sıkıp 5 sene dayanabilirsen iyi para kazanmaya başlarsın ama onuda harcayamazsın . Sana tek tavsiyem hatta sevmedigim adamlara bile tavsiyem bankaya bulaşmayın. Iki sene ıssız kalın oturun çalışın başka yeri kazanın. Çünkü bankaya girerseniz başka sınavlara çalışmak için bile vaktiniz olmayacak.
-
@tüpçüü ben salt para odaklı düşünen biri değilim. yaptığın işten keyif almak, sosyal ortamı gibi faktörler önceliğim. olayı biraz bu açıdan değerlendirin.
-
@tüpçüü sosyal ortamından maksadım çalışma ortamı, üstlerin uzmanlara bakış açısı vs.
-
O konuda soyle diyebilirim. Maliyedeki gibi katı bir hiyerarşi var. Üstün ne derse yapmak zorundasın. Öyle lak lak edeyim ortamı yok. Gözünde tamamen robotlasmis bir sistem canlandır. Beş dk boş durursan herkesin içinde güzel bir azar yersin. Sigara molan on dk sürdü diye ben iyi bi fırça yemiştim. Hangi birimde olursan ol hedef verirler. Hedefleri tutturursan üstlerinle aran iyi olur ama bu seferde neden tutturdun şimdi hedef yükselecek diye kendi emsallerinle aran bozulur. Yani öyle eğlenceli bir ortam düşünme tamamen sayısal ve iş odaklı yerlerdir bankalar. Iki sene de ögrendigim şeylerden birisi sadece iş koliklerin bankada mutlu ve başarılı olacağıdır. Bu arada bu kadar kotulerken yanlış anlama ben en çok performans hedefi tutturan ve hedefi yükselten başarılı denebilecek kişilerdendim bankada. Tek amacım sizin gibi elinde alternatifleri olan dostlarimin benim yaptığım hatayı yapmamasını istememdir.
-
-
@tüpçüü verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. başka yorumlara da açığım.
-
@donniebrasco hocam guy'da iş tatmini yok. ziraatin uzmanlığında bu durum nasıl ?
-
-
@müstatil bence ikiside aynı ikisinde de kısıtlı yetkilerin var. Ayrıca bankada soyle bir durum var, işini yaparsın gelen müşteri ile ilgili olumsuz bir kanıya varırsın, buna kredi verilmez dersin, sonra telefonun çalar, bu müşteri genel müdürün bilmem kim vekilin tanıdığı derler buna olumlu şeyler yaz derler, bütün hevesin kaçar. Yaptığın işten soğursun. Maliyede bu işler nasıl yürüyor bilemiyorum.
-
@tüpçüü siz şu an hangi kurumdasınız ?
-
dertsiz başına dert arama derim hocam
-
@müstatil sgk
-
Şuanda gelir uzman yardımcısıyım İstanbul’da göreve başladım suan küçük bir ildeyim ve çok memnunum hem dersini çalışıyorum hemde işim yoğun değil bulunduğum yerde Ziraat bankasında çalışan arkadasım var ve bin lira benden fazla alıyor ama benim yerimde olmak istediğini her ortamda söylüyor herşey para değil arkadaşlar başta parayı düşünüyor insan ancak işe girince en önemli şey kafa rahatlığı oluyo ona göre tercihinizi yapın.
-
ziraat uzman y. ile ziraat katılım uzman y. arasında bi fark var mı. paradan ziyade hangisi daha rahattır acaba.
-
@fc-real-gdp katılımda manevi rahatlık olabilir hocam malum faiz yerine kar payı odaklı çalışıyorlar :))
-
@sofuoglu hocam, ben katılıyorum öyleyse. sınava tabi ki
-
@ecinar arkadaşının ziraatteki iş tatmini nasıl ? birde uzman yardımcısı mı ?
-
@fc-real-gdp ziraat katılım ile aynı işleri yapıyorlar farklılaşma sadece hazine birimi ve şubelerde yogunlasiyor. Diğer birimler hemen hemen aynı. Ziraat katılım daha yoğun çünkü yeni kurulmuş bir banka. Personel sayısı az ve sabit kalırken şube sayısı sürekli artıyor.
-
Bu tip başlıklar sitemizin hem amacına hem de işlevine çok katkı sağlıyor dostlar. Neden tercihini yap! Sorusunu cevabını hep birlikte aramaktan dolayı çok memnunuz.
-
@donniebrasco dış ticaret sadece İstanbul da mı var. Akreditif vs.