Gümrük mülakatı deneyimleri 2018
-
Öncelikle bu işin üstadlarından olan @Antimülakat dahil arkadaşlarımızı başlığa davet ediyorum. Mülakat deneyimlerimizi paylaşalım ki daha sonraki yıllarda gireceklere de yol göstersin. Gümrük personel alımı ile ilgili soru veya mülakatta fark ettikleri detay, oradaki ortam akıllarında ne kaldıysa.
-
Once ben anlatayim madem cok mulakat deneyimim oldu ancak bu kadar heyecanlanmamistim cok sesim titredi memleketimi derken bile zorlandim bunu komisyona belirttim ancak bakanligimizi istiyomusun diye soru yonelttikleri zaman soyledim cok istedigim icin sesim titriyor heyecan yaptim ozur dilerim dedim . komisyondaki uyeler cok ciddiye aliyordu her gireni 10 12 dakka kaldik hepimize vakit ayrildi. Devaluasyon stangflasyon aziz sancar fuat sezgin soruldu bana . ab donem baskanligi kimde dendi bunda bayagi kem kum ettim. Kardes meslekleri suan nasil yasadigim nelerle ugrastigim anne babam uzerine bayagi konustuk. Benim konusmakta zorlanmam olmasaydi iyi sayilirdi mulakat ve pc bilip bilmedigimi sordular mulakatin bitimine yakin. Snra tesekkur edip bitirdiler (buro)
-
1.Komisyonda mülakata girdim. Bu benim yasama uzman yardımcılığından sonraki 2.mülakatımdı. Açıkcası yasama mülakatımın berbat geçmesinden sonra epey bir ön yargım oluştu komisyonlara fakat gümrük bakanlığı komisyonu bu ön yargının anlamsızlığını gösterdi. Komisyon gayet güler yüzlü ve anlayışlıydı. Adayların heyecanlarını anlıyorlar ve buna göre davranıyorlar. Bana önce bölümüm soruldu ve daha sonra bölümümle ilgili sorular geldi.. Demokrasi nedir? Demokrasinin koşulları nelerdir? Çok partili hayata geçiş vb.. İngilizce puanım olduğu için A grubunda şansımı denememi söylediler.Dolayısıyla almayacaklar çok büyük ihtimal fakat yine de güler yüzlü komisyona tekrar teşekkür etmiş olayım.
Not: O gün adaylara dünya coğrafyasından ve Türkiye Coğrafyasından sorular sorulmuş. Mülakata gidecek arkadaşların gitmeden haritaya bakmalarını öneririm.
-
Gümrükte mülakatlar oldukça ciddiye alınır. Komisyonlara müsteşar yardımcısı başkanlık eder ve soruları genel olarak kendisi sorar. Bir psikolog komisyonda yer alır, malum Türkiye şartları adayın mesleki zorluklara katlanıp katlanamayacağı meselesi GTB için bence en önemli kriterdir. Kapıkule de, Sarp kapısında veya Gürbulak kapısında 12-12 çalışmaya bu adayın fiziksel, zihinsel ve psikolojik şartları uygun mu? Bu kapılarda gerçek bir psikolojik savaş vardır, memuriyet bunun üstüne geçmez. Mülakatlarda mezun olunan bölüm ağırlıklı olmak üzere alan bilgisi sorulur, sorular Zaman zaman mezun olunan bölümün alt dallarından da gelir, genel kültür sorusu da muhakkak çıkar. Gerçekten mülakat aşamasında ciddiye alındığınızı hissedersiniz, kimse kolay kolay aşağılanmaz, bodozlama şoka uğratılmaz, sorular bir adaya zor geliyorsa hemen yumuşatılır. Eş durumunda çakılı olanların durumu zordur. Eşi belediye veya üniversitede çalışanları çok fazla almak istemezler.
-
- komisyonda mülakata girdim. Başta sohbet havasında geçti, nerde yaşadığım okuduğum bölüm üniversite, ailem vs vs gibi. Bölümüm siyaset bilimi ve kamu yönetimi 2017 anayasa değişikliği üzerinden çok soru soruldu. Yarı başkanlık sistemi ile yönetilen ülkeler, sistemin nasıl olduğu. Bizde nasıl bi hükümet sistemi olduğu, bakanlar, bakanlar kurulu ,milletvekilleri derken soru içinde bir sürü soru soruldu. Develüasyon nedir ? Mostar köprüsü , Özgürlük heykeli nerededir? Hizmet yerinden yönetim kuruluşları nelerdir ? Hatırlayamadığım bi kaç soru daha sorup teşekkür edip bitirdiler. Güler yüzlü rahat bi komisyondu.
-
Anladığım kadarıyla komisyon kimseye soğuk davranmamış. En azından adaylara mülakat fobisi yaşatmamak adına naif bir davranış.
-
@öğrenci hocam bayan misiniz siz ?
-
@sinek Değilim yukarıda da yazmıştım. Bunu neden merak ettiğinizi öğrenebilir miyim?
-
@öğrenci dedim bayansan abime alayim seni yok ya yds var demissin dedim belki bayansin diye sana A grubuna calis mi diyorlar komisyondan.
-
@sinek Sadece yds ile ilgili bir konu değildi elbette lakin diğer konusulanları burada paylaşmayı uygun görmedim.
-
GTB için sözleşmeli personel alımı bir ilk oldu. Özlük hakları, nasıl çalışacakları, ne kadar maaş, mesai ve yolluk alacakları merak konusu.
-
Arkadaslar mulakatlar bitti mi ? Sizce en yakin ne zaman açıklanır ?
-
@sad38guy en az 3 ay en çok 6 ay diyelim. Yeni bakan belki bunun en kısa sürede açıklamasını sağlar.
-
@antimülakat cok tesekkurler.