TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı

KPSS A
    gelir uzman yardımcılığı 2018
    500
    5059
    716339
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • J
      JKeynes @JKeynes Son düzenleyen:

@jkeynes velhasıl bu işin alt sınırı var üst sınırı yok. yani bunun türkçesi en az 5000, bunun altına gelmeyecek şehir yok. üst sınırı bilemem 70 puana kadar yolu var. moral bozmak yok derslere hücum dostlar. bunun bir somut örneği de başvuru sayısı dikkat ederseniz sürünüyor başvuru sayısı geçen sene ile mukayese edilemeyecek derecede düşük bu da analizimi destekliyor. saygılar.

J V D 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
      • J
        JKeynes @JKeynes Son düzenleyen:

@jkeynes ekstra sonuç: ben burda pempe tablolar çizmiyorum neyse onları ilişkilendiriyorum doğru değil ise söyleyin. amacım bilinçlenilmesi ve yapılan manipülasyonu fark etmeniz yoksa çetrefilli dertlere gark ederiz.

H O 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • H
          hazals @JKeynes Son düzenleyen:

@jkeynes dedikleriniz bence doğru adam 80 puanım var denizli gelir mi yazmış altına zor yazmışlar, gelmez yazmışlar başvuru sayısı hala 4000 lerde sınava girecek sayısı zaten 5000 bir çok kişiyi umutsuzluğa itiyorlar...

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
          • B
            bcbc3434 Son düzenleyen:

başvuru sayısı 4486 tercih istanbul puan 74.7 hayırlı olsun

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • V
              varolistan @JKeynes Son düzenleyen:

@jkeynes Bence yanılıyorsun aşağı yukarı tablo dediğin gibi olur ama alımların 20 kişilik olduğunu unutuyorsun benim puanım 81.13 Eskişehir veya Balıkesir yazacağım sıralamam 3800 yani benden yüksek puanlı sadece 100 kişinin bu şehirleri yazması benim kurum sınavına giremememe neden olucak. Sence zor bi durum mu ?

J 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
              • U
                uruk-hai Yasaklı Son düzenleyen:

Tercih yaparken yazdığınız şehrin nüfusunuda dikkate alın bence.istanbul Ankara'nın 3 kati,belki daha fazla.öğrenci sayısinida buna paralel kabul edersek İstanbul Ankara'dan yüksek kapatir.cok fazla değişken var mantıklı bir tercih yapılamaz gibi.guy da hep bir önceki sınav baz alınıyor (Bursa&Antalya örneği) bence İstanbul en yüksek kapatacak.

U 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                • U
                  uruk-hai Yasaklı @uruk-hai Son düzenleyen:

@uruk-hai şimdi düşündüm de ankara'da oran olarak universite öğrencisi istanbuldan fazla herhalde

L 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • L
                    lucasinemmisi Yasaklı @uruk-hai Son düzenleyen:

@uruk-hai Ankara sadece Ankara degil hocam. Ankara Anadolu, hem Istanbul'daki universiteler ki ben de oradan bir uniden mezunum, genellikle ozel sektore meyillenmekteler. Marmara ve Istanbul Uninin turkce iibfleri kpss a'ya yoneliyorlar genelde. Ama yildiz, bogazici, vakiflar, istanbul ve marmaranin ing bolumleri genelde ozel sektore meyletmekteler. Yani Ankara, dolayisiyla Anadolu oldukca fazladir Istanbul'dan. Kanaatim bu yonde yani.

U 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                    • U
                      uruk-hai Yasaklı @lucasinemmisi Son düzenleyen:

@lucasinemmisi ankaradan istanbula giden kimya öğretmeni arkadasimda ankaranin aksine burda kimse devletten bahsetmiyor diyordu bunu unutmuşum.

• maliyeciniss
                        maliyeciniss Son düzenleyen:

Arkadaşlar istanbulun 75i görme ihtimali var mı sizce özellikle tecrübeliler ne düşünüyorsunuz

R 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                        • O
                          olursaolur @JKeynes Son düzenleyen:

@jkeynes hocam hak verdim sana..O kadar çok 80 ustu puan olan yazdi ki 70 80 aralığında biri buraya su ili yazdim demeye korktu simdi belki de 80 ustu kapatacak 1 ya 2 il olcak ama herkeste sanki 23 il 80 ustu kapatcak algısı oluştu..istatistigi falan herseyi biraktim kenara en basitinden istanbul yazmayan biri sunu desin önümden istanbul yazan 1500 kişi çekilecek..

L 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                          • T
                            Tahkikat Son düzenleyen:

Veriler anlamlı, fakat vice versa 🙂

Tercih sayıları üzerinden kesin bir çıkarım yapamıyoruz çünkü mükemmel dağılım gösterebilir ve her yer yüksek kapatabilir.
                            İkinci olarak işçi yanılma modeli yeni mezun ve sistemi bilmeyenler için geçerli. Daha evvelinde bu dümenden geçen kişiler geçmişte düşük kapattı, orayı yazayım o zaman demez. Yüksek kapatan yerlere yönelir. Bu tezgahtan geçenlerin de büyük kısmı ilk 10 binde. Diğer yandan bu kimselerin bile tercihi patlayabilir, sistem buna açık.
                            Üçüncü olarak 80 puan altı kimsenin tercihinde yaşam pahalılığı, kalabalık vesairenin ehemmiyetinin olmadığını düşünüyorum. Tek etkileyen faktör ailevi sebeplerdir.

Velhasılı, verilerin tersinin de doğru olduğu bolca paradoksu içeren bir tercihtir GUY. Atanınca da ne yani bu muymuş deme olasılığımız yüksek. 🙂

Metodu olan topal, metotsuz koşandan daha çabuk ilerler.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • L
                              lucasinemmisi Yasaklı @olursaolur Son düzenleyen:

@olursaolur
                              hocam oldukca hatali bir yorum. Zira Istanbul'u yazan 1000 kisiden sonuncusunun puaninin 78 oldugunu varsayalim. Ardisik dusmeyecegi icin, 1500. kisinin puani 71 de olabilir. Dolayisiyla 71,72 puani olan zaten 76 ile ornegin Konya yazacak adamin onunde degildir. Yani sizin dediginiz gibi Istanbul yazacak olan 1500 kisinin tamami kesinlikle "onumuzden cekilecektir" oldukca yanlis. Artniyetsiz duzeltme yapmak adina yazdim.

O 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                              • D
                                duymhuyguy 2018 kpss @JKeynes Son düzenleyen:

@jkeynes 73-77 cok iyimser olmus.

J 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                • D
                                  duymhuyguy 2018 kpss @JKeynes Son düzenleyen:

@jkeynes senin mantigina gore gecen sene 8000 deki adam neden elendi ?

I J 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                  • I
                                    intermilan @duymhuyguy Son düzenleyen:

@duymhuyguy geçen sene bence istisnai bir durumda çünkü başvuru sayısı çok fazlaydı.Bu seneki başvuru sayısı geçen seneki gibi olmaz.

D 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                    • D
                                      duymhuyguy 2018 kpss @intermilan Son düzenleyen:

@intermilan 2 tane il yok ki sececegimiz 23 tane il var. İl sayisi ne kadar cok artarsa max ile min makasi o kadar cok artiyor. Son 5 senede bu il sayisina oranla en yuksek 8 en az 2 puan olmus bu makas. Bu senede il sayisinin ortalamalarda olmasi ve alim sayisinin dusuk olmasindan dolayi 4-5 puanlik bir makas olacaktir. Alimlarin etkisiylede 4500 siralamanin ustunun yani 80 puanin her yere isabet edebilecegi. Ancak 4 puanlik bu makasla 8500lerde kapatacagini dusunuyorum. 9000 olur belki ama 2 kati 10bin i gormeyecektin asiri bir istisna olmadikca. Basvuru sayisi az demeyin 26 sina kadar sure var ayrica dguy basvurulari aciklanmis olur o zamana kadar. Buyuk cogunlukta onu bekliyor olabilir 25 temmuzda basvuru yigilmasi olacaktir.

D M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                      • D
                                        duymhuyguy 2018 kpss @duymhuyguy Son düzenleyen:

@duymhuyguy dguy cok dusuk kapatirsa zaten arkadasin dedigi puanlari gorecektir. Ona gore yeni bir strateji izlenir. İl secimleri degisir.

• M
                                          Misfit Son düzenleyen:

başvuru sisteminde sorun mu var ? 2 gündür giremiyorum da ben mi yanlış yere bakıyorum acaba emin olamadım.

• R
                                            Rybczynski2 Son düzenleyen:

Başvuru kaç kişi oldu arkadaşlar en son hangi sayıya denk geldiniz 4 bin oldu mu

• 1
                                            • 2
                                            • 112
                                            • 113
                                            • 114
                                            • 115
                                            • 116
                                            • 252
                                            • 253
                                            • 114 / 253
                                            • İlk ileti