KPSS'DE BAŞARININ YOLU
-
Öncelikli Hedefiniz derece olmasından ziyade sizler için yeterli düşündüğünüz puanı almak olmalı. Ancak, Derece sizlere yeterli puanı getireceği için hedeflerinizi yüksek tutmanında doğru bir yol olacağını söylemem gerekir. Ancak buradaki Derece kavramı, EGO'ya dönüşmemeli. Başarıyı Formüle Edersek 1/EGO=BAŞARI.
Özelden soranlar oluyor, Nasıl yüksek puan alırım Derece yaparım diye. Daha önce derece yapmış ve bu sene derece bekleyen biri olarak özetlemek isterim. Umarım sizler için Faydalı Olur.
Öncelikle Derece yapmanın Kendimce belirlenen yüzdelik Dağılımlarını Aktarayım.
- Düzenli Bir Çalışma (%50)
- Çalışma Stratejisi Belirlemek (%30)
- Kitap ve Kaynaklar (%10)
- Dershane ve Kurslar (%7)
- Hedefleri yüksek, Çalışmaları Süreklilik arz eden Arkadaşlara Sahip olmak (%3)
DÜZENLİ ÇALIŞMA (%50)
Başarı istiyorsanız ilk kriter Düzenli Bir Çalışma. Düzenli bir çalışmadan kastım, çalışma saatlerini Brüt olarak değil Net olarak hesaplamak, Verilen dinlenme ve yemek aralarını çalışmaya dahil etmemek. Buradaki Hedef Yeni başlayanlar için 8 Saat Tecrübe arttıkça Alt yapısı oluşanlar için 3-4 saat Şeklinde olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, Alan konuları tamamen bilgi ve muhakemeye dayanır. Bu yüzden "Ne Kadar Ekmek, O kadar Köfte" Unutulmamalıdır ki, Zekayla alakası olmayan bir sınav.
ÇALIŞMA STRATEJİSİ BELİRLEMEK (%30)
Stratejin ister emin kararlarla olsun isterse deneme yanılmayla, Ancak Özgün olması ve süreklilik arz etmesi gerekir. (Muhasebe Tutarlılık İlkesine Uymalı Ben gece çalışmayı seven kişiler arasındaydım, Ve dersleri günlük bölmekten ziyade, Ders Ders çalışmayı severdim. Bu hafta Komple Muhasebe, Diğer Hafta Makro-Mikro Vesaire.
Kendime böyle çalışma şeklini daha uygun görüyordum. Ancak, Sabah erken kalkıp çalışmaya başlamakta veya gün içine 2-3 ders ekleyip çalışmakta bir yöntem. Dediğim gibi çalışma stratejiniz sizin için en doğrusuna inandığınız şeylerden oluşması gerekir. Çalışırken Sakın Test mantığıyla çalışmayın, işin Teorisini anlayınca pratiğinde zorlanmazsınız. Yazılı sınavmış gibi hazırlanın, daha sonra testte zaten kolaylıkla yapacağınızı göreceksiniz. Test için sadece ekstra zamanlama ve pratiklik üzerine çalışılmalı. Çalışma stratejiniz ne kadar iyi olursa, moral ve motivasyonunuz o kadar iyi olur. KPSS gibi uzun bir maraton için Moral-Motivasyonun çok öenmli faktör olduğunu belirtmeliyim.
KİTAP VE KAYNAKLAR (%10)
Ben bu kısmın önemli olduğunu düşünüyorum. Bir çok adayın burada hata yaptığını düşünüyorum. Naçizane düşüncem, piyasanın en iyi kaynakları aşağı yukarı aynı, çok kaynak çok bilgi anlayışı bence yanlış. Tek kaynak ince detay anlayışındayım. Örneğin, Kardeşim mikro-makro çalışacaksan Alıp Erdal Ünsal'ı yutacaksın. Boşver, Zeynel Dinler, Yüksel Bilgili Harmanlamayı. Benim için Erdal ünsaldır. Senin İçin Zeynel Dinlerdir, Önemli olan sana anlaşılır gelen tek kaynağı bulup detay çalışmak. (Yazılı Sınava Hazırlanır Gibi Çalışmak). Hukuk için son basım kaynaklara özen gösterilmeli, İktisat, Maliye ve Muhasebe daha Statik, Vergi Hukuku ve Diğer Hukuk dersleri Dinamik. Hele ki şu dönemde her gün yeni bir Değişikle uyanıyoruz.
DERSHANE VE KURSLAR (%7)
Burada Ticari olayların, Umut tacirlikleriniz, Para tuzağının maalesef çok olduğunu görüyorum. Teknolojinin gelişmesi, Bazı şeyleri erişimin kolay olması nedeniyle, Dershane ve kurslara çok ihtiyaca gerek olmadığını düşünüyorum. Uzaktan eğitim ve Youtube videoları yaklaşık olarak aynı işlemi gördüğünü düşünüyorum. İyi bir dershanenin katkısının %7 olduğunu şu şartlara bağlıyorum (İyi hocalardan, iyi kaynaklardan, iyi denemelerden, iyi öğrenci ve rekabetten oluşması gerekir)
BAŞARILI VE AZİMLİ ARKADAŞ ÇEVRESİNE SAHİP OLMAK (%3)
Burası aslında benim için önemli bir detay. Çünkü çevrende ne kadar istekli adam görürsen, hem rekabetten dolayı seninde isteğin artar. Hem de bilgi birikimine katkı sağlayıcı insanlar olabilirler. O yüzden, Hepimiz bu yollardan geçtik, Çevrenizde derece yapmış, iyi Kurumlara yerleşmiş, EGOist olamayan insanların beşeri sermayesinden yararlanın derim.NOT : Yaklaşık olarak 8 yıldır KPSS Laneti İçerisinde olan, 6 Yıllık Vergi Müfettişi olan Şahsıma ait, Tecrübelerime ve izlenimlerime dayanan ve içtenlikle yazdığım yazımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım Herkesin Gönlüne göre Olur.
Saygılarımla,
-
@sucuklu_oralet hocam sizin lanetlik bir durumunuz yok bnce.Artık atanmis bir kisisinzi.Yoksa asil sorun kurumlara atandıktan sonra mutsuz olup tekrar sinavlara hazirlanmak mı?
-
1.Yetkiyi almak için canla Başla çalışırsın, Vermemek için zorlarlar. Sonrada Üstün başarıyla alırsın, Veriyorum hadi bak, işinde daha iyi olmanı bekliyoruz gibi ukalaca konuşurlar, Koyuyor Be Kardeşim.
2.Yetkiyi üstün başarılı alırsın, Sonrasında FETÖ Döneminde üstün başarılı olmuşsun diyerekten, haczedilemeyen 3/4 ile maaşla geçinen işçi babamın yedi göbeğine inerler, Sonuç Allah'a Şükür En Temizinden, Yine de Koyuyor Be Kardeşim.
3.Rotasyon derler, Atama işleri derler tayinleri ona göre yaparlar. Koyuyor Be Kardeşim.
4.Turne derler, Adamı Antalya'ya yollarlar seni Van'a. Ülke bizim, Van'a gururla giderim, Ama yaptıklarıyla seni enayi yerine koyuyorlar ya, Koyuyor Be kardeşim.Anladım mı Güzel Kardeşim, Yaptıkları her hareket koyuyor. Allah Herkese hayırlı kurumlar nasip etsin.
-
@sucuklu_oralet kardesim anlamam cok aciksin inşallah en kisa zamanda istedgin yerde olursun.Biz daha sinavina bile katılamadik ertelendi
-
@sucuklu_oralet lanetli olarak tanımladığınız bu sürece peki yıllardır ki sekiz yıl yazmışsınız neden katlanıyorsunuz?
Altyapınızın olduğunuzu düşünerek diyorum günde 3-4 saat derse vakit harcamak sizin için yorucu olmuyor mu? Ya da şu an içinde bulunduğunuz meslek sizi mutsuz mu etti, tatmin mi olamadınız, aradığınızı mı bulamadınız ve sekiz senenizi "lanetli kpss" sürecine adadınız? -
Lanetli KPSS : Adil olmayan, insanların hayatlarını ve gençliğini yıprattığı, bir çoğunun sağlığından veya hatta hayatından olduğu. Dünyanın en zor ve Zahmetli sınavı olduğunu düşündüğümden.
Hayatımın %30 Yiyen bir süreç benim için Lanetlidir Kardeşim, Gençliğimi yiyen, Beni sağlığımdan eden süreç Lanetlidir. Şimdi Klavye delikanlısı biri çıkar derdi "Neden Lanetli olduğunu bile bile içindesin" Cevap Belli "Maalesef Ülkenin Şartları biz gençleri buraya itiyor"
***Başarının yolları kaleme alınmış bir yazıda, 2 Kişinin de Cımbızla Çeker gibi "Lanetli KPSS" Lafını çekmesi, "ÖSYM yetkilileri mi acaba bu troller" düşüncesini uyandırdı
-
@sucuklu_oralet yanlış düşünceler uyandırmış sizde malesef. "Başarı hikayenizin" perde arkasını merak edip bir soru sordum ve cımbız kullanmadım.Bu kadar agrasif tavır takınmanıza inanın hiç gerek yoktu. Ama bu tavrınızı gençliğinizi yiyen, hayatınızın %30 unu çalmış lanetli KPSS' nin sizde yaratmış olacağı olası etkilere bağlıyorum.
Bu lanetli sekiz yıla rağmen böyle ayakta durdum, şu şekilde direndim gibi işin psikolojik yönüyle de alakalı cevap verebileceğinizi düşündüm bu nedenle sordum. Yapmış olduğunuz meslek acaba çok mu yıpratıcı da yeni yollar aramaya çalışıyorsunuz diye sordum. Verdiginiz "trol" cevabı ile aslında kimseye yardımcı olmak istemediğiniz hissi oluştu bende de. -
@sucuklu_oralet troll??
Sizin yazdiginiz insanlara degisik gelebilir. Goruslerini soylediler diye troll mu oldular bu bir.
Ikincisi de devletimiz tabiki de herkesinn ama herkesin 7gobek sulalesini arastiracakti. Oyle bi donemde olmasi gereken oydu. Onun nesi size koydu onu da cok anlayamadim acikcasi. Yani ya da baska bi iste olsaydiniz arastirilmayacakmiydi? -
@buseneatanıyorum Agresiflik mi Dostum bir Gün gel Çayımı Kahve iç. Nasıl sakin biri olduğumu Anlarsın.
-
@sucuklu_oralet ayrica size gorusunu soyledi ya soru sordu diye birisine “klavye delikanlisi” demeniz de cok itici.
Karsinizdakinin nasil bir delikanli oldugunu size olan bi mention,indan ya da sorusundan mi anliyorsunuz? -
@sucuklu_oralet teşekkür ederim kahve için verdiğiniz kırıcı cevap benim için yeterli oldu. Kpss'nin nezaketinizden, anlayışınızdan ve sakinliğinizden daha fazla çalmasına izin vermeyin yeterli.
Daha fazla uzatmayacağım tabi ki. Deneyimlerinizden faydalanmak isteyen arkadaşları başlık altında yanlış anlaşılmadan dolayı ortaya çıkan sebepsiz tartışmayla oyalamak istemiyorum. -
@1umut Kardeşim, Hakim olan Eşi FETÖ'den alınıp, kendisi halan Savcı olan var. 2 Çocuğu olup 1.Adı Fethullah 2.Adı Gülen olup görev yapan Vali var.
Hakkıyla kuruma girmiş ve layıkıyla görevini yapmak isteyen kişilerin daha çok araştırılıp FETÖ'cü olanların hala kurumlarda gizlendiğini herkes biliyor.
Allah'a şükür Temiz insanlarız, Dediğim gibi işçi bir Baba, Hasta bir Annenin Vatan Sever bir Evladıyız.
-
@1umut @buseneatanıyorum Anladım Başlık Sizleri ilgilendirmiyor arkadaşlar, Bırakınca Başarı isteyen Belki nasibimizin Dokunacağı, Gelip özelde bir kaç bir şey sorup Yol Göstereceğimiz arkadaşlar nemalansın.
Sizlere de Hayat Boyu Başarılar, Yazının altını Kirletmeyelim.
-
@sucuklu_oralet
hahahahahahah evet sizi elestiren bi kisi asla basarili olamaz, hakki yok, o ölsün:D:D
Ego olmasin filan diyosnuz da bence bi tekrar egonuzu gozden gecirin. Cunku egonuzu okumaktan yazdiklariniza adapte olamiyoruz:) -
Süreklilik ve tekrar.
-
Arkadaşlar @Sucuklu_Oralet bütün içtenliği ile KPSS sürecinde yaşadıklarını anlatıyor. Arada kullandığı kelimelerde çok takılacak şeyler olmadığını düşünüyorum, bunları düşünürken dile getirmek istemiyorum çünkü dile getirildiğinde farklı yerlere sapabilir diye endişe ediyorum. Süreci iyi yanlarıyla, kötü yanlarıyla deneyimlemiş, eksikleri fark etmiş, zaman zaman hakkını vermiş, zaman zaman haksızlıkla mücadele etmiş bir arkadaşımız. Ben çok samimi bir eda ile olaylara yaklaşan bir kişi görüyorum karşımda. Keşke herkes bu derece alçakgönüllü olmayı başarabilse.
-
@antimülakat Eyw dostum, Bazen Şuçü Lisan Ettiğimizde Affola Diyebiliyoruz en azından. Elimizden geldiğince forumda yol gösterici olma yolundayız, bizlerde bu yollardan geçtik. Forum kültürü almış insanlarız, Umarım bu eda ile dostluklar ve sohbetler baki kalır.