2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@kilici Ben en son kaldırıldı diye hatırlıyorum ama bilmiyorum araştırmak lazım aslında emin değilim çok.
-
@kilici Kaldırılmış.
-
@mulkiyelikeynes ben bu sınavda mikro dışında konu anlatım çalışmadım. Mikroda bile öyle göz ucuyla okudum. Ama yazılı için konuyu özümseye özümseye grafikleri falan çize çize çalışıyorum. Soru bankasına bakmam herhalde.
-
@maliyeciuzman, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Arkadaşlar internette küçük çapta bir araştırma yaptım. Yıllar itibariyle sayıştayın kapatma puanları yaklaşık olarak şu şekilde;
2012 - 85 küsür
2013 - 84 küsür
2014 - (bulamadım)
2016 - 87 küsür
2014 sınavı da 84 küsür ile kapatmıştı. 83,4 alan 290. olmuştu ben 81,7 ile 404. olmuştum alandan iki soru fazla yapsam kazanacaktım ilk sayıştay sınavımdı 2 ay sürede ritalin kullanarak hazırlanmıştım, ayrıca alan sınavlarına giriş sınavımdı, 12 ekim 2014, hiç unutmam.
-
Yazılıya çalışan var mı ?
-
@cesss ben makro iktisat okuyorum ekonomik analiz bakıyorum Mahfi eğilmez falan. Anayasa yi okuyacağım yarin. Başlangıç misali bakalım.
-
@mulkiyelikeynes ezber ve tekrarda önemli gibi özellikle kavram sorularında
-
@murky puanlamada birincinin kaç doğru yaptigida önemli.mesela birinci 85 yapmışsa 60 yapana 75 puan.birinci 75 yapmışsa 60 yapana 80+ puan gelir
-
@kilici @murky tabloyu şu şekilde güncelliyorum;
2012 - 85 küsür
2013 - 84 küsür
2014 - 84 küsür
2016 - 87 küsür
2018 - loading...
İnş 2018 yılı sayıştay ortalamalarında 84-85 küsür puanlarla kapatır.
2016 sınavına girmiş biri olarak diğer yıllardan yüksek kapatmasına kişisel yorumum şu şekilde; yanlış hatırlamıyorsam sayıştayın en yüksek başvurusu o sınavdı, alımların kesildiği ve yığılmanın yüksek olduğu bir dönemdi. Ayrıca yılın ilk sınavlarındandı. Bu yüzden insanlar 4 elle hazırlandılar o sınava. Rakipler güçlü ve hazırlıklıydı. Diğer sayıştay sınavlarına ve çıkmış sorulara bakarsak nispi olarak daha kolay bir sınavdı.
-
@kilici @murky tabloyu şu şekilde güncelliyorum;
2012 - 85 küsür
2013 - 84 küsür
2014 - 84 küsür
2016 - 87 küsür
2018 - loading...
İnş 2018 yılı sayıştay ortalamalarında 84-85 küsür puanlarla kapatır.
2016 sınavına girmiş biri olarak diğer yıllardan yüksek kapatmasına kişisel yorumum şu şekilde; yanlış hatırlamıyorsam sayıştayın en yüksek başvurusu o sınavdı, alımların kesildiği ve yığılmanın yüksek olduğu bir dönemdi. Ayrıca yılın ilk sınavlarındandı. Bu yüzden insanlar 4 elle hazırlandılar o sınava. Rakipler güçlü ve hazırlıklıydı. Diğer sayıştay sınavlarına ve çıkmış sorulara bakarsak nispi olarak daha kolay bir sınavdı.
hocam inşallah dediğiniz gibi olur da o 84-85in kaç doğruyla alınacağı önemli değil mi
-
@edi evet bence de
-
@edi Hocam genel iyi yapmışsa 60 nete 15 puan gelir, yapamamışsa 60 nete 20 puan gelir, standart sapma da nete göre değişmiyor mu
-
@politics06, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@edi Hocam genel iyi yapmışsa 60 nete 15 puan gelir, yapamamışsa 60 nete 20 puan gelir, standart sapma da nete göre değişmiyor mu
işte onu diyorum, tamamen farazi konuşuyorum; 63 doğruya 87 de gelebilir 78 de
-
Standart sapma nasil olcakki alan sorulari bolumlere ayrilmamisti yanlis mi hatirliyorum..Tum alan uzerinden olcaksa pek biseyi degistirmez.
-
@enki, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Standart sapma nasil olcakki alan sorulari bolumlere ayrilmamisti yanlis mi hatirliyorum..Tum alan uzerinden olcaksa pek biseyi degistirmez.
hımmmm
-
@enki illaki bölmesi gerekmez. İlk 15 soru iktisat sonraki 15 soru hukuk diye gider işte. Aynı bölüm mantığı.
-
@enki her test ayrı ayrı değerlendiriliyor hocam, her dersin 100 üzerinden puanı bölümün standart sapmasına göre oluşturuluyor daha sonra testlerin ağırlıklarına göre adayların puanı oluşuyor ve tekrar o puanlara standart sapmalı formül uygulanarak puanımız ortaya çıkıyor. Hukukta 12 doğru 82 yaparken maliyede 85 olabiliyor. Bu şekilde farklılıklar oluşuyor.
-
@edi sapma ve puan hesabını şu şekilde yapıyorum. 2016 yılının bir kaç sonucunu hesapladığımda ( kendi sonucum dahil ) standart sapmayı ceteris paribus 15,5 kabul ettim
Doğru sayısından ziyade önemli olan hesaplamış olduğunuz ham puanın 70+ olması. Ham puan 70 in altında kaldığında kazanmak imkansız değil ama çok zor. Ham puanınıza 15,5 sapmayı ekleyin. 70+15,5= 85,5 puan yapar. Bu sonuca +2 veya -2 yanılma payı bırakın. Sınavın durumuna göre 83 te olabilir 87 de. Sınırdaki adaylar için asıl risk burda başlıyor işte.
-
@maliyeciuzman Başarılı bi değerlendirme
-
@edi sapma ve puan hesabını şu şekilde yapıyorum. 2016 yılının bir kaç sonucunu hesapladığımda ( kendi sonucum dahil ) standart sapmayı ceteris paribus 15,5 kabul ettim
Doğru sayısından ziyade önemli olan hesaplamış olduğunuz ham puanın 70+ olması. Ham puan 70 in altında kaldığında kazanmak imkansız değil ama çok zor. Ham puanınıza 15,5 sapmayı ekleyin. 70+15,5= 85,5 puan yapar. Bu sonuca +2 veya -2 yanılma payı bırakın. Sınavın durumuna göre 83 te olabilir 87 de. Sınırdaki adaylar için asıl risk burda başlıyor işte.
açıklama için teşekkür ederim. yine saçma bi soru sorayım; ham puanı nasıl hesapladınız 0,66 ve 1,33 mü yine?