Fen Edebiyat Mezunu İdari Hakim Adayları
-
Abim hukuk mezunu ve bi kurumda kurum avukati. Bugun kahvaltiya geldiklerinde soyledi artik her bolumden idari hakim olcakmis dedi, ona arkeoloji okuyan arkadasi mesaj atmis, dersane tavsiyesi almis ve dersaneye yazilcakmis cocuk saka gibi, sok oldum
-
@antimülakat yukardan emir geldi mi seve seve alacak malesef
-
İibfliler olarak bu durumlara alışığız artık fen edb mezunundan müfettiş alımı yapıldığı için geçmişte, şimdi hukukçular düşünsün o kotayı kaldırtmayacaklardı iibf aleyhine. Çok ciddiyim inşallah tüm 4 yıllık fakülte mezunları başvuru yapabilsinler nıhıhıhahahaıı
-
@rootofallevil biz hukukçular olarak zaten destekliyoruz iibf girebiliyorsa herkes girebilmeli.
-
@hgrotius "iibf girebiliyorsa" biraz küçümseyici bir ifade.siz hukuk mezunu olarak ne gibi bir sakınca görüyorsunuz örneğin maliye mezunu bir idari hakimde.
-
@buseneatanıyorum disiplinlerin ayrımı yapılalı 200 sene oldu hocam. Hukuk, iibf’den daha değerli demiyorum ama alan ayrımı yapılıyorsa yapılsın yok yapılmıyorsa maliye mezunu da olabilmeli sosyoloji mezunu da.
-
@hgrotius evet disiplin ayrımı yapıldı katılıyorum size ama bu bazı alanlar için net çizilmiş değil.bahsettiğimiz bu alanda idare (yönetim) ve hukuk birbirinden kesin çizgilerle ayrılmış ve birbirinden tamamen bağımsız bölümler değil.Aksine birbiri ile ilişkili.
Ama biyoliji ile hukuk ya da kimya ile iktisat tamamiyle ayrı değerlendirilir.böyle bir karşılaştırma yapmak, hukuka tamamiyle yabancı olmayan bir bölümü sosyolojiyle bir değerlendirmek yanlış.Bir maliye mezunu idari hakimlik yapabiliyorsa fen edebiyat mezunu da yapabilir demek üzgünüm ama küçümsemek dışında başka bir şey uyandırmadı bende.
Eksik kaldığımızı düşünmeniz, sizin kadar yoğun hukuk eğitimi almadığımızı söylemeniz eleştirmeniz kabul edilebilir.hiçbir hukuk mezunundan tatmin edici bir cevap alamadım bu konuyla ilgili.iyi ozaman karar verirken kanunları okur öyle yaparsınız demek de komik geliyor çünkü ezberden yapılacak bir iş değil tabiki kitap açılacak tıpkı bir adli hakimin yaptığı gibi.
-
@buseneatanıyorum ülkemiz de hala disiplin ayrımı yeterli seviye de değil hukuk fakültesi gelişmiş bir çok ülkede artık bir kaç bölümü ihtiva ediyor. Bunlar public law, private law ve law and economic yani gelişmiş ülkeler artık hukuk fakültesinde ki bölümleri dahi ikame görmüyor biz fakülteler arası hakim transferi yapıyoruz.
-
@hgrotius daha önce söylediğim gibi bunlar tatmin edici cevaplar değil.hukuk eğitimi de almış iibf mezunu idari hakim olarak şöyle yaparsa yanlış olur gibi bir şey duymak istiyorum.hatta banane ben hukuk okudum sadece bizim hakkımız demek bile yeterli olur inanın ama ülkemizde hala prensipler ayrımı yapılmadı demek eksikliği, yanlışı ortaya koymuyor ve hatta çözmüyor.sadece yuvarlak kelimeler benim nazarımda.
Belki de bu khk ile sizin hukuk adına dilediğiniz o ayrım yapılmıstır ve belki de sadece hukuk mezunu olmak şartı getirilmiştir.ve umarım bu prensipler arasındaki sert ayrım( ki ben hala bazı alanlarda bunun biribiriyle net olarak ayrilacağına inanmıyorum) düşündüğünüz problemleri çözer.
Benim dileğimi soracak olursanız umarım yeteri kadar hukuk eğitimi almış olan bir iibf mezunu da hakim olabilsin hakkaniyetli kararlar verebilsin. -
@buseneatanıyorum eğer yukarıdaki arkadaşın yazdığı sizi tatmin etmeyip “ben hukuk okudum benim hakkım” cümlesi tatmin ediyorsa cidden durum baya ilginç
-
@1umut hocam o arkeolog arkadaş gelsin bizim tarlayı kazısın
-
@kartel06 o sözün anlamında bir dokundurma, sitem olduğunu sanırım ben tam anlatamamışım.
Ama daha ilginç olan bir şey var o da şu: onca yazılan şeye rağmen net bir cevabın orda olmaması, şu sebeple iibf istemiyoruz denilmemesi v.s ve sizin sadece bu konuşmalardan benim yazdığım o cümleyi seçmeniz.
Neyse bir şey demiyorum sizi şaşkınlığınızla başbaşa bırakıyorum.iyi çalışmalar. -
@buseneatanıyorum “yeteri kadar hukuk” eğitimi almak ifadesi de çok güzel şuyundan da koy buyundan da der gibi.
-
-
-
iibf devekuşu gibi uç diyorsun deveyim yük taşı diyorsun kuşum zaten bu maliye kamu uli ekonometri vs niye ayrı bölüm aga ünide bir fırsat çıkınca bütün iibf olarak saldırıyorsunuz yav kardeş iktisatla uli arasında nasıl bir benzerlik varda bu iki bölümden hakim çıkacak ha uliden çıkıyorsa matematikçiden de çıkar arkeologtanda
-
İlahi @westthrace
Bir an için Demet Akalın twit attı zannettim.bu ne karmaşa böyle. -
@buseneatanıyorum tam iibfyi anlatan bir post aslında biraz ondan biraz bundan ..
-
@westthrace iibf'leri biraz ondan biraz bundan ve karmaşık yorumlamanız ve iibf içindeki bilim ve bölümleri birbirinden ayırmadan birleştirmeye kalkmanız aklınızın karışıklığından ve bu bölümlerle alakalı bilgi eksikliğinizden geliyor sanırım.ama yine de birbiri arasında fark olmadığını düşünüyorsanız bir üniversite kürsüsünde bu tezinizi bilimsel temellere dayandırarak anlatın belki de insanların on yıllardır fark edemediği ayrımı gösterirsiniz tüm bölümleri bir çatı altında toplarız.
Altı dolu cümlelerle tartısmak güzel bir şeydir aslında tabi niyetiniz sadece küçümsemek ve kazanmak değilse.lütfen artık "şu bölüm gereksiz, o bölümle bunun arasında ne fark yea, onlar da yata yata geçiyor canım" gibi sözleri bırakalım olur mu?küçümsemeyelim birbirimizi.Her ne kadar anlam veremesem de yine de fikrinize saygı duyuyorum.
-
@buseneatanıyorum tüm bölümler tüm ilanlara aynı şekilde başvuruyor be kardeşim biz uydurmuyoruz uzman yrd ilanı çıkar hepsi denk müfettişlik çıkar hepsi denk yahu madem hepsi denk ne haltıma ayrı bölüm bunlar sen söyle madem asıl ben anla veremiyorum açın inceleyin iibf istihdam ilanlarını hepsi tek tip