Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Başvurusu
-
Arkadaşlar merhaba ben Hacettepe Üniversitesi Sosyal bilimler enstitüsünün 2 tezsiz yüksek lisans bölümüne birden başvuru yaptım acaba bu sorun olur mu çünkü ikisinin de mülakat tarih ve saati aynı ?
-
@batuhangny hocam sorun olmaz, geçen yıl bilim sınavları aynı saatti benim başvurduğum bölümlerde tezli için ikisinin de kağıtlarını verdiler. Bunun için ayarlama yapıyorlar, bu sene bir değişiklik olmaz ise kolaylık sağlarlar yine.
-
@agor, içinde söyledi: Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Başvurusu
bilim sınavları aynı saatti benim başvurduğum bölümlerde tezli için ikisinin de kağıtlarını verdiler. Bunun için ayarlam
Çok teşekkür ederim.
-
@agor Acaba geçen yıl hacettepe tezli iktisat ales puanı olarak en düşük kaç panla kapattı biliyor musunuz ?
-
@batuhangny onu bilmiyorum da hocam Hacettepe Üniversitesi'nde mülakat o puanlardan daha önemli, o yüzden siz mülakatı sağlam tutun.
-
@batuhangny kontenjan fazla olduğu için sıralamaya girme konusunda bir sıkıntı yaşanmıyor genelde. Arkadaşımızın dediği gibi mülakat belirleyici olan. Kazananların devam oranı düşük bir seviyede. O nedenle gerçekten istediğinizi iyi bir şekilde ifade ederseniz kabul edilme şansınız yüksek.
-
@agor, içinde söyledi: Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Başvurusu
n.
Tavsiyeleriniz için minettarım.
-
Arkadaşlar tezli yüksek lisans için sitede 70 yds şartı yazıyor ama yokdil kabul ediliyor mu acaba bir bilgisi olan var mı?
-
@beyaz02 hocam kabul ediliyor tabi ki, yökdilin amacı zaten üniversitelere başvurulabilmesini sağlamak. Ben Hacettepe'ye yökdil puanım ile başvurmuştum.
-
Evet biliyorum ama sitede sadece yds yazdığını görünce şüpheye düştüm. Sağolun
-
Merhaba, tezli yuksek lisans icin bazi universiteler de bilim sinavlari yapiliyor bu sinavlarin icerigi hakkinda bilgisi olan var mi? Sonucta bu alanlara cok farkli bolumlerden kisiler geliyor ve o konuya hakim olmasi cok zor
-
@sertcocuk hocam içeriği belirleyen soruyu hazırlayan komisyon, evet her konuya hakim olmak zor ama genel olarak bu sınavlarda alanın ortalama bilgisi soruluyor. Benim önerim başvuru yapacağınız okulların hocalarının listesine bakın, girdikleri dersleri ve o derslerin içeriklerini üniversite kataloglarından inceleyin ona göre genel bir fikir edinirsiniz.
-
@agor cok tesekkur ederim hocam