Kıbrıs hukuk tavsiyesi
-
Herkese merhaba
Gazi iktisat ve adalet mezunuyum tyt ile hukuk okumayı düşünüyorum
Kıbrıs mı Türkiye mi
Kıbrıs fiyat olarak uygun gibi ama çekincelerim var sizce ne yapmalıyım -
@sasvesas hocam tyt ile hukuk okumayı düşünüyorum derken 2 yıllık hukuk ve büro yönetimi sekreterliği bölümünü mü kast ettiniz, çünkü 4 yıllık olan hukuk fakültesindeki hukuk bölümü tyt ile almıyor. Öneri olarak da Kıbrıs da farklı bir hayat göreyim demiyorsanız Türkiye'yi öneririm çünkü şartlar, imkanlar, görece olarak hocalar daha iyi durumda diyebilirim.
-
@sasvesas anladığım kadarıyla paralı okumayı düşünüyorsunuz. Mutlaka üniversite'nin öğrenciye bakışını araştırın, mesela benim bildiğim bir çağ üniversitesi var öğrenciyi para almak için bırakır. Bunun gibisi de var bu denli para odaklı olmayan üniversite de çok. O yüzden gideceğiniz üniversite çok çok önemli.
-
@burcuburcu Şey demiş Napolyon : "Para, para, para..."
-
Her üniversite için söylemiyorum ama kıbrıstaki bir çok üniversite burslu olarak öğrenciyi alıp sonra bursunu kesiyor. Yazarken mutlaka iyice araştırın.
-
@agor tyt den kastım eski LYS şimdiki gençler ne diyor bilmiyorum
Bildiğimiz 4 yıllık hukuk kastettiğim -
@kartel06 sizin var mı bildiğiniz
-
@sasvesas hocam yeni sistem TYT ve AYT olmak üzere ikiye ayrılıyor ve 2018 yılı itibariyle YKS olarak uygulanıyor. Burada sizin bakmanız gereken YKS Eşit Ağırlık puanı. Bu puana göre Hukuk tercihi yapacaksınız. Kıbrıs yerine, Türkiye'de yer alan özel üniversitelerin Hukuk Fakültelerini öneririm. Kıbrıs'ta bildiğim kadarıyla Türkiye'de yer alan üniversiteler ile yarışabilecek üniversite yok!
-
@antimülakat üstad teşekkür ederim ilgin için
Türkiye dekiler derslerimi saymıyor bir iki tanesiyle görüştüm. O yüzden sıkıntı çıkıyor -
@sasvesas şimdi anladım hocam. İyi de Kıbrıs'ta yapınca da ederi bulutunun geçecek. 4 yıl içinde sizi kurtaracak ders toplamı 1 seneye tekabül edecek. 1 sene için Kıbrıs'a gittiğinizde daha fazla masraf edeceksiniz. Çok yönlü değerlendirme yapmadiysanız bu konuları da tekrar değerlendirin hocam.
-
@sasvesas üniversite sitelerinde yazan burs şartlarından anlaşılıyor zaten az çok.