2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
-
Evet zamanlama Harika ah bi de 2000 olsaydı hayat bayram olurdu.. maalesef giremeyeceğim.. 73 puanım.. (önceki iki sene üst üste 80üstü puan alıp geçen sene guy sınavı gelince bi de iki soruyla kaçırınca puanı o moralle baya bi düşürdüm..)
-
arkadaşlar hepimiz rahat rahat konuşuyoruz da bu guy sınavları artık önceki gibi çantada keklik değil. son sınavda gördük biraz vites yükseltilmiş bir hava vardı guy'da. siz ne yapmayı planlıyorsunuz, çalışma için bir öneriniz var mı ? rakibiz ama burada dost havası var samimiyete güvendiğim için soruyorum. ve puan meselesine gelince...
Min 3.000 kişi önden giden var, puanlar geçen senelere göre 3 4 puan az geldi herkesin, puanı olduğu halde guy'a girmeyecek burun kıvıracak insanlar olacak çok değil belki ama 200 300 kişi olur tahminimce yine vmy odaklı takılan insanlar var. puan alıp bıkkınlıktan bu süreci bırakan başka alanlara giden insanlar var. bakın şaşıracaksınız taban puanları görünce 72 73 74 ler bence mümkün.
-
Öngörülü arkadaşlar kesin 80+ kapatır dediğiniz iller var mı
-
Bugün için özelde İİBF'linin durumu ve genel olarak bizim insanlarımızın durumu hakkında bir iki şey söylemek istiyorum. Bizler hiç samimi değiliz maalesef ve oldukça benciliz. Daha dün yan yana ilanlar için cabaladigimiz adamlar bugün ilanın 10 katı olmaması gerektiğini bu şekilde iyi olduğunu söylüyor. Size yemin ederim gencler ilanın kpss sonrasına kalması benim büyük avantajima olacaktı buna rağmen öncesi gelsin istedim hatta yüksek puanlı arkadaşlar bırakın tweet atmayı, bunun için uğraşmanın gereksiz olduğunu düşünürken ben ders çalışmayı bırakıp her akşam kütüphaneden eve etkinlik saatini kaçırmamak için erken geliyordum. Kimin için onlar içinmiş. Yani onlar kendileri için bı şey yapmazken ben onlar için yapmışım. Onlar kendileri için kpss çalışmaya devam ederken ben onlar için dersimi bolmusum. Kendimi salak yerine konmuş hissediyorum. Şimdi gelmiş bu adamlar "ne 10 katı yok 20 yok 100 kati" diyerek igrencliklerini iyice pekistiriyorla. Gelecek kardeşim sanane adam 70 i geçiyorsa gerekirse 100 katı gelecek o adam senden az emek vermedi! Ben bu adamları 0.bilmem kaç puanla sınavı kacirdiklarinda görürüm elbet..
-
@olursaolur marmaris 2250 tl kira
-
@1umut istanbul için kazandıktan sonra form dolduruyorsun ıkamet edecegın semti belirtiyorsun buyuk bir supriz olmuyor yerlestirmelerde
-
@2iki Marmaris'te mi yaşıyorsun
-
@guyhanım yılda 3 ay ordayım abim memur orda ordan biliyorum
-
arkadaşlar yaptığım analiz sonucu sizinle paylaşıyorum. şimdi 2017 ve 2016 puanlarını baz almıyoruz çünkü ikisi de sıradışı.
2016 yılındaki 78.80 sıralaması 11500 (ensflasyonist puan)
2017 yılındaki 78.40 sıralaması 6450 (deflasyonist puan)
iki yılda olması gerekenden istikrarsız, biz 2015e ve önceki yıllarda göreceli olarak istikrarlı olan sıralamaları baz alalım ki taban puan diye baktığımız o illere net bakış açısı sunalım.
2015 yılı 78.40 sıralama 8700. burayı baz alalım. yani 2017 78.40 puanın reel puanı 80, 2016daki 82nin reel puanı 802015te açılan 1750 kişilik ilanda 80i bulan il olmamış en yüksek ankara 79.3
en düşük 73.2 antalya olmuş. yani bu şu demek aşağı yukarı en yüksek kapatan il sıralama 6500 sıralama ile kapamış. şimdi 1000 kişilik ilanın 750 eksik olmasını kapatacak nokta da atanmış 3000e yakın kişinin olması olarak görebiliriz tam karşılığı olmaz ama bunu göz önünde bulunduralım.sonuç: olması gereken standart puanlarla kapatacak gibi bir çok il ekstra 2-3 il çıkarsa çıkar gerisi 80 altı kapatır. geneli 75-77 bandında kalacak değişen çok da bir şey olmayacak. herhangi bi spekülasyon yapmıyorum açıp bakabilirsiniz il ismi de telafuz etmiyorum ama bence de umutsuz olmayalım o kanıya vardım şu an. bu değerlendirmeyi kendi süzgecinizden de geçirin derim. teşekkür ederim beni okuduğunuz için.
-
@jkeynes yani şunu söylemek istiyorum 750 kişi eksik gelmesi demek sınava 3750 kişinin giremeyeceği demek onu da atanıp başvurmayacak olan 3000 kişi nötrleştiriyorum ama denk de gelmiyor değil hani dikkat ettiyseniz.
-
@jkeynes o yüzden sanki sanki sınav 1750 kişiymiş ve önünden 3000 kişi gitmemiş gibi de düşünebilirsiniz dostlar aynı şeye tekabül ediyor aşağı yukarı. evet 2000 gelse idi 70-71-72 bandını rahat görecekti. şu an o kısım muallakta kaldı. ama 75 üstü standart bir alımda standart bir şehir yazıyormuş gibi düşünsün tersini düşünürseniz işte işler o zaman çok karışır. 80 ve üzeri puanı olan arkadaşlar bence çok da strese girmeyin standart düşünürseniz sıkıntı yaşamazsınız.
-
Arkadaşlar merhaba.
Buruk bir sevinç oldu. İl tercihlerinde sistemin değiştirilmesi için bakan ile iletişime geçmeye çalışacağım. Yıllardır bu adaletsizlikten neden dönülmüyor akıl sır erdiremiyorum. Umarım bir sonuç çıkar. Pek sanmıyorum ama.
10 katı ilanın gelmeyeceğini zaten tahmin etmiştim. Bakan bey bizzat bu akşam ağzından 10 katı olmasının imkansız olacağını söyledi. O konuda net olduğu için, ben bu ilanda verilen sayıların yükseltilmesi talebine belki olumlu bakar diye ilanın revize edilmesini isteyeceğim. Ancak ondan da pek umudum yok.
Gelelim tercihlere. Bakınız arkadaşlar bundan aylar aylar önce burada 1bir gibi kullanıcılar sahte duyumlar ile sizleri uyuttu. Kendimi övmek için bunu demiyorum asla ama ben sizlere bunlara inanmayın, ilan susarak gelmez dedim. Ve ben cizgimi başından beri korudum. Kimsenin hakkına girmeden, umut tacirligi yapmadan sadece bizzat duyduğum şeyleri paylaştım sizlerle. Nihayetinde ilan belli ki bizim sayemizde geldi, çünkü sayının 1000 olmasının başka açıklamasi olamaz.
İl tercihleri konusunda da 1bir gibi kullanıcılar foruma üye olup sizleri yaniltacak. Hatta 2017 kpss puanı olmayan insanlar bile sırf eğlenmek için bilmişlik taslayıp sizlere öğüt vermeye kalkacak, inanmayın. Uzak durun.
Pareto gibi insanlarin samimiyetine inanın. Çünkü gerçekten samimi ve yardım etmek isteyen insan, onun gibi davranır.
Benim fikrimi de mesajlar ile soranlar olmuş, açıkçası ben henüz sağlam kafa ile analiz yapma fırsatı bulamadım. Ancak daha da vakit var, acele etmenin anlamı yok. Anketlere sakın ama sakın bağlı kalmayın. Canınız çok yanar. Anladığım kadarıyla puanı 80 altında olan çoğu kişi İstanbul düşünüyor. Ancak puanı 84 olan birisi de rakiplerinin kolay olduğunu ve alınan sayının çok olmasından ötürü şansını yüksek tutmak için İstanbul yazabilir. Bursa geçen sene yüksek kapattı, herkes uzak durur diye Bursa ya yönelen kişi sayısı gizli bir şekilde artış sağlayabilir ve yine yüksek kapatabilir. İzmir'i ve Ankara'yı genelde her sene yazan sıralama bandı aynıdır çok oynamaz. Ege'de ki diğer iller ve Karadeniz illeri tam bir kumar havasında diye düşünüyorum. Karadeniz illeri az olduğu için yüksek kapatma olasılığı olabilir. Yani baktığımız zaman her ilin sürpriz potansiyeli mevcut. Bir bakmışsınız Sakarya 83 ile kapatmış, Maraş 72 ile. Ya da bir bakmışsınız Aydın 84 ile kapatmış Sakarya 72 ile.
Bunları çok ince analiz yaparak yazmadım. Kimse referans olarak almasın bu yazılarımı. Benim şuan ki önceliğim adaletsiz bu il tercihini değiştirmek ve sayıyı yukseltmek. Daha sonra oturur elimizde ki veriler ile kendimizce bir analiz yaparız.
Lütfen foruma yeni üye olan, ve ya geçmişte sabıkası bulunan insanlara inanıp moral yükseltip bozmayın. Puanı 70 olan kişi 85 puan ile İzmir yazacağım diyebilir. Aman ha. -
@jkeynes ekstra sonuç puanınıza +2 puan ekleyin ve 1500 kişilik bir ilanmış gibi düşünün 2015 ve önceki yılların puanını bu şekilde değerlendirin. 2017yi demiyorum dikkat o taban puanları bu dediğim gibi değerlendirmeyin! gerçekten yaptığım hesap doğru arkadaşlar 4 kişi sabahtan beri değerlendirme yapıyoruz kağıt kalem bu sonuca ulaştık ve haklıyız.
-
@jkeynes kendine hak vermene hak verdim.
-
Arkadaşlar İstanbul da maaşlar daha yüksek değil mi ?
-
@herhangibiri Öyle bir şey olur mu birader ilden ile maaş mı değişir
-
@jkeynes +2 puan az bence geçen sene 83,7 4447 bu sene 81,8 3366
-
@shanks İstanbul tazminatı olabilir çavuş
-
Istanbulda calisan arkadaslar icin maas durumunda bi farklilik var mi
-
@fablo maaşlar aynı bir farklılık yok dostum, İstanbul yazmayı düşünüyorsanız ve geleceğe yönelik planlamada kesinlikle ev arkadaşı bulup eve çıkmanız lazım.Bizim promosyondaki arkadaşların çoğu şehir dışından geldi ve ev arama/bulma süreçleri epey çetin geçti(gerek kiraların yüksekliği,gerekse ev sahiplerinden dolayı) tabi şu ortamda puan kritikse şayet il seçme gibi bir lüks olmuyor maalesef,pastadaki en büyük payı istanbul alıyor ve maalesef yazmak mecburiyetinde kalınıyor.