Yabancı Dizi Önerileri
-
Su ara black mirror tutkunu oldum . siyah ayna ismi telefon ekranında gördüğümüz yansımadan geliyor , dizinin her bölümü bağımsız şekilde ilerliyor birbirinden ancak her bölümde bir toplumsal eleştiri var .
-
kendime verdiğim bir sözüm vardı bitmemiş dizi izlemem diye lost , o.c. vs hepsinde uydum buna bir tek game of thronesta uymadım çok pişmanım hala bölüm bekliyom ...
-
Lemony Snicket's A Series of unfortunate events. Güzel şeylerin olmadığı bir dizi. Giriş müziği bile bi kötü bi ic karartıcı. Spoiler vereyim henüz olumlu bişe olmadı olmayacak da. İzlerken gerim gerim gerilirsiniz inşallah
-
Aha benim başlığım gelmiş, durum hiç hoş değil bu boşlukta yine fena sardım dizilere an itibariyle Mad Man'den geliyorum ondan başlayalım
-
Şimdi efendim, Mad Man bir grup reklamcının 1960'larda ki yaşamını anlatan epey güzel ve sonlanmış bir dizi. 7 sezon süren sezonları 13 bölümden oluşuyor. Küçük-orta boy bir reklam ajansında müşteriler için oluşturulan reklamların yapım sürecinden bahseden, kendisine çeken bir dizi. Sırf dönemin elegan giyim tarzı ve müzikleri için bile izlemenizi öneririm.
-
The Americans: 1980'li yıllarda Soğuk Savaş döneminin istihbarat örgütleri arasındaki mücadeleyi konu alıyor. Şimdiye kadar 4 sezon geçti, 5.sezon bekleniyor. Öyle bol vurdulu kırdılı ajan dizisi beklemeyin bu yüzden klişeden ayrılmasıyla güzel, bazı yerlerde bir eh dedirtse de olay örgüsü açısından sevdiğim bir dizi. Sovyetler Birliği'nde doğup büyüyen, ajan olmaları için eğitilen iki kişi gerçek bir aile görüntüsünde ABD'ye gönderilir ve orada espiyonaj faaliyetlerinde bulunur sonrası olaylar olaylar izleyin derim. Bir bölümünde Hicks & Slutsky teoreminden bahsediliyor
-
House of Cards: Ortalığı kasıp kavuran güncel zaman diliminde geçen bir diziye gelelim. 4 sezonu tamanlandı 5.sezon gelecek. Direkt seyirciye hitap etme anlatım tekniğinin kullanıldığı dizide ana kahramanımız Frank Underwood Demokrat Parti'nin başkanıdır. Ulusal siyasette kendisine yer açmak ve basamakları tırmanmak için her şeyi yapacak kadar hırslı bir siyasetçinin epey çarpıcı hikayesi anlatılıyor. Politikanın kirli tarafına dair aradığınız her şeyi bulacaksınız emin olun.
-
Westworld: İlk sezonu henüz tamamlanmış western-bilim kurgu türünde, Antony Hopkins'in oynadığı bir dizi kötü olamaz Sanal dünya gerçekliğinde bizi 1800'lerin sonlarına götüren dizi yapay bilincin ortaya çıkışını ve geleceğini anlatmaya çalışıyor. Yazdığımdan pek bir şey anlamayabilirsiniz ama spoiler olmasın diye bir şey diyemiyorum, kafa açıcı bir dizi ve muhtemelen 3-4 sezonu görür böyle giderse.
-
Silicon Valley: Adından da anlaşılacağı üzere California Silikon Vadisi'nde geçen dizi bir grup genç yazılımcının serüvenlerini anlatıyor. Komedi türünde bölümler 30'ar dakikalık, 3.sezonu tamamladı.
-
Sons of Anarchy: Küçük bir kasabada motorsiklet çetesinin başından geçenleri anlatıyor, 7 sezon süren dizi finalini yaptı. Ben 3.sezonun ortalarında kaldım gerisi hakkında bir şey diyemem ama oraya kadar aksiyon dram dengesini güzel tutturmuşlar.
-
New Girl: 3 erkek ev arkadaşı boş olan odalarına birini daha almak istiyorlar, gelen 4. kişi ise kadın dizi de adını buradan alıyor. Bu arkadaş grubunun yaşadıklarını anlatıyor. Klasik Amerikan komedi dizilerinde olduğu gibi bu da 20 dakika sürüyor. Sırf komedi efekti olmamasıyla bile diğer komedi dizilerinden ayrılır. 6.sezonu devam etmekte.
-
Gotham: Batman'i küçükken çok mu severdin işte izlemen gereken dizi bu. Batman'e meeh dediysen de izlemelisin dizi versiyonu çok başarılı. 3.sezonu devam eden dizi, Batman'imiz Bruce Wayne'in küçüklük zamanlarında geçiyor yani dizide Batman'i göremeyeceksiniz, süper kahramanları sevmeyenlerde izleyebilir. Başrolde meşhur başkomiser James Gordon var. Batman çizgi romanlarını okuduysanız karakterlerin önceki hallerinin çok başarılı uyarlanışına ve yer yer doğuşlarına şahit olacaksınız.
Game of Thrones, Vikings, Breaking Bad, Dexter gibi fenomen dizilerden bahsetmedim başlamadıysanız onlardan birisini tereddütsüz seçip başlayın. Şimdilik bu kadar yazayım daha devamını getiririm
-
-
Benim baslik geldi sonunda..
Su an shameless izliyorum herkese tavsiye ederim fakirken de hayattan nasil zevk alinacagini anlatan annesiz babasiz(tam bir kackın) buyuyen cocuklar.
Yalniz kız arkadasinizla ve ailenizle izlememenizi öneririm siz anladınız
House a baslamistim ama yarim biraktim maalesef.
Geri kalan bilindik tum dizileri bitirdim neredeyse kenar kosede kalmis ama guzel dizi tavsiyelerine acigim -
Son zamanlarda izlediğim 2 sağlam diziyi söylüyorum. Bilim kurgu aşıkları için.
- West World
- 11.22.63
-
Ama ama ama ... Sherlock? ( Daha sonra detaylı yorumlamaya gireriz )
-
Komedi arayanlara the IT crowd'ı önerebilirim.İngiliz humoru sevenlere özellikle önerilir.
Yine alışılmadık bir şeyler izlemek isteyenler için "horace and pete " kendisi bir mini dizi olup hafif kara komedi tadında ilerliyor.Deneysel bir tiyatral komedi havası da var denebilir
-
Komedi arayanlar comminty denesinler house of cards, game of thrones ,vıkıngs, friends,sherlock,sopranos,breking bad daha neler neler adamlar yapıyorlar bu işi
-
The 100 filmi de çok güzel izleyebilirsiniz bi de vikings
-
dexter , fringe , spartacus izlenmediyse kesinlikle izleyin.. naptın be kardeş onlar milattan öncesinin dizisi diyenler de olacaktır. o zaman anthony hopkins abimizin dizisini öneririm; west world. efsodur..
-
@Sneijder 11.22.63 izlediğim en güzel dizilerden biriydi hem kurgusu hemde 8 bölüm sadece
-
@sofokles hocam ağzına sağlık çok güzel yazmışsın ama hiç mi erinmedin
-
Şöyle kısa olsun sürükleyici olsun savaşlı olsun dediginizi duyar gibiyim..sadece 10bölüm cekilen normandiya cıkarnasini anlatan film tadinda bir dizi var..band of brothers(kardesler takımı).
Yoksa siz hala izlemediniz mi?? Cok begenip gelip bana tesekkur edeceksiniz ama gerek yok arkadaslar... -
@hgrotius hocam vaktim çok
-
Oz favorim.
Vikings 2.sırada... Bu diziye benzer The Last Kingdom var, o da güzel. Yine benzer türde Marco Polo çok güzel bir dizi.
Better Call Saul harika bir dizi ama önce Breaking Bad'i izleyerek başlayabilirsiniz.Birbiriyle bağlantılı.
Pablo Escobar'ın hayatını anlatan Narcos gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biri.
Da Vinci Demons son sezon hariç başyapıt.
Spartacus süper bir dizi.
Prison Break ilk 2 sezon harika.
Rome dizisi güzel.
The Lost Room kısa bir dizi fakat değişik bir konuya sahip.
Black Mirror mini dizi türünde ve diğer dizilerden çok farklı bir formatta. Kesinlikle tavsiye edilir...
-
2016 yılında kpss e yüklendik bu yil başlayan muhtemelen ders çalişmaktan çoğumuzun izlememiş olabileceği 2 dizi önercem.
The night of 8 bölümlük çerez dizi tadindadir ancak çerez tadinda dedim diye hafife almayin gayet sağlam dizidir kesinlikle tavsiye ederim sirf john turturro'nun oyunculuğu için bile izlenir ingiliz dizisinin abd uyarlamasi...
Stranger things su gibi akan bir dizi..eski korku filmlerinden esintiler veren bilimkurgu sevenleri izleyebileceği dizidir...
Diğer efsane dizileri saymiyorum bol bol entry girilir
-
blue mountain state , biraz shameless'e benziyor oldukça eğlenceli , sadece 3 sezon çekilmiş
-
Peaky blinders ve Taboo'yu dönem dizilerini sevenler için şiddetle tavsiye ederim.Taboo yeni bir yapım henüz 4.bölümü yayınlandı ilerde çok konuşulacak bir dizi mutlaka birilerinden duyarsınız diye düşünüyorum.Peaky blinders için ise izlediğim en iyi dönem dizisi diyebilirim.BBC yapımlarının genelde müzikleri tatmin olucu olmuyordu bende ama bu dizi müzikleri için bile izlenir.Her iki dizinin ortak yönü ise Tom Hardy ve Londra bu da zaten daha başlarken bir kalite katıyor bence.
Bunun dışında baya tavsiyem var ama güzel olanların çoğu yazılmış gibi.Son olarak bu sene izlediğim en iyi yapım Westworld diyebilirim.Tek kötü yanı 2.sezonun 2018 den önce gelmeyeceği kesin bu yüzden bölüm beklemek istemiyorsanız izlemeyi biraz erteleyebilirsiniz.
-
Prison Break yeniden çekilecek deniyordu başladı da ben mi kaçırdım, çekilmeyecek mi yoksa proje devam mı ediyor? Gerçi şimdi başlasa kaç sene oldu izleyeli unuttuk ilk seriyi nasıl olacak ki .