5 kasım da halk bankasının sınavı ile iş bankasının memur alımının çakışması
-
Arkadaşlar daha önce de böyle bir durum olmuş insan kaynakları aranarak sınav bir hafta sonraya ertelenmiş iş bankası insan kaynaklarını arayalım bildirelm zaten işsizlik son safhada böyle birşey yüzünden de kayıplar olmasın
-
0850 724 1920 buradan ulaşabilirz mesai saatleri içinde
-
@hakimim_25 İş Bankası'nın maaşlarından haberiniz var mı? 5 yıl İş Bankası'ndan İşletme Portföy Temsilcisi olarak çalıştım,uzak durum derim.
Yiyecek ekmeğin varsa evinde,İş Bankası'na girme
Ayrıca istediğin kadar ara mail at fark etmez.İş Bankası İnsan Kaynakları o sınavı ertelemez Yılda 5 kere memurluk sınavı açıyor zaten.
-
İş Bankası'ndaki çalışma koşulları ile ilgili soru sormak isteyen varsa sorabilir.İtinayla cevaplanır
-
2014 yılında ertelemiş bir hafta çakıştığı için
-
@hakimim_25 Söylenti olabilir. Ertelenmiş olsa bile farklı bir nedenden ertelenmiş olabilir.
Zira 2 farklı banka bunlar.Biri Kamu Bankası,İş Bankası ise özel bir banka. KPSS süreci sonunda açılan "Kurum Sınavları" çakıştığında bile hiçbir kurum sınav tarihini değiştirmezken İş Bankası'nın böyle bir değişiklik yapması imkansız.
Yalnız şu olabilir.Halkbankası'nın maaşları İş Bankası'na göre epey yüksek kaldığından belki banka sınav çakışmasın yoksa bize başvuru az olur mantığından hareket edebilir ama bunun olacağını da pek sanmıyorum.İş Bankası'nda epey bir süre çalıştım,kurumun mantığını iyi biliyorum.
-
Is bankasi ilan link i paylasacak dost araniyor?
-
@davetsiz54 Ben linki paylaşayım ama pişman olmayın.Uyarmadı demeyin
-
Ben aradım görüştüm bi çok telefon aldıklarını bu konuyla ilgili çalışma olduğunu tarihin değilebileceğini söylediler
-
@hakimim_25 hayırlısı Sen yine de aynı gün olursa sınav, Halkbankasını tercih et
-
Aynen
-
6 kasıma alınmış sınav girecek ola olanların bilgisineee:)
-
@escobar_p Hocam neden bu kadar karşısınız İş Bankasına genel olarak özellikle bu alınacak memur pozisyonu için bilgilendirmeler yapabilir misiniz maaş,çalışma yoğunlukları,nasıl istihdam edildikleri,kariyer basamakları vs..
-
@Unstable Karşı olmak demeyelim ona.Zira babam İş Bankasi emeklisi ve bende 5 yıl çalıştım bankada.Fakat hayatıma getirdiği az götürdüğü fazla oldu.
Koşullarından kısaca bahsedeyim:
Kötü Koşulları:
-
Maaş: Yeni giren bir memur (çift maaş dahil) 1.200 TL alır.Her 2 yılda 1 maaşınıza 180 TL zam gelir.Kısacası ekonomik açıdan koşulları çok kötüdür.Ben bıraktığımda 5 yıllık İşletme müşteri temsilcisiydim.(Satış grubunda). 1.480 TL alıyordum gerisini düşün.Bireysel satışçılara prim de verilmez.Gişede çalışırsanız aylık 200 TL kasa tazminatı alırsınız ama unutmayın kasa açık verirse cepten ödersiniz.Kasa açık vermez demeyin,öyle bir veriyor ki.
-
Kariyer Yolu: Kurumda bir memurun yükselmesi imkansızdır.En fazla çıkabileceğiniz kademe 2.Müdür seviyesidir.Bundan önceki yıllarda Birim Müdürü dahi olabiliyordunuz ama artık o kademelere uzman veya müfettişler atanıyor.
3.yılınızı bitirdiğinizde yetkililik sınavına girmeye hak kazanıyorsunuz.20.000 kişinin katıldığı bir sınavda ilk 30'a girmeye çalışıyorsunuz.Sınavda İlk 5'e giremezseniz Anadolu'nun ücra bir köşesinden kendinize bir yer seçin.Zira Hakkari'de bile İş Bankası şubesi var.Ordaki şubelerden birine yetkili olarak atanıyorsunuz.Maaş ne kadar olacak derseniz,yeni bir yetkilinin maaşı (çift maaş dahil) 2.200 TL...Yetkili olduktan 7 yıl sonra 2.Müdürlük sınavına girmeye hak kazanıyorsunuz. Alım sayısı 10 Erkek,10 Kadın şeklinde oluyor ve Türkiye'nin her yerine tayin olabilirsiniz. 2.Müdür maaşı şubesine göre değişmekle birlikte 3.500-4.000 TL arası.
- İç işleyiş:
Mobbing vardır,askeri düzen işler.Emir-Komuta zinciri vardır kısacası.Müşterisi ayrı kalaylar sizi yetkilisi ayrı kalaylar.Müdür kalaylamaz,dedim ya askeri düzen.Müdür sizi muhatap almaz o yüzden kalaylamaz. Çıkış saati 18:00 diye bilinir ama 19:30'dan önce çıkan olmaz.Zira çıkmaya kalkarsan işin bitti mi denir.Elinizdeki işi bitirmeye kalksanız 10 yıl oturmanız gerekir bankanın içinde
- Satış Baskısı:
Banka eskisi gibi değildir,satış baskısı vardır adamı daraltır.Satış yapmaya okullara veya esnafa gönderilirsiniz.
İyi yanları:
-
TOEFL'dan 85+ puanınız varsa ek 800-1000 TL arası maaş alırsınız.İşe girdikten sonra alınması mesai saatleri yüzünden zordur.(Pilot olmak için Toefl'dan 80 isteniyor)
-
Sağlık hakları ücretsizdir.Eczane ve özel hastanedeki giderlerin tamamı.(estetik v.s hariç)
-
İş güvencesi vardır,kovulmazsınız.Zaten çok istifa olduğundan,gitme diye 5 kere görüşüyorlar istifa talebinden sonra.(Bizzat yaşadım)
-
Siyasi baskı yoktur.Dini zorlama yoktur.Herkes kendi istediğini yapar.
Şimdilik aklıma gelen bunlar.
-
-
@escobar_p Aklıma takılmayanlara bile cevap vermişsin eyvallah Anladığım çok muhtaç değilsek hiç girmeyelim.