2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılıgı İstatistik
-
@onurcantatar hocam ben kpss ile eş değer yada benzer olduğunu düşünmüyorum sınavın bu yüzden ilginç puanlar görebiliriz kpss puanlarından yola çıkarak kestirmek zor aynen bir an önce açıklanır umarım herkes önünü görür
-
@sınavzede bizim bölümümüzle ilgili bence herhangi bir sınavda veya ilan da yorum yapmak gerçekten çok zor yarın bende farklı puanlar göreceğimizi düşünüyorum.yarın anlayacağız artık.
-
@uche hocam size şu konuda katılmıyorum okuduğumuz bölüm zor atanması çok daha zor açılan kadro sayıları oldukça az sgk yı ve dguyu hariç tutarak söylüyorum kitle alım artık hiç olmuyo gelen ilanlar 1 2 kişilikti ve alım süreçleri uzun olduğu için hep aynı arkadaşlar vardı mülakat listelerinde bu arkadaşlarda nerdeyse ilk 10 içinde olanlardı iibf ile kıyas yapılmamalı bence bu yüzden
-
@sınavzede hocam 2016 dan bu yana dusunursem kıtle alımı dedıgınız olaylar gerceklesıyor. Ornegın 2016 yılında teıas yanlıs hatırlamıyorsam 30a yakın ıstatıstık mezunu aldı hemen ardından sgk 100 kısılık denetmen yardımcısı aldı, 2016-2018 p3 puanlarına bakıldıgında 30 35 tane istatıstıkcı merkezı alımla atandı, spor genclık bakanlıgı ıstatıkcı alımı yaptı 5-10 kısı cıvarında, 2017 de sgk 100 kısı aldı sımdı de dguy 50 kısı alıyor. 1 2 senede nerden baksanız 300 cıvarında ıstatıkcı alımı yapıldı ülkede. Bence bu cok yuksek bir sayı. Hocam yanlıs anlasılmakta ıstemıyorum demek ıstedıgım ıstatısık mezunu olupta bılınclı, tam anlamıyla sınava hazırlanıp yuksek puan alan kısı sayısı malesef yok denecek kadar az.
-
@uche helal olsun kendi bölümüne karşı bu denli objektif davranmana.
3-4 yıldan beridir dile getiriyorum eşit şartlarda yarışılmıyor. Adam kendi bölümünden 10 net yapıyor puan +83 üstü.
Buna rağmen alımlar 70 72lere iniyor. Buram buram kalite .. -
@famefabre hocam ibf den hazırlandıgım içinde durumun farkındayım. Size yemın edıyorum kurumdakı istatistikçilerden 1 tanesi kuruma ilk basladıgımız gun bana 15 tatılımız var mı dıye sormustu. Durumdan o kadar bihaber adam var ki size anlatamam, ibf mezunları adamlar inanın istatistik mezunlarıyla alay ediyor kurumda. Amac devlete hızmetse hak edenın gırmesınden yanayım ben kusura bakmasın meslektaşlarım, 2 net yapan adamın 90 puan alan ibf liden kuruma fazla katkı saglaması ımkansız gıbı birsey.
-
@famefabre hocam asla katılmıyorum 10 netle 83 puan alınıyo diyosunuz ama sgk yı hariç tutarak söylüyorum 83 puanla istatistikte 1 sene içinde göreceğiniz mülakat sayısı sıfır tabi yds niz yoksa ayrıca eğer istatistikte yeterli alım olsaydı herhangi bir istatistikçinin ibf denkliğini kullanacağını sanmıyorum bölümler birbirinden tamamen farklı böyle bi karşılaştırmayı doğru bulmuyorum her iki taraf içinde alımlar yetersiz
-
@sınavzede kardeşim yanlıs anlama ama 10 netle 1 sınav mulakatı bıle fazla tabıkı bolumume saygım sonsuz ama elınıze bır hukuk kıtabı alın calısmaya baslayın , iktisat , malıye , muhasebe derken kafayı yıyorsunuz. Adamlar günde 10 12 saat ders calısıyor. hangi istatıstıkcı kardesımız bende dahıl gunde 10 12 saatını ders calısarak gecırdı. bunun cevabını ınanın merak edıyorum.
-
@uche hocam bende hem ibfden hem istatistikten hazırlandım yani elime hukuk, iktisat, maliye, muhasebe aldım bunların zorluğunu da bilerek konuşuyorum sadece yapılan karşılaştırmayı gereksiz buluyorum çünkü bence birbirinden çok farklı alanlar 10 netle mülakat görmesin kısmına katılamıyorum istatistikte piyasada çalışacak kitap dahi yok neyse herkes için hayırlısı olsun bugün açıklanır umarım görürüz bizde hangi bölüm kaçla kapatmış
-
@uche ya kardesım kndınle celısıyosun resmen hazırlananlar evet kotu senın abarttıgın kadar degıl son 1 2 yıldır kpss kurslarında ıstatıstık dersı verıolar onlarıda kendın goruyosun sen cıkıp anlatsn daha ıyı ankarada sadece bır hoca var herkes onun sayesınde calısabılıyor yani ne bılım bende katılıyorum bolumumuzde okuyupda cok bos gezenın bos kalfası ınsan var ama bence bı ıbbfli gibide degılız ibbf bir keresozele kacıyor ezberle gec bızım ısımız matematık yanı zaten ben kalkıpıstatıstık mezunlarınıda savunmuyorum yanı adam kalkıp bı bınom hıpergeo yapamıyosa kalsın zaten ıssız ama yani ne bılım cokıbbflı var problem cozemeyen referansla oluyo dedıgın gıbı karsı gelınebılıyor mu
-
@uche yaa kardesım ben unıversıtede hukuk malıye gormemısım akademık olarak onları ders olarak almamısım okulum bıttıkden sonra neden onlara calısım ayrıca ne kadar verımlı olur sende tek seferde yapmamıssındkr yada belırlı bı alt yapın vardır yanı basıt mantıkla soyle soylım matematık okucaksın ama sınavda matematık turkce tarıh cıkcak mantıklı konus bıraz
-
@istatistikkk Bak hocam, ülkede ne yazık ki devlete girmek artık cok zor. Kımı ınsan delı gıbı hukuk ıktısat malıye muhasebe yaparken işe giremiyor.. Kimi insanda 2 netle istatıstık bıtırdıgı ıcın ıse gırebılıyor. Sen zannediyormusun ki bu ülkede herkes bıtırdıgı bolumun derslerine tabı tutularak işe giriyor. Bana mantıklı konus dıyorsun ya bende şimdi senden rica ediyorum azıcık mantıklı düşünürsen, aynı kuruma 2 net yapıp gıren adam mı kuruma daha faydalı olur yoksa hukuk malıye ıktısat yapıp 90 puan yapan adam mı daha faydalı olur. Konusurken bıle aradakı kalıte farkını anlıyorsunuz...
-
bence tekrardan ibf istatistik tartışması başlamasına gerek yok ben ibflileri de anlıyorum onların süreçleri bizden daha zor bunu da kabul ediyorum ama bu süreci zorlaştıran biz istatistik mezunları değiliz.biz nasıl demiyorsak ibf liler alınmasın diye onlar da demesin bence istatikçiler alınmasın diye (siz söylediniz diye demedim bunu da) öte yandan evet istatistik den hazırlanmak zor sınava giren hazırlanan sayısı da az yıllarca okuyup 10 net yapıyor olabiliriz ama bunun da tüm sorumluluğu bizde değil bir kere istatistikte bir bütünlük yok türkiye de hacettepe de verilen bir ders başka bir okulda seçmeli oluyor odtü de öğretilen bir test kırıkkale öğretilmiyor mesele,kitap kaynak konusuna zaten girmeye yok neredeyse yok denecek kadar az olanlarda da yanlışlar var..Geçen yıl kı sınavda 10 net yapan 84 alıyordu bu sene kpss istatistik kolaydı ve net ortalaması arttı bence şimdi de girmesinler demek olmaz bence..
-
Arkadaşlar merhaba, bir şey sormam gerekiyor. Safi vergi yükü olan soru gelire bölünmediği için cevabın nominal vergi yükü olması gerekmiyor mu? 2013 çıkmış guy sorusunda gelire bölünmüş hali verilmiş cvp safi vergi yükü
-
@istatistikkk ya terk edin buralari ya da bos muhabbet yapmayin neyin ne oldugunu bilmeden? 2 netle kimseye şekil yapmayin uslu uslu forumculuğa devam
-
@onurcantatar demek ıstedıgımde tamda bu benım elıne saglık kardesım
-
Bu platformda bu kadar İstatistik mezunu dostu görmek ne kadar güzel. Hakkınızda hayırlısı olsun dostlar, umarım mülakat aşamasında burada buluşuruz.
-
Bu muhabbetler keşke sınav akşamı dönseydi soruları hatırlamıyorum hiç ️ Okudukça aa evet o vardı filan diyorum. Arabalı evli soru doğru bi yanlışlık yok 70 ile 40 toplam olasılıgı vermiyo farklı sey soruluyo oyuzden toplamı 1 değil. Bence 70 li bişeyle kapatıcak. Her sorunun 1 puan oldugunu düşünmüyorum tarihin genel kulturun daha dusuktur katsayısı diye tahmin ediyorum.
-
@ist2015 Her soru 1 puan , Gib uğraşmıyor sapma ile falan. Minimum 85 ile falan kapatacağını düşünüyorum bu sınavın , belirleyici soru sayısı çok azdı ve çağrılacak aday sayısı da fazla değil
-
arkadaşlar hakkınızda hayırlısı olur inşAllah çok sessiz kalmış burası yok mu mülakata kalan istatistikçi arkadaşımız