7 Ağu 2018 06:44

En başta herşeyden önce değişmesi gereken belli başlı şeyler var ; israf ( her yıl yeni model telefon alan insanlarımız var git dil kursuna desek pahalı der ama 3.500 liraya da telefon alır.tabi parası olan varsa birşey diyemem. Sadece örnek.) , ülkede inşaattan ziyade başka şey yapılmalı deyince şöyle bir kesim var güzel evde oturuyorsun daha ne hükümet düşmanı. Arkadaşıma dolar uçtu dedim diyor ki aman geri düşer. Ve bu kişi üniversite mezunu. Ülkeden bihaber. , farklı fikirlere saygımız yok; en basiti kendi akrabalarıma dedim dolar gördüğü yeri unutmaz. Harcamalarınıza dikkat edin dedim. Bana tepki hemen üniversite okudun ya başımıza ekonomist mi oldun. Hemen ülkeyi beğenmiyormuşum gibi konuşma tarzları. Bir se kulaktan dolma bilgiler seçim sonrası dolar 3 olacak diye oy veren insanlar biliyorum. Ekonomi ve politika olayının farklı olduğunu algılamamız lazım. Dolar yükseldi diye sevinen bir kesim var çünkü dolarları var . Hala işsizliği gençlerin başarısızlığı olarak tanımlayan ve kendince mercimek tanesi kadar zekasıyla dalga geçtiğini düşünen bir kesim var. Okudun da ne oldun diyen bir saçma sapan insan silsilesi var okudum işsiz olabilirim ama en azından konuşmayı öğrendim, en azından çevreye çöp atmamayı öğrendim nasıl oturulup kalkılacağını öğrendim. En azından bugün olmazsa diplomamdan ekmek yiyeceğimi biliyorum. En azından dar zihniyetli biri değilim. Hepimiz herşeyden şikayet ediyoruz ama kimsede kendini değiştirmek için uğraşmıyor. Ha bide sen yaptın da kim engel oldu diyen var zaten adamakıllı bir proje tübitaktan geçmesi nasip olmadı. Tübitakta bi tanıdığım vardı sordum dedi komisyonda 500 profesör var hepsi inceliyor olur olmaz raporu veriyor projeler geçmiyor dedim bende 500 çok değil mi dediğimde gülümsemesi rant rant rant diye bağırıyordu. Diyorum hep yurtdışında ödül alınıyor diyorum illa burdada alınır. Bizim milletimiz salak bir insan topluluğu değil aksine zeki bir toplumuz. Okulda birşey üret öğretmenimden bile duydum sana mı kaldı bunu düşünmek. Engel değil de ne bunlar ? Üretmek fiziksel olarak yapılan birşey değil. Önce bilgiyi düşünceyi üreteceksin sonra şekil alacak. Neyse şimdi yine beni doğru anlamayıp laf eden olur. Selametle..