Fen Edebiyat Mezunu İdari Hakim Adayları
-
Arkadaşlar merhaba, yıl sonunda yapılacak sınav için hazırlanmayı düşünüyorum. Kaynaklar için ne kadar bütçe ayırmak lazım?
-
@prehistorya merhaba ilgili bilgileri bu başlıktan edinebilirsiniz:
https://forum.tercihiniyap.net/topic/45/i̇dari-hakimlik-sınavı-kaynak-listesi-çalışma-yöntemi -
şaka gibi , bu fen edebiyatçılar da her yerdfe pusuda bekliyor arkadaş. vergi müfettişliğine girdiniz , şimdi bi de idari hakimliğe girin.
-
İlan gelene kadar beklemenizi öneririm şu an için girip giremeyeceğiniz kesin değil.
-
kaynaklar için çok bütçe ayırmak lazım..
-
@prehistorya hocam sayıştay'ı falan da düşünebilirsiniz.
-
Fen edebiyat mezunu mu , hakim mi ?
hahahahahahahahaha hiç güleceğim yoktu. -
@shady1, içinde söyledi: Fen Edebiyat Mezunu İdari Hakim Adayları
hahahahahahahahaha hiç güleceğim yoktu.valla hocam öyle demeyin resmiyette bunun önü açıldı , yarın ilanda fen edebiyata kadro açılırsa şaşırmayın. bunu biz dışişleri bakanlığında , diğer bakanlıkların müfettişliklerinde gördük yani burada da görürüz
-
İibflilerin zoruna gitmiş eee yıllardır siz alan gasbı yaparken iyiydi. Gel kardeşim sen de gel hukuk bilmeyen hakim dolu zaten mahkemeler sana mı bulamayacağız. Kanuna bakar bakar yazarsın kararları.
-
@hgrotius alan gaspı yapan kim arkadaş ? Hukukçular bütün bakanlıklarda kadro bulurken gasp olmuyor da biz hakimlik sınavlarına girebilme hakkı bulunca mı gasp oluyordu ? Geç bu ayakları , görüyoruz sizin hakim olan , hukuk mezunlarını da sanki böyle çok zor bir şeymiş gibi gelipte burada milletin kafasını çeldirmeyin.
-
@sayıştay, içinde söyledi: Fen Edebiyat Mezunu İdari Hakim Adayları
@shady1, içinde söyledi: Fen Edebiyat Mezunu İdari Hakim Adayları
hahahahahahahahaha hiç güleceğim yoktu.valla hocam öyle demeyin resmiyette bunun önü açıldı , yarın ilanda fen edebiyata kadro açılırsa şaşırmayın. bunu biz dışişleri bakanlığında , diğer bakanlıkların müfettişliklerinde gördük yani burada da görürüz
Dostum Khk dan haberim var . Buna acik kapi bırakılması bile ne kadar üzücü. Ama takdir yetkisi bakanlikta ve sanmiyorum ki fen edebiyat mezunu da istesin. Akli basinda bürokratlar oldugunu düşünüyorum bakanlıkta.
-
@prehistorya bolum nedir hocam
-
@sayıştay alan gaspının her türlüsüne karşıyım hocam. Ya sadece uluslar mezunları dipomat olsun yahut kapat o bölümü, elbette hakimliğe de ya sadece hukuk mezunları girsin yahut her bölüm mezunu girebilsin. Senin bu arkadaşımızdan üstünlüğün ne? Çok iyiysen hukukta sınavda daha yüksek alırsın.
-
@hgrotius 1980 90lardan gelme idari hakimlere bakın bakalım , şuan yok ama anayasa mahkemesinin bir 10 yıl öncesine bakın bakalım , anayasa mahkemesinin geçmiş başkanlarına bakın bakalım , idari hakimlik alanında hukukçular mı başarılıymıştı , yoksa hukuktan mezun olanlar ?
Benim bu arkadaştan üstünlüğüm ben 4 yıl boyunca o hukuk konularını görüyorum. seçmeli derslerimde ticaret hukukundan tut borçlarına kadar alabiliyorum. Ama hayatında 1 tane hukuk görmemiş adama gelipte açarsan orada iibflilerin zoruna gider.
Dışişleri bakanlığında psikoloji mezununa aday meslek memurluğu açıldı bu ülkede , mühendisler fen edebiyatçılar işsizlikten ağlıyor diye bakanlıklarda müfettişlikler açıldı.
İibf mezunu her zaman haksızlıklarla karşı karşıya kaldı zaten.
-
@shady1 bu ulkede fen edebiyatcilardan vergi mufettisi alindi:) hakim neden olmasin:)
-
Bu Bazı! hukuk bölümü okuyan arkadaşlar epey küstah oluyor. Kaykamlığa,uzman yardımcılıklarına ve müfettişliklere girerken alan gaspı,kota gibi konulardan bahsetmiyorken konu idari hakimliğe geldiği zaman kota,hukuk nosyonu vb.şeylerden bahsediyor. Gerçekten hukuk ve adalet nosyonu! konusunda başarılı olmuş bu tarz düşünenler.Eğer her mesleğin uzmanlığı bölüm kotalanacaksa kaymakamlık kamu yönetiminin,diplomatlık-uluslararasıilişkiler bölümünün vb. olmalı.
-
@öğrenci, içinde söyledi: Fen Edebiyat Mezunu İdari Hakim Adayları
Bu Bazı! hukuk bölümü okuyan arkadaşlar epey küstah oluyor. Kaykamlığa,uzman yardımcılıklarına ve müfettişliklere girerken alan gaspı,kota gibi konulardan bahsetmiyorken konu idari hakimliğe geldiği zaman kota,hukuk nosyonu vb.şeylerden bahsediyor. Gerçekten hukuk ve adalet nosyonu! konusunda başarılı olmuş bu tarz düşünenler.Eğer her mesleğin uzmanlığı bölüm kotalanacaksa kaymakamlık kamu yönetiminin,diplomatlık-uluslararasıilişkiler bölümünün vb. olmalı.
Aynen öyle hocam. İibflilerin girdiği bütün kadrolara girerler , biz idari hakimliğe girdiğimizi duyunca da hemen bizi kötülerler. Ama ona rağmen idari hakimlikte iibfden gelen hakimler bu ülkede danıştayda anayasa mahkemesinde başkanlık yaparak ne kadar kaliteli olduklarını gösterdiler.
-
Şu başlik o kadar sacma ki konusmaya bile gerek yok ya. Alin bunlari burdan , şu gereksiz basligi da kapatin gitsin.
Zira fen edebiyat ve hakimi yan yana görünce beni bir gülme alıyor baska bi sey degil
-
@öğrenci öncelikle küstah sensin!
Okuduğunu anlıyorsa tüm alan gasplarına karşıyım dedim. Diğer husus ise o makamlara gelenler kalitesini değil referansının güçlü olduğunu gösterdi. Madem siz girerken sıkıntı yok bu başlıkta neden adama saldırıyorsun. -
Ben basligi acan arkadasin troll oldugunu dusunuyorum. Bi fen edebiyat mezununun bu siteyi bilmesi, hemen gelip baslik acmasi filan (ve basligi dogru yerde acmis) gercekci degil.
Ama gercek oldugunu varsayarsak da onlara bu hak verilirse tabiki haklarini sonuna kadar kullanacaklar. kazanabilme ihtimalleri dusuk ama bu haklarini kullanmalarina engel degil.
Bu isin tek karlisi dersaneler ve osym olcak. Tabi eger olursa:)