Yüksek lisans tezi yazma süreci
-
Yüksek lisans sürecini tamamlamış dolayısıyla tezini de yazıp tamamlamış arkadaşlar büyük olasılıkla aramızda mevcuttur. Bu süreçte biz genç arkadaşlara verebilecekleri tavsiyeleri nelerdir?
-
@burcuburcu Danışman seçimi ve tez konusu çok önemli , bir de yeni yönetmelikle beraber toplam 3 senede tezi tamamlamak gerekiyor. Tezin içerik kısmı çok önemli. Öncelikle geniş literatür taraması yapılarak okunan kitaplardan önemli görülen yerlerin altları çizilip not alınabilir. Sonra o notlara kendi yorumlarınızı katarak tez oluşturulmaya çalışılır.
-
@umutsuz-0 yüksek lisansı 3 sene de bitirme şartı zaten can sıkıcı tez konusu belirlemek çok çok zor diğer bir sorun tez danışmanına ulaşmayı başarabilmek konuyu nasıl belirlediniz?
-
@burcuburcu Danışman hocam lisanstan tez danışmanımdı iletişimimiz çok iyi. Çok ta yardımcı oldu. Konu olarak hangi alanda çalışmak istiyorsun diye sordu bende alanı söyledim. Alanı belirledikten sonra daha özgün çalışmalar yapabileceğimiz konularla ilgili danışman hocamla beraber araştırmalar yaptık. 1 konu ben belirledim 2 konu danışman hocam belirledi. Danışman hocamın seçtiği konu daha güzeldi onu seçip yazdım.
-
@umutsuz-0 tez savunması nasıl geçti?
-
Tezi sunmadan önce bir ay teze çalıştım her şeyi kafamda oturttum. Jüri bir kaç soru sordu onları cevapladım tezi detaylı anlattım bir sıkıntı olmadı başarıyla geçtim . Hatta hızımı alamadım başka bir alanda yüksek lisans yapmaya başladım ama danışman hocam ilk danışmanım gibi değil bilmiyorum bitirebilir miyim.
-
Danışman çok önemli, kimi var her şeyi sana bırakıyor, kimi var her şeyinle birebir ilgileniyor. Bu nedenle tezi bir türlü yazamadım sanırım da yazmayacağım. Çok şey kaybetti ülkemiz benim tezini yazma fırsatını bana yaratmadığı için
-
hocam merhaba ben yüksek lisansı yeni kazandım danışman tercihlerimi yaptım yalnız bana tercih etmediğim bir danışman verildi. Acaba istediğim zaman danışman değişikliği yapabilir miyim?
-
@sdos tez danışmanı belirleme sürecinde o danışmana mecbur değilsiniz. Zaten hocalarda yazmak istediğiniz alanı daha iyi bilene sizi yönlendiriyor.
-
@evandro hocam şimdi şöyle ben bölüm başkanıyla görüştüm durumu anlattım istediğim bir alan değil dedim O da bana danışmanın bir öğrencisinin tezini gösterdi yani danismanin alanı dışında da yazilabilecegini göstermek için .
Benim o danışmana karşı önyargılarım da var ve danışman hocam şu an benden ders kayitlarimi yapmamı istiyor.
O zaman sizin dediginize göre ben süreç içerisinde değişikliğe basvurabilirim .
Şimdiden teşekkürler. -
@sdos rica ederim, anlamadığım bölüm başkanı tez cerimliliğini artıracak bir değişime neden direniyor?
-
@evandro tabi bölüm başkanı danışmanıni degistiremezsin gibi net bir şey demedi ama danışman ile tanismamda çok ısrarcı oldu ben de simdilik kabul etmiş göründüm
Eğer ilerde bana bu şansı vermezlerse benim için çok kötü olur. -
ortalama yüksek lisans tezi yazma süresi kaç ay? Konuya ve alana göre değişeceğini tahmin ediyorum ama bir aralık olmalı mutlaka. En az 3 en fazla 5 ay gibi.
-
2 senedir yazamadım. Bu sene de bir gelişme olmaz ise YL yi bırakıyorum net.
-
@kartel06 Konuya hakimiyetiniz ve danışmanınızın titizlik derecesi göz önüne alındığında gününüzün tamamını tez için harcayabilirseniz 80 sayfalık bir tez en az 4 ayınızı alır hocam.
-
@bayke iyi bir süre türkçe kaynak olmadığı gerçeğini de eklersek sanıyorum bir 10 gün civarı da ingilizce okumak yavaşlatır beni en az 3 ay.
-
güzel bir tez konusu seçmişim yazacak çok şey var, tez yazanlar gözümü korkutuyor. 4 ay diyen var 6 ay diyen var. Konuyu iyi kötü biliyorum bu kadar sürmez inşallah.
-
Umarım memuriyette tez yazmak sorun olmaz
-
abartıldığı kadar zor birşey değil. benim gibi izmirde olanlar şanslı kordona gidip kafelerde yazabilirisiniz.
-
YÜKSEK LİSAN DOKTORA tezleri yazım konusunda ilgili arkadaşlara gereken desteği sağlayabilirim