2018 İdari Yargı Sınavı
-
@sayıştay sen niye atarlandın ki aynı şeyi diyoruz zaten seninle biz delirdim hocam ben cidden benim kafam güzel, yok imamı hakim yapacaklar diyorsan da sen bilirsin, artık iibf mezunu olan adamın önünde engel kalmadı diyorsan da sen bilirsin, yoksa azcık düşünüp ulan bizi buradan da şutlamışlar geçmiş olsun soğuk suyumuzu hazır edelim bundan sonra hukuk haricinde alım olmaz diyorsan da sen bilirsin ; bu üç farklı sonuç milletin kafasına göre çıkardıkları sonuç realiteyi önüne koy düşün hangi sonuç mantıklıysa ona kendine inandır ama yarın ilan gelip 200 kişi hukuk fakültesi mezunu diye görünce len gardeşim hani ihtiyaç halinde her fakülteden mezun alınıyor Du niye biz yokuz şimdi deyip üzülme sadece, kolay gelsin.
-
@casanova ben delirmedim bu ülkede olan olayı söylüyorum nasıl dış işleri bakanlığının en üst kadrosuna fen edebiyatı aldılarsa , ahanda buraya yazıyorum en kötü 1 değil 2. ilanda çok alakasız bir bölümden sayısı az da olsa açıp alım yapacaklar.
Bizi zaten almazlar , yıllardır hukukçular her zaman bizi dışlayacak yer arıyorlardı , önce yüzde 20 kota getirdiler , bu yeni sistemle beraber de fırsat bu fırsat tekmeyi bastılar onu zaten khknın çıktığı gün anladık ama siz hukuk dışında alakasız bölümden alım olmayacağı konusunda çok eminsiniz bende size diyorum ki çok güvenmeyin kendinize size örneği verdim çok olmadı daha 2 yıl önce absürt bir bölümden bizim kadro hakkımız verildiyse burada da verilecek
-
@sayıştay hocam size katılmıyor değilim. Dediğiniz gibi olmasaydı 4 yıllık yüksek lisans ibaresi boşuna gelmezdi açık ve net.
-
Ama tartışma ortami yaratmayalim deyip de bi anda tartışmanın ortasında buluyoruz kendimizi
-
Bu zamana kadar hukukçuların bizi birlik olup atamamalarının sebebi de zaten İibfden mezun olup hukuk mezunlarını geçen hakim olan arkadaşlarımızdı , anayasa mahkemesi başkanıydı , danıştay başkanıydı .1980lerin gazisinden , ankara üniversitesinden mezun olanlardan halen şuanda daire başkanı var (i
ibf mezunu olupta.) Kimse sesini çıkaramıyordu o zamanlar. Bu kota olaylarıyla beraber zamanla sayımı azaldı , onlarda birlik olup yeni sistemin bu fırsatından yararlanarak tekmeyi bastıklarının göstergesi. Kaymakamlıkta da darbeyi yedik gibi gözüküyor.Artık bi sayıştayımız kaldı birde merkez bankası uzmanımız (unvan olarak olmasa bile maaş olarak çok yüksek olması yönünden.)
-
@sayıştay bak sana şöyle söyleyim, bırak hukuk fakültesi mezunu olmayı, çok değil bir iki yıl içinde yalnızca avukatlardan hakim alımı olacağını şuraya yazayım da dediydi dersin. Olabiliyorsan fen edebiyat mezunu avukat neden olmasın ihtiyaç halinde canım
Senin dediğin BENCE hayal bak başka hiçbişey değil düşünceni küçümsemek için demiyorum herkes özgürce düşüncesini tepkisini net bir şekilde dile getirebilir. Benim düşüncem %20 de olsa yeterli şekilde hukuk dersi aldığını ispatlamış her iibf ve SBF mezunu aday sınava girebiliyordu, bize vurdular gol oldu çok güzel şutlandık... Artık sadece hukuk fakültesi mezunu olanlardan önümüzde ki bir kaç yıl alım yapılır, onun sonrasında da tamamiyle avukatlık sistemine geçerler biraz kurum içini veya bakanlığın icraatleriyle faaliyetlerini tutumunu şöyle bir izle istersen hak verirsin, istemezsen çağdaş türk dili ve lehçeleri mezunu adamın kılıfına uydurulmuş şekilde hakim olacağına inanırsın hangisi sana mantıklı geliyorsa, neyse ben gideyim de az daha İsveç'e nasıl çöpçü olarak göçerim araştırmama devam edeyim sizlere kolay gelsin, uzamasına da gerek yok az kaldı belli olur zaten bizler konuşuruz, onlar yaparlar -
@casanova sizin dedikleriniz elbette daha olası ve gelecekte geçilecek sistem bu olabilir ama ben 1 kişi bile olsa gol atıp dediğiniz yapıya kavuşacağına dair inancım var (bu kadar inatçı olmamdaki sebep daha önce 1 kere aynı yerden imkanı yok olmaz derken gol yediğimiz için artık valla her ihtimal olabilir olarak bakıyorum bu işe.)
isveçte iş bulabilirseniz bize de ayarlayın bizde gelelim
-
twitter da çoğunluk idari hakimliğin sadece hukuk fakültesinden alınması gerektiğini savunmuş. kamuoyu görüşleri dikkate alınırsa iibf ye idari hakimlik yolu tamamen kapanırsa diye korkuyorum
-
Tabi siz her bakımdan yetersiz gördüğünüz iibf mezunlarının idari yargı hakimi olmasına şiddetle karşısınız ama...
Ahhh iibf ah. -
@sayıştay hukukçularla derdiniz çok ama hukukçuların İİBF ile bir derdi yok. Kimsenin kimseyi bir yerden atmak gibi bir derdi de yok. Artık bu hukukçular İİBF 'liler ayrımından uzaklaşın. Burada herkes aynı yolun yolcusu. Kimse gerilmesin.
-
Arkadaşlar iyi akşamlar. Hepimiz durumu takipteyiz ama hala bizim için netleşen hiçbir şey yok. Durum bu kadar muallaktayken ve henüz çok yeniyken twitterda tag açıp aynı anda hepimiz isteğimizi dile mi getirsek? Kimse iibfliler için durumun ne kadar ciddi olduğunu kavramadı bence ki gündem bile olmadık. Ucu açık bir cümleyle elimizden alınmış bir hak var ve buna olan tepkimizi sıcağı sıcağına dile getirmek gerek diye düşünüyorum. Zira daha sonra bizim için geç olabilir. Yarattığımız olumsuz bir izlenim varsa bunu ortadan kaldırmayı amaç edinip kamuoyu oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum. Sizlerin fikirleri nedir acaba?
-
@mminervaa katılıyorum
-
Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesince, adlî ve idari yargı 2018 yılı ana kararnamelerinin 11 Temmuz 2018 tarihine kadar ilan edileceği daha önce duyurulmuş ise de; kararnamelere ilişkin çalışmalar devam etmekte olduğundan söz konusu kararnamelerin 20 Temmuz 2018 tarihine kadar sonuçlandırılması plânlanmıştır.
Meslektaşlarımıza saygı ile duyurulur.
-
@corleone ayar çekecekler anladığım kadarıyla. yazık günah gerçekten zaten en son 50 li 60 lı puanla hakim olanlar nedeniyle bile meslek bayağı bi zarar gördü daha fazlasını kaldıramaz
-
@paretowilfredo hocam sizlerinde sesimizi duyurmak için bir şey yapmamız gerektiği konusundaki yorumunuzu merak ediyorum. Bize bir yol gösterir, öneride bulunursanız sevineceğim.
-
@corleone meslek mensuplarını ilgilendiren bir kararname mi çıkıca yoksa sunağa hazırlanan adaylar için mi bir düzenleme yapılacak ben çok anlayamadım
-
Sabah erken saatte yazdığım için klavyenin azizliğine uğramışım. Şu an dicektim.
-
HSK hakim ve savcılar için düzenleme yapar. Sınavlar ve hakim - savcı adayları ile ilgili düzenlemeler adalet bakanlığı ile ilgili durumlar
-
@corleone o kararnameler yer değiştirme kararnameleri konuyla alakası yok, bundan kaç ay önce tayine tabi olan hakim savcılara hem hsk tarafından 11 temmuz tarihindeki kararnameye tabisiniz diye mesaj geldi hem de önceden kararname yayınlandı durumla alakası yok onun tamamen tayin kararnamesi.
-
Hiç gelişme yok mu netleştirmeye yakın bi haber yok mu bakanlıkla irtibata geçebilenlerimizden?