Tercih Yapacak Bölümler Çok Kafamı Karıştırıyor Lütfen Yardımcı Olun
-
Merhabalar, sıralamama göre pek çok bölüm var ancak bu bölümlerden hangisinde iş imkanı var hangisinde yok bilmiyorum. Hayalim tutmadı ancak mezuna kalamam bu yüzden iş imkanına yöneliyorum. Sözelden 28000 sıralamadayım EA ise 203000 Say 305000 bu sıralamalarda birçok bölüm tutuyor. Özellikle şu bölümler ilgimi çekti: Sinema Televizyon, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler ve İktisat, Ekonomi gibi bölümler. Ancak hiçbir bölüm için tam net bir bilgiye ulaşamadım. Lütfen bilgili birisi bu sıralamalarda gidebileceğim en iyi bölümü bulmam da yardımcı olsun lütfen.
-
hangi üniversiteler tutuyor iibf ler için uni adı önemlidir
-
![0_1534094849727_dsfsdf.png](Yükleniyor 100%) iibf bu şekilde
-
Görsel yüklenmemiş bir dakika.
-
-
@tertandailin siyaset bilimi, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkilerden uzak dur derim
-
@genclerbirlikli Peki bu sıralamaya göre nereye gitmeliyim?
-
@tertandailin yetkili bir abi olarak @agor u davet ediyorum
-
dokuz eylül iktisat oluyorsa git ortalamanı iyi tut çap yap yapılıyor orda hukuktan diye biliyorum ya da ingilizceyi çok iyi öğren kaç sene var önünde bankaya girersin iktisat bilmek sana kpss için yarar banka sınavları için yarar
-
ben siyaset okudum kpss sürecinde kendim çalışmak zorunda kaldım iktisata bölüm çok güzel okumsası zevkli yeni şeyler öğreniyorsun çok severek okudum ama türkiye şartlarını düşünmek zorundayız maalesef
-
ekonomi okuyabilirsin metri olanı değil ama iktisat oku bankaya girersin
-
@fabercastell ekonomi iktisat oku siyasetten uzak dur radyo televizyondan uzak dur uluslararası ilişkilerden uzak dur
-
@tertandailin hocam hayaliniz ne idi diye başlayalım söze. Şimdi yazdığın forum öyle bir forum ki içerisi iktisat, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi gibi bölümlerin fakültesi olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunları ile dolu. Onlara sorsan kesin yazma derler, ben de imkanın varsa uzak dur derim. Ben de radyo, televizyon ve sinema mezunuyum, daha önce de iktisat, maliye, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümlerini bıraktım. Bana sorarsan üniversiteye giriş sınavlarında sözel hariç diğer puan türlerinden herhangi birinde ilk 40 binlere girmedikten sonra her bölümün iş imkanı ve öğrenciyi geliştirme kapasitesi hemen hemen aynı; öğrencinin kendini geliştirme becerisi ile ilişkili. Sinema ve televizyon bölümü ile ilgili söyleyeceğim şey şu, okulda kendini geliştirmek için her şeye koşar, stajlar yapar, okul içinde bu işin ameleliğini çeker ve öğrenirsen sonra yavaş yavaş yükselecek yollar bulabilirsin, bir de yeni bir dönem yaşıyoruz; yeni medya dönemi, becerin varsa veya ilgiliysen bu yollardan da yürüyebilirsin ama çok çalışman gerekeceğini unutma. Gelelim İİBF bölümlerine, hepsinin (uluslararası ilişkiler dışında, orada işler daha zor, bölüm ismi havalı olması dışında bir numarası yok) bugünün Türkiye'sinde çıkacağı kapı KPSS, devlette iyi veya ortalama bir konumda çalışmak için çabalanacak bir süreç, bunun için de kendini daha ilk sınıflardan bu psikolojiye sokman lazım. Öğretmenlik bunlara kıyasla biraz daha kolay, aklında var mı bilmiyorum, şu anki sıralaman ile gelen öğretmenlik de var mı bilmiyorum ama düşünürsen bu da bir alternatif olabilir. Kabaca diyeceklerim bunlar. Takıldığın yer olursa yine sorabilirsin ve birçok soru soran kardeşimize dediğim gibi; eğer bir konuda yeteneğin veya çok sağlam ilgin varsa iş imkanına takılma, çünkü severek yapacağın bir şeyde iyi olacağından dolayı muhtemelen iş bulacaksındır fakat sağlam tutku ile sevmeyi de karıştırma.
-
Sıralamana bakınca eşit ağırlıktan bir bölüm tercih ederek iş imkanı yaratamayacağını düşünüyorum. Vasat bir üniversitede iktisat, işletme, maliye okumak hiçbir işine yaramaz maalesef,senelerce kpss ile uğraşman gerekir. Sana tavsiyem 300.000 li sayısal puanınla tercih yapman. Sağlık alanında iki yıllık bölümler iş imkanı açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. Söylediklerim benim fikrim sadece, iyi düşün iyi araştır. Kolay gelsin
-
@genclerbirlikli Bu bölümleri ingilizce dahi olsa kesinlikle okuma.
-
@agor Hayalim psikolojiydi Aslında sanatsal şeylere ilgiliyim ve severek yapıyorum bu yüzden mimarlık, grafik tasarım gibi şeyler hoşuma gidiyor ama ailem maalesef iş iş iş diye başımdalar. Yarın da bir okula gideceğim rehberlik için. Tüm herkese cevapları için teşekkür eder, iyi geceler dilerim.
-
@tertandailin hocam gerçekten istiyorsan psikoloji bölümünü ve altını çizerek söylüyorum, çalışacaksan bir sene her şeyi bir kenara koyup, sağlam bir şekilde bir yıl daha hazırlan. Psikoloji isteyip iktisat okumak inşaat mühendisi olup cerrahi operasyona girmeye benzer. Evet kendini geliştirebilirsin ama asıl istediğin şeyin ne olduğundan eminsen onun için zorla derim, ailene özellikle anlat şunu; şu an aldığım puan ile gireceğim bölümlerin iş imkanı zaten standart, iyi değil, severek de okumayacağım için kesin iş bulacağım diyemem, açıklama imkanın varsa ailene demen gereken bunlar. Eğer imkanlar bunun için yetersiz ise o zaman da seçmeyi düşündüğün bölüm sayısını 3 e düşür ve mezunları ile konuş, üniversitede de aylaklık yapacağın anlar olacak ama zamanını iyi değerlendir ve gelecek planını erkenden yap.
-
arkadaşlar sizce büyük üniversitelerin uluslararası ilişkiler bölümü mü özel üniversite hukuk mu?
-
hukuk ta çok mezun verdi ama düşük maaş daolsa bir iş bulabilirsin herhalde hukukçu birine danış onların şu an durumu çok parlak değil uluslararası bitti zaten kasacak bankaya girecek kpss ye girecek muhasebe dersi hiç görmüyorlar zaten hukuk olabilir ama onların şartları da çok değişti hukukçuya danışman iyi olabilir hemşire olabiliyorsan ol yorma kendini gayet güzel maaş alıyorlar
-
@miranda iki dil öğrenemeyeceksen uluslararası ilişkiler okumanın bir manası yok, şu anda ülkenin iki numaralı sbf'sinin uluslararası ilişkilerinde yüksek lisans yapan bir işsiz olarak söylüyorum İmkanın varsa özelde hukuk okuman sanırım daha iyi olur.